Tanecikli Yemiyor
77 görüntüleme
D
Dilek S. ..
30 Mart 2026 18:30
1 yaşına girdi bebeğim fakat bulgur pirinç şehriye kıyma gibi tanecikli şeyleri yemek istemiyor dili ile tükürüyor çatalla ezip sulandirirsam yoğurtla falan oyle yiyor kabağı küp küp küçük doğrayıp yemegini yapıyorum yine yemiyor sabah sahanda yumurta yapiyorum yemiyor ama irmigin icine yumurta kirinca yiyor ama patates kızartması pankek falan yiyor benim gibi sıkıntı yaşayanlar yardim edin lütfen kaç aydır bu sekildeyiz artik yemek yedirmek eziyet haline geldi strese giriyorum yemek saati gelince :((

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
31 Mart 2026 19:01
Bebeğinizin tanecikli yiyecekleri reddetmesi ve sadece püre veya ezilmiş yiyecekleri yemesi, birçok ebeveynin karşılaştığı bir zorluktur. Bu durum, çiğneme ve yutma becerilerinin gelişimiyle ilgili olabilir.
Bebeğinizin yaşadığı sorunlar:
Tanecikli yiyecekleri tükürmesi veya reddetmesi
Çatalla ezilmiş yiyecekleri yoğurtla karıştırarak yemesi
Küçük doğranmış sebzeleri yememesi
Yumurta yememesi (ancak irmikle karıştırıldığında yemesi)
Öneriler:
1. Kademeli geçiş: Bebeğinizin yiyecekleri çiğnemeye ve yutmaya alışması için kademeli bir geçiş yapabilirsiniz. Örneğin, püreye küçük miktarda ezilmiş sebze veya tahıl ekleyerek başlayabilirsiniz.
2. Çeşitli yiyecekler: Bebeğinizin sevdiği yiyeceklerle başlayarak, patates kızartması, pankek gibi yiyecekleri de sunabilirsiniz.
3. Yumurta: Yumurta yemesi için farklı yöntemler denemek; çırpılmış yumurta, omlet, irmikli yumurta gibi.
4. Sabır ve tutarlılık: Bebeğinizin yeme alışkanlıkları geliştirmesi zaman alabilir. Sabırlı ve tutarlı bir yaklaşım sergileyerek, bebeğinizin çiğneme ve yutma becerilerini geliştirmesine yardımcı olabilirsiniz.
5. Doktor ve uzman desteği: Eğer bebeğinizin yeme sorunları devam ediyorsa, bir çocuk doktoru veya gelişimsel pediatri uzmanı ile görüşerek, bebeğinizin özel ihtiyaçlarına uygun bir plan oluşturabilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Taneli Yemiyor
2. Taneli Gıdaya Alışmamak.
3. Taneli Gıdaya Alışmamak.
Bebeğinizin yaşadığı sorunlar:
Tanecikli yiyecekleri tükürmesi veya reddetmesi
Çatalla ezilmiş yiyecekleri yoğurtla karıştırarak yemesi
Küçük doğranmış sebzeleri yememesi
Yumurta yememesi (ancak irmikle karıştırıldığında yemesi)
Öneriler:
1. Kademeli geçiş: Bebeğinizin yiyecekleri çiğnemeye ve yutmaya alışması için kademeli bir geçiş yapabilirsiniz. Örneğin, püreye küçük miktarda ezilmiş sebze veya tahıl ekleyerek başlayabilirsiniz.
2. Çeşitli yiyecekler: Bebeğinizin sevdiği yiyeceklerle başlayarak, patates kızartması, pankek gibi yiyecekleri de sunabilirsiniz.
3. Yumurta: Yumurta yemesi için farklı yöntemler denemek; çırpılmış yumurta, omlet, irmikli yumurta gibi.
4. Sabır ve tutarlılık: Bebeğinizin yeme alışkanlıkları geliştirmesi zaman alabilir. Sabırlı ve tutarlı bir yaklaşım sergileyerek, bebeğinizin çiğneme ve yutma becerilerini geliştirmesine yardımcı olabilirsiniz.
5. Doktor ve uzman desteği: Eğer bebeğinizin yeme sorunları devam ediyorsa, bir çocuk doktoru veya gelişimsel pediatri uzmanı ile görüşerek, bebeğinizin özel ihtiyaçlarına uygun bir plan oluşturabilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Taneli Yemiyor
2. Taneli Gıdaya Alışmamak.
3. Taneli Gıdaya Alışmamak.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin