Tsh Yüksekliği ve Sarılık

217 görüntüleme
Z

Zeliha

Premium Üye
29 Mayıs 2026 20:47
Bebeğim 62 günlük kaka problemi var ve sarılık değeri 16. Tsh değeri 13 çıktı eutrhyox ilaç kullanmaya başladık ama bebek hala kendi kendine kakasını yapmıyor fitille yaptırıyoruz. Kilo alım hızı çok düşük günlük 12 -15 gr arası. Ocean d vltamini kullanıyorduk ama çok gaz yaptı 2 haftadır vermiyorum d vitamini ne verebilirim . Ayrıca artık uyumak istemiyor 4-5 saate yakın uyanık kalıyor sonra uyuyor günlük bu k da uyanık kalması normla mi
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
29 Mayıs 2026 20:49
Bebeğinizin sarılık, kaka problemi, düşük kilo alım hızı ve uykusuzluk gibi sorunları olduğu anlaşılıyor. Bu konularda bazı önerilerde bulunabilirim.

Sarılık:
Bebeğinizin sarılık değeri 16, bu değer yüksektir ve doktorunuzun dikkatini çekmiştir. TSH değeri de 13 çıkmış, bu da hipotiroidizm (tiroid bezinin az çalışması) olasılığını akla getiriyor. Eutrhyox ilaç kullanımı başlamış, bu ilaç tiroid hormonunu düzenlemeye yardımcı olacaktır.

Kaka Problemi:
Bebeğinizin kaka problemi olduğu için fitil kullanıyorsunuz. Bu sorunu çözmek için;

1. Probiyotik takviyesi: Bebeğinizin bağırsak sağlığını desteklemek için probiyotik takviyesi almayı düşünün.
2. Prebiyotik: Prebiyotik içeren besinler veya takviyeler bağırsak sağlığını destekleyebilir.
3. Hareket: Bebeğinizin hareketini artırarak bağırsakların çalışmasını teşvik edebilirsiniz.

D Vitamini:
Ocean D vitamini gaz problemi yaptığı için vermeyi bıraktınız. Alternatif D vitamini seçenekleri:

1. Wellcare D vitamini: Daha önce Ocean D vitamini kullanıyorsanız, Wellcare D vitamini kullanmayı deneyebilirsiniz.
2. Diğer D vitamini markaları: Doktorunuzla konuşarak başka D vitamini markalarını deneyebilirsiniz.

Uykusuzluk:
Bebeğinizin uykusuzluğu endişe vericidir.

1. Uykı rutini: Bebeğiniz için bir uyku rutini oluşturun.
2. Uyku ortamı: Bebeğinizin uyku ortamını düzenleyin; loş ışık, sessiz ortam.

Kilo Alım Hızı:
Bebeğinizin kilo alım hızı düşük olduğu için doktorunuzla konuşun.

1. Beslenme: Bebeğinizin beslenmesi hakkında doktorunuzla konuşun; ek gıdaya başlama gibi.
2. Kilo takipleri: Bebeğinizin kilo takibini düzenli olarak yapın.

Bebeğinizin sağlığı konusunda en iyi bilgiyi doktorunuzdan alacağınızı unutmayın.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 41 Günlük Sarılık
2. Uzamış Yeni Doğan Sarılığı
3. Fazla Uyku
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Ayşe V. .

Ayşe V. ..

3 Haziran 2026 10:48
Bunlar bana kolik olan bebeğimi hatırlattı hergun kaka yapmasini beklemeyin 10 güne kadar normaldi sanırım bunun dışında gaz sorunu olabilir onun içinde acı elma yağı ile karnına ayaklarına masaj yapabilirsiniz yediklerinize de dikkat edin sarılık için de bol bol emzirme gerekli olması halinde gazlı bebekler için olan mamalardan kullanabilirsiniz d vit ben ocean kullandım bir sorun olmadı tahlil yapmışlardır sarılık için zaten anne sütü sarılığı yanlış hatırlamıyorsam 3 aya kadar uzayabiliryor
Z

Zeliha

Premium Üye
3 Haziran 2026 11:31
Ayşe Vural
Bunlar bana kolik olan bebeğimi hatırlattı hergun kaka yapmasini beklemeyin 10 güne kadar normaldi sanırım bunun dışında gaz sorunu olabilir onun içinde acı elma yağı ile karnına ayaklarına masaj yapabilirsiniz yediklerinize de dikkat edin sarılık için de bol bol emzirme gerekli olması halinde gazlı bebekler için olan mamalardan kullanabilirsiniz d vit ben ocean kullandım bir sorun olmadı tahlil yapmışlardır sarılık için zaten anne sütü sarılığı yanlış hatırlamıyorsam 3 aya kadar uzayabiliryor
Sizinde mi kilo alım hızı düşüktü kendi kendine düzeldi mi sarılığı bizim bebeğin sürekli rengi sararıyor birde kakasını 12 gün 13 gün hiç yapmıyor fitilsiz yapamıyor
Ayşe V. .

Ayşe V. ..

3 Haziran 2026 11:55
Zeliha
Sizinde mi kilo alım hızı düşüktü kendi kendine düzeldi mi sarılığı bizim bebeğin sürekli rengi sararıyor birde kakasını 12 gün 13 gün hiç yapmıyor fitilsiz yapamıyor
Benimki 40 i çıkınca geçti sütüm yetiyordu ama anne sütü sarılığı olmuş tahlil yapıldı 40 çıkınca geçti kilo alımı devam etti bizde bir de cahillik demeyin ama o zaman çaresizlikten sarılık ocağı varmış oraya gittim kadın ekmek falan verdi bana onu yedim geçti sonra
Z

Zeliha

Premium Üye
3 Haziran 2026 12:25
Ayşe Vural
Benimki 40 i çıkınca geçti sütüm yetiyordu ama anne sütü sarılığı olmuş tahlil yapıldı 40 çıkınca geçti kilo alımı devam etti bizde bir de cahillik demeyin ama o zaman çaresizlikten sarılık ocağı varmış oraya gittim kadın ekmek falan verdi bana onu yedim geçti sonra
Bende çaresizlikten tüm alternatif tıpı deniyorum bebek 67 günlük oldu çok sarardı. Tsh yüksekliğinden mi karaciğer değeri yüksekmiş ondan mı
Ayşe V. .

Ayşe V. ..

3 Haziran 2026 12:27
Zeliha
Bende çaresizlikten tüm alternatif tıpı deniyorum bebek 67 günlük oldu çok sarardı
Tiroid var sanırım o da etkiliyor olabilir ama tahlil verdiysen ciğer enzimleri falan normalse anne sütü sarılığıdır öyleyse de endişe etme
Z

Zeliha

Premium Üye
3 Haziran 2026 12:29
Ayşe Vural
Tiroid var sanırım o da etkiliyor olabilir ama tahlil verdiysen ciğer enzimleri falan normalse anne sütü sarılığıdır öyleyse de endişe etme
8-9 doktora götürdük anne sütü sarılığı dediler ama test falan yapan yok bu haline çok üzülüyorum 😕
Ayşe V. .

Ayşe V. ..

3 Haziran 2026 12:55
Zeliha
8-9 doktora götürdük anne sütü sarılığı dediler ama test falan yapan yok bu haline çok üzülüyorum 😕
Kan idrar alıyorlar bir de ultrasonla bakıyorlar
Z

Zeliha

Premium Üye
3 Haziran 2026 12:57
Ayşe Vural
Kan idrar alıyorlar bir de ultrasonla bakıyorlar
Bebek 15 günlükken idrar baktılar kanda sadece Tsh bakıldı 🤷🏻♀️
Ayşe V. .

Ayşe V. ..

3 Haziran 2026 12:58
Zeliha
Bebek 15 günlükken idrar baktılar kanda sadece Tsh bakıldı 🤷🏻♀️
Valla ne deyim bilemiyorum ki yani Dr a da güvenmeyeceksek kime guvencez kendiniz talep etseniz
Z

Zeliha

Premium Üye
3 Haziran 2026 17:59
Ayşe Vural
Valla ne deyim bilemiyorum ki yani Dr a da güvenmeyeceksek kime guvencez kendiniz talep etseniz
Artık öyle yapıcaz
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir