Uzamış Yeni Doğan Sarılığı
115 görüntüleme
T
Tuğçe N.
7 Eylül 2025 17:23
Merhaba arkadaşlar bebeğim 37 haftalık dünyaya geldi bu yüzden solunum sıkıntısı yaşadık ve 6 gün küvezde kaldı o süreçte sezeryan doğum yaptığım için sütüm gelmedi ve bu durum beni etkilediği için dahada zaman aldı ve hastanede bebeğimin zaten solunum sıkıntısı olduğu için 2 gün sadece serumla damardan beslediler ve mamayla 3. Gün beslemeye başladılar bu süreçte bebeğimin ağır ağır sarılığı yükselmeye başladı hastaneden 6 günün sonunda aldıgımda 11 di sarılık değeri eve geldikten sonra beslemeye çalıştık emmiyordu sağıp veriyorduk sütüm az da olduğu için mamada takviye ettik 10. Gün tekrar sarılığa baktırmaya gittik ve 13 dü değer beslemeye dahada dikkat ettik 15. Gün kendine gelmeye başladı bebeğim ve o gün baktırdığımızda 10 A düşmüştü doktor artık getirmenize gerek yok beslenmesi iyi bebeğin ve sarılığı düşmeye başlamış dedi ama vücüdunda geçmişti ama hala yüzünde sarılık vardı şuan 23 günlük oldu 2 gündür bebeğimi beslemede zorluk çekiyorum ve hala yüzünde sarılık devam ediyor içim içimi yedi tekrar bugün çocuk aciline götürdüm kan alındı sarılık 11 olduğunu ve artık UZAMIŞ SARILIK olduğunu bunun araştırılması gerektiğini ve şuan sınırı geçmediği için hiçbirşey yapılamayacağını söylediler ve yarın çocuk doktoruna gideceğim başına gelen var mı bu süreçte ne yaşadınız lütfen yardımcı olun 😞

Uzm. H. F. T. ..
7 Eylül 2025 17:32
Merhaba uzamış sarılıkda bahsettiğiniz değerlerde herhangi bir tedavi gerektirmez değer çok yüksek ise o zaman ayrıntılı değerlendiriyorlar bebeğin rengi en azından benim bebeğimin bir ay düzelmedi değer sınırda seyretti ve tedavi olmadık ancak bebeğiniz beslenemiyorsa bu başka bir sorunla alakalı olabilir sarılık için değil de neden beslenmedini bulmanızı öneririm burnu açık mi enerjisi yerinde mi ateşi var mı diğer konular açısından çocuk uzmanı değerlendirmesi sağlıklı olur
T
Tuğçe N.
7 Eylül 2025 17:35
2 gündür uykudan uyandıramıyoruz sarılık değeri yükselmeye başladığı için o yüzden zorla uyandırıp beslemeye çalışıyoruz

Uzm. H. F. T. ..
7 Eylül 2025 17:48
Siz her koşulda bebeğinizi doktor görene kadar bir şekilde uyandırıp besleyin , doktorunuz karaciğer testlerine ve belki USG ile tetkikine karar verebilir tetkikler neticesinde gerekirse yönlendirir ama hicbirsey cikmayadabilir stres yapıp sütünüzü azaltmayin umarım herşey iyidir
E
Elif M. Ç.
7 Eylül 2025 18:11
Oğlum da anne sütü sarılığı olmuştu 45. günde düzeldi 10/15 arasında değişiyordu değeri sürekli olarak. Sarılık en son yüzden ve gözden geçer zaten ellerine ayaklarına bacaklarına bakın bence. Bacağını baş parmağınızla tutup bastırarak Çekin altında oluşan renk beyazsa sarılık azalmış veya geçmiştir fakat sarı bir şekilde görüyorsanız sarılığı devam ediyor demektir. Gönlünüzü ferah tutun 45 günün sonunda oğlumun sarılığı düzeldi çok şükür şu an gayet sağlıklı
C
Ceren ..
7 Eylül 2025 18:16
merhaba benim kızım da 37 haftalık doğdu uzamış sarılığı vardı şu an 2buçuk aylık yeni geçti desem yeridir değerleri 15-17 arasında değişiyordu bir ay boyunca her hafta hastaneye gittik kan verdik ya da aletle bakıldı değerlerine 21’i geçmediği için doktorlar yatırma gereği duymadı emzirmeniz yeterli dediler endişelenmeyin geçiyor
H
Hülya G. ..
7 Eylül 2025 18:39
Merhabalar benim oğlumda anne bebek arasında kan uyuşmazlığına bağlı sarılık meydana geldi. 17 lere kadqr yukseldi ama tedaviye gerek görmedi doktorumuz. Anne sütü aliyordu sadece. 3 aya yakın sürdü. Sizin değerler baya dusuk yani endişeye etmeyin. Bol bol besleyin. Bir de zaten sarılık en son yüz bolgesinden geçiyor diğer kısımlarda düzeldi yse panik yapmayın geçmeye devam ediyordur. Bize doktorumuz her gün yarım saat evin içinde güneş alan bir odada sadece bezli olacak şekilde güneşlendirmemi söylemişti faydası olabilir deneyin isterseniz.
A
Aycan
7 Eylül 2025 19:26
Ben 39/3 de doğum yaptım hatta öyle endişelendim ki buraya yazdım sizin gibi ilk kontrollerde 8.5 çıktı sarılık sonra 5 e düştü Dr 15 gün sonra gelin dedi bi gittik 11,5 olmuş ileri düzey tetkikler yapılması lazım dediler günü ilerliyordu çünkü geçmesi beklenirken uzadı karın baş usg istendi troid ve diğer değerlere bakıldı karaciger fonksiyon testleri , bilürübinlere vs şimdi 42 günlük hala devam ediyor de umuz 12 gün önce anne sütüne ilaveten mamada ver açıldığını göreceksin geriler sarılığı dedi bazı annelerin sütünün yağı proteinden fazla oluyor Buda uzatıyor ama bol bol emzirmeye devam et korkma dedi en son değer 12,5 du hafta içi kontrol var hala geçmedi çok üzücü çocuğumun rengi beyaz mı buğday mı esmer mi onu bile anlamadım daha değerlerde bir yükselme olsa insan endişe etmeden duramıyor bütün yavrulara şifa diliyorum inşallah tez zamanda geçer
Ş
Şeyma N. Y. ..
13 Eylül 2025 21:32
Merhaba benim kızım da 36 haftalık doğdu. Tam 3 ay sarılığı sürdü. Ama çok yüksek olmadığı için tedavi gerekmedi. Sadece bakla alerjisi var mı yok mu diye bakıldı. O da temiz çıktı çok şükür. Çok korkuyordum ama 3 ay sonra geçti çok şükür