Uyku

90 görüntüleme
E

Ebru A. Ö.

3 Nisan 2026 15:38
8.haftaya girmek üzereyiz saat 23’den sonra uykuya çok zor geçiyor atak haftası diye mi öyle acaba?
A

Ayfer Ç.

3 Nisan 2026 15:40
Bizde 8 haftalık olduk gündüz uykuları aşırı kisaldi ayrıca gece uykusuna aşırı direniyor çok geç dalıyor atak haftasindan sanırım
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

3 Nisan 2026 15:41
8. Hafta ve Uyku Sorunları

Bebeğinizin 8. haftaya yaklaşırken uyku sorunları yaşaması oldukça yaygın bir durumdur. Bu dönemde bebekler genellikle 8. hafta atağı olarak bilinen bir gelişim evresine girerler. Bu atak haftası, bebeklerin hızla büyüdüğü ve yeni beceriler kazandığı bir dönemdir.

Atak Haftası Belirtileri:

Uyku sorunları
Huzursuzluk
Ağlama
Beslenme sorunları

Bu belirtiler genellikle geçicidir ve birkaç gün içinde kendiliğinden düzelir.

Uyku Sorunlarına Çözüm Önerileri:

1. Sakin ve Rahat Bir Uyku Ortamı Sağlayın: Bebeğinizin odasını karanlık, sessiz ve serin tutun.
2. Uyku Rutini Oluşturun: Bebeğiniz için her gün aynı saatte uyku ritüelleri uygulayın (örneğin, banyo, masaj, uyku öncesi besleme).
3. Bebeğinizin İhtiyaçlarını Karşılayın: Bebeğinizin karnı aç, bezinde ıslaklık yok ve rahat olduğundan emin olun.
4. Bebeğinizi Gezdirin: Bebeğinizi kucağınızda gezdirerek veya emzirerek sakinleştirebilirsiniz.
5. Profesyonel Yardım Alın: Eğer bebeğinizin uyku sorunları devam ediyorsa, pediatristinize danışın

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Gece Aşırı Ağlama ve Mama Olmadan Uyumama
2. 8 Aylık Bebek Uyku
3. 2 Aylık Uykuya Direnme Ağlama
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
H

Hatice D.

3 Nisan 2026 15:46
Benim kızımda öyle ama 51 günlük normal mi
Elif T.

Elif T.

3 Nisan 2026 15:55
Benim kızım 3 ay 24 günlük doğduğu günden beri 11 ya da 12 den önce asla gece uykusuna geçmedi
Sibel Y.

Sibel Y.

3 Nisan 2026 16:06
Bebekler düzen sever uykuya direnme nedir bilmez her zaman hep aynı rutinle yatağa koyun nasıl güzel güzel uyumayı öğreniyorlar görürsünüz tabii alerji beslenme sorunu vs özel bir durum söz konusu değilse
Emel C.

Emel C.

3 Nisan 2026 16:22

Sibel Yılmazer

Bebekler düzen sever uykuya direnme nedir bilmez her zaman hep aynı rutinle yatağa koyun nasıl güzel güzel uyumayı öğreniyorlar görürsünüz tabii alerji beslenme sorunu vs özel bir durum söz konusu değilse

Size katiliyorum bebegim 1 yaşına girecek ilk günlerden beri saat 9 da uyutuyorum bir süre sonra onun normali oldu ve alıştı ben atak olayınıda pek anlamıyorum çocuğun bir derdi vardır atak diyip geçmek bana mantıklı gelmiyor

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir