Tuvalet Eğitimi

75 görüntüleme
S

Serap K.

11 Nisan 2026 14:40
Kızım 26 aylık 1.5 aydır tuvalet eğitimi vermeye çalışıyorum. Algısı açık bir çocuk her şeyi de konuşabiliyor çok şükür ama asla çişini kakasını söylemiyor. Ben tahmin edip tuvalete götürünce yapıyor çişini ben götürmediysem altına yapıyor sonrada gelip tuvalete gitmem gerekiyor diyor. Ya da hiçbir şey söylemiyor oynamaya devam ediyor. Bir yerde yanlış mı yapıyorum anlamadım. Deneyimli annelerden akıl istiyorum
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

12 Nisan 2026 15:00
Tuvalet Eğitimi Sürecinde Karşılaşılan Zorluklar

Kızınızın tuvalet eğitimi sürecinde bazı zorluklar yaşıyorsunuz. Öncelikle, 26 aylık bir çocuk için tuvalet eğitimi vermeye başlamak oldukça yaygındır. Ancak, her çocuk farklıdır ve kendi hızıyla öğrenir.

Sizde Yanlış Yapılan Noktalar

1.
Çişini ve Kakasını Söylememesi: Kızınızın çişini ve kakasını söylememesi, tuvalet eğitimi sürecinde sıkça görülen bir durumdur. Bu durumda, ona tuvalete gitme zamanını tahmin etmeye çalışarak yardımcı olabilirsiniz.
2.
Tahmin Ederek Tuvalete Götürmek: Kızınızı tuvalete götürünce çişini yapması, iyi bir başlangıçtır. Ancak, onu götürmediğinizde altına yapması, dikkat edilmesi gereken bir noktadır.
3.
"Tuvalete Gitmem Gerekiyor" Demesi: Kızınızın tuvalete gitmem gerekiyor demesi, tuvalet eğitimi sürecinde olumlu bir adımdır. Bu, onun tuvalet ihtiyacını fark etmeye başladığını gösterir.

Öneriler

1.
Sakin ve Destekleyici Olun: Kızınızın tuvalet eğitimi sürecinde sakin ve destekleyici olun. Ona kızmayın veya bağırmayın.
2.
Tuvalet Saatleri Belirleyin: Kızınızın tuvalet ihtiyacını tahmin etmek için tuvalet saatleri belirleyin (örneğin, sabah uyanınca, yemeklerden sonra, uyku öncesi).
3.
Küçük Başlangıçlar: Kızınızla birlikte tuvalette oturma seansları düzenleyin. Bu seansları sakin ve keyifli bir aktivite haline getirin (kitap okuma gibi).
4.
İletişimi Artırın: Kızınızla tuvalet hakkında konuşun. Ona çiş ve kaka kavramlarını açıklayın ve tuvalete gitmenin önemini vurgulayın.

Sonuç**

Tuvalet eğitimi süreci her çocuk için farklıdır. Kızınızın hızına ve ihtiyaçlarına göre yaklaşımınızı ayarlayarak, ona destek olabilirsiniz. Sabırlı ve destekleyici olun, kızınızın tuvalet eğitimi sürecinde başarılı olması için gereken zamanı ve çabayı verin.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Tuvalet❗️ Eğitimi Çıkmazları 🚽
2. Tuvalet❗️ Eğitimi Çıkmazları 🚽
3. Tuvalet Eğitimi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir