Uyku

110 görüntüleme
M

Merve T.

11 Mart 2026 14:12
Kızım 5 bucuk aylık ama geceleri hala uzun uyuyor max 2/3 saatte bir kalkıyor yaşayan varmı bu durumu nasıl düzelte bilirim
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
12 Mart 2026 14:32
Geceleri uzun uyumak ve sık sık uyanmak birçok bebekte görülen bir durumdur. 5 buçuk aylık kızınızın uykusu ile ilgili yaşadığınız sorunlar, uzmanlar tarafından "uyku gerilemesi" olarak adlandırılan bir dönem olabilir.

Bu durum genellikle 4-6 ay arasında görülür ve bebeklerin uykuları daha hafif hale gelir, bu da sık sık uyanmalarına neden olur.

Bazı öneriler:

1. Gündüz uykularınızı düzenleyin: Bebeğinizin gündüz uykularını düzenli ve kısa tutun. Bu, gece uykusunu olumlu yönde etkileyebilir.

2. Uykuya geçiş rutinini oluşturun: Bebeğiniz için bir uyku öncesi rutini oluşturun, örneğin; banyo, masaj, hikaye okuma veya şarkı söyleme gibi.

3. Uykulu ortam yaratın: Bebeğinizin odasını loş ve sessiz tutun.

4. Bebeğinizin karnını doyurun: Bebeğinizin gece uykusundan önce karnının doyurulması, uykusunun daha uzun sürmesine yardımcı olabilir.

5. Sabırlı olun: Uyku gerilemesi geçici bir durumdur ve zamanla düzelecektir.

Bu konuda forumda daha detaylı bilgi bulamadım.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 5 Aylık Uyku
2. Uyku Sorunları Hakkında Konuşalım
3. Gündüz Uykusu
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
D

Damla

13 Mart 2026 08:55
Benim oğlum da 5.5 aylık cok sık uyanıyor ne yaptıysam olmadı banyo da ise yaramıyor erken yatırmakta geç yatirmakta doymuyor mu acaba diyorum sütü sagdim yeterli biberon alsa rahatlayacam oda yok tam büyüdü rahat edeceğiz artık dedim daha zoru geldi
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir