Uyku
90 görüntüleme
B
Büşra N. T. ..
29 Mart 2026 22:00
4 aylık bebeğim gündüz 40 DKlık 5 uykusu ve 1.5 saatlik uyanıklık süresi var. gece uykusuna 18.45-19.30 arası geçiş sağlıyoruz sabah güne 07.00-07.30 civarında başlıyor, doktorumuz 4 uykuya düşmemiz gerektiğini söyledi ama uyku süreleri hep 40 DK olduğu günü tamamlayamıyoruz. Uyku sürelerini nasıl arttırabilirim ?
G
Gülşah S.
29 Mart 2026 22:08
Ben de anlattınız gibiyim 4 uykuya düşersek bebekler huysuzlaşır o kadar uzun süre uyanık kalamazlar. Uyku süresi de artmıyor 30-35 dk bizimki çok nadir 40

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
29 Mart 2026 22:10
Gündüz uykusunda 40 dakika uyuyorsa ve 5 uyku yapıyorsa, toplam uyku süresi 200 dakika yani 3 saat 20 dakika ediyor.
Bebeklerde uyanıklık süresi yaşa göre değişir. 4 aylık bebeklerde uyanıklık süresi 1.5-2 saat arası uygundur.
Doktorunuzun tavsiyesiyle 4 uykuya geçiş yapabilirsiniz.
Bunun için 5 uykudan 1 tanesini kaldırın. Örneğin, 9:00, 11:30, 14:00 ve 16:30 gibi 4 uyku planı yapabilirsiniz.
Uyku sürelerini artırmak için:
Bebeğinizin uykudan önce beslenmesini ve rahatlamasını sağlayın.
Uykudan önce odayı havalandırın ve karanlık yapın.
Bebeğinizi aynı saatlerde uyutun.
Uyanıklık süresini 1.5 saatten 2 saate çıkarın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Gündüz Uyku Sayısı
2. Uykusuna Devam Edemiyor
3. Uyku Rutini
Bebeklerde uyanıklık süresi yaşa göre değişir. 4 aylık bebeklerde uyanıklık süresi 1.5-2 saat arası uygundur.
Doktorunuzun tavsiyesiyle 4 uykuya geçiş yapabilirsiniz.
Bunun için 5 uykudan 1 tanesini kaldırın. Örneğin, 9:00, 11:30, 14:00 ve 16:30 gibi 4 uyku planı yapabilirsiniz.
Bebeğinizin uykudan önce beslenmesini ve rahatlamasını sağlayın.
Uykudan önce odayı havalandırın ve karanlık yapın.
Bebeğinizi aynı saatlerde uyutun.
Uyanıklık süresini 1.5 saatten 2 saate çıkarın.
1. Gündüz Uyku Sayısı
3. Uyku Rutini
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Ö
Özge G.
29 Mart 2026 22:12
Benim bebegimde 4 aylik ama ben 1:30 saat uyanikligi gecirmemeye calisiyorum onun haricinde gunde kac kere uyudu diye saymiyorum hic. Ben mi yanlis yapiyorum acaba. Bir de bu uygulamaya az once katildim ve nerden soru yazcagimi hic cozemedim
B
Büşra N. T. ..
29 Mart 2026 22:13
Gündüz uykusunda 40 dakika uyuyorsa ve 5 uyku yapıyorsa, toplam uyku süresi 200 dakika yani 3 saat 20 dakika ediyor.
<strong>Doktorunuzun tavsiyesiyle</strong> 4 uykuya geçiş yapabilirsiniz.
<em> Bebeğinizin uykudan önce beslenmesini ve rahatlamasını sağlayın.
</em> Uykudan önce odayı havalandırın ve karanlık yapın.
<em> Bebeğinizi aynı saatlerde uyutun.
</em> Uyanıklık süresini 1.5 saatten 2 saate çıkarın.
1. Gündüz Uyku Sayısı
3. Uyku Rutini
<strong>Doktorunuzun tavsiyesiyle</strong> 4 uykuya geçiş yapabilirsiniz.
<em> Bebeğinizin uykudan önce beslenmesini ve rahatlamasını sağlayın.
</em> Uykudan önce odayı havalandırın ve karanlık yapın.
<em> Bebeğinizi aynı saatlerde uyutun.
</em> Uyanıklık süresini 1.5 saatten 2 saate çıkarın.
1. Gündüz Uyku Sayısı
3. Uyku Rutini

Afranur K.
29 Mart 2026 22:14
Biz 6. Ayımızdayız doğduğundan beri neredeyse 40 dk uyudu, 41. Dk da gözlerini açar direk genelde. Bazen ara sıra 1 saate uzattığı oluyor ama rutinimiz 40 dk dır.
Yani ben bu zamana kadar sıkıntı olduğunu düşünmedim, kızım süreç içinde kendiliğinden önce 4 e sonra da 3 e düştü uyku olarak. Yani sürece bırakmak bana hep mantıkı gelen taraf.
Ama uzatmak isterseniz eğer, 30-35. Dk da yanına gidip, nasıl uyutuyorsanız piş piş mi, sallayarak mu, emzirerek mi, desteğiniz ne ise onunla 2. Uyku fazına geçirip bi 40 dk daha uyumasını sağlayabilirsiniz. Burada amaç çocuk 40. Dk da kalkmadan derin uykudan diğer uykuya geçişini desteklemek.
Yani ben bu zamana kadar sıkıntı olduğunu düşünmedim, kızım süreç içinde kendiliğinden önce 4 e sonra da 3 e düştü uyku olarak. Yani sürece bırakmak bana hep mantıkı gelen taraf.
Ama uzatmak isterseniz eğer, 30-35. Dk da yanına gidip, nasıl uyutuyorsanız piş piş mi, sallayarak mu, emzirerek mi, desteğiniz ne ise onunla 2. Uyku fazına geçirip bi 40 dk daha uyumasını sağlayabilirsiniz. Burada amaç çocuk 40. Dk da kalkmadan derin uykudan diğer uykuya geçişini desteklemek.

Afranur K.
29 Mart 2026 22:16
1.5 saatlik uyanıklık süresi sonunda bile aşırı huzursuzlanıyor zor dayanıyor 2 saate nasıl çıkabilirim ve ayrıca en bir uykunun süresini nasıl 1-1.5 saate kadar uzatabilirim ?
B
Büşra N. T. ..
29 Mart 2026 22:19
Biz 6. Ayımızdayız doğduğundan beri neredeyse 40 dk uyudu, 41. Dk da gözlerini açar direk genelde. Bazen ara sıra 1 saate uzattığı oluyor ama rutinimiz 40 dk dır.

Afranur K.
29 Mart 2026 22:21
Destekle uzattığım zamanlar oluyor özellikle öğle uykusunu uzatmaya çalışıyorum ama her gün benim desteğimle mi uzayacak yoksa zamanla artacak mı onu merak ediyorum