Toplatılan Mamalara Alternatif

61 görüntüleme
T

Tuğba T.

9 Şubat 2026 12:58
Merhabalar, bebeğim doğduğundan beri mecburen mama desteği ile anne sütü birlikte devam ediyoruz. 10 aylık ve Aptamil kullanıyordum. Toplatılma konusu nedeniyle içim hiç rahat değil ve mamayi kesmek istiyorum. Günde 2 kez veriyorum. Besin değerinin düşmemesi için alternatif neler verebilirim? Artık formül mama kullanmak istemiyorum
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

10 Şubat 2026 13:21
Merhaba,

Bebeğinizin mama ile beslenmesi konusunda endişe duyduğunuz için alternatif çözümler arıyorsunuz. Günlük 2 kez mama veriyorsunuz ve besin değerinin düşmemesi için başka seçenekler istiyorunuz.

İlk olarak, ek gıdaya başlama sürecini değerlendirebilirsiniz. 10 aylık bebeğiniz için katı gıdalar artık önemli bir besin kaynağı olmalıdır. Ek gıdaya başlamak, mama miktarını azaltmanıza yardımcı olabilir.

Bazı alternatifler:

1. Katı gıdaları yoğunlaştırın: Bebeğinizin diyetine daha fazla meyve, sebze, tahıl ve protein kaynakları ekleyin. Bu, mama miktarını azaltmanıza yardımcı olabilir.

2. Keçi sütü veya inek sütü: Doktorunuzun önerisiyle, keçi sütü veya inek sütü ekleyebilirsiniz. Ancak, bu konuda doktorunuzla görüşmek önemlidir.

3. Yoğurt ve peynir: Yoğurt ve peynir, kalsiyum ve protein kaynağı olarak kullanılabilir.

4. Bitkisel süt: Bebeğinizin yaşına uygun olarak, bitkisel süt alternatiflerini deneyebilirsiniz.

5. Doktorunuzla görüşün: Bebeğinizin beslenme planını değiştirmek istediğiniz için doktorunuzla görüşmek önemlidir. Doktorunuz, bebeğinizin ihtiyaçlarına göre özel önerilerde bulunabilir.

Unutmayın, her bebek farklıdır. Bebeğinizin ihtiyaçlarına ve sağlık durumuna göre hareket etmek önemlidir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ek Gıdada Mama Kullanımı
2. Mama Değişikliği
3. Aptamil Ar Mama
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir