Taneli Yemiyor
101 görüntüleme
F
Filiz Y.
18 Temmuz 2025 08:36
18 aylık oğlum tüm öğünlerde kahvaltı dahil bulamaç yiyor kesinlikle çiğnemeye ikna edemiyorum...yemekleri çatalla ezip veriyorum...çiğnemeye nasıl alışacak çok üzülüyorum
G
Gülcan D. ..
18 Temmuz 2025 09:07
18 aylık aynı durumdayım taneli yiyor ama çiğnemiyor damağıyla ezip yutuyor çiğnemeyi bir türlü öğretemedim her şeyi denedim yok çocuk çiğnemiyor tükendim artık
F
Filiz Y.
18 Temmuz 2025 09:10
Makarnayı çok seviyor mesela ama çiğnemeden yutuyor koca makarnayı
F
Filiz Y.
18 Temmuz 2025 09:11
Kardeşimle aynı hafta doğum yaptık onunki herşeyi yiyor mesela sabahları yumurta haşlıyor eline veriyor cocuk maşallah ısıra ısıra yiyor ben hala çatalla ezip avokadoyla ve peynirle bulamaç yapıp veriyorum yumurtayı
G
Gülcan D. ..
18 Temmuz 2025 18:18
Aynı 11 gün büyük yigenim var herşeyi yer ısıra ısıra çiğneye çigneye ama benimkinde tık yok
H
Hatice Ö.
18 Temmuz 2025 18:40
Siz kahvaltıyı bulamaç şeklinde vermeye devam ettiğiniz sürece bebeğiniz cignemeyi ogrenmeyecektir, alternatifler üretin pankekler omletler kekler yapın
F
Filiz Y.
18 Temmuz 2025 18:43
Bir bilseniz neler yaptım pankeki eline alıyor oynayıp yere atıyor karpuz veriyorum ısırıp çiğnemeden geri tükürüyor..aç kaldığı için mecburen vermeye devam ediyorum
Fatma U.
Uzman Psikolog
19 Temmuz 2025 06:59
18 aylık oğlunuzun çiğnemeyi reddetmesi ve sadece püre tüketmesi birçok çocuğun gelişiminde görülebilen bir zorluktur ve duyusal hassasiyet, oral motor beceri gecikmesi veya davranışsal dirençten kaynaklanabilir.Bu süreçte sabırlı ve tutarlı olmak çok önemlidir. Çiğneme alışkanlığını kazandırmak için küçük adımlarla başlayın: yediği püreye çok küçük, kolay eriyen ve yumuşak parçalar ekleyerek yiyecek dokularına yavaşça alıştırmaya çalışın. Yemek zamanlarını bir keşif ve eğlenceye dönüştürerek farklı yiyecekleri dokunarak ve koklayarak tanımasına izin verin. Sizin ve aile üyelerinizin keyifle çiğnediğini görmesi, taklit yoluyla öğrenmesini teşvik edecektir. Eğer bu durum uzun süre devam eder veya endişeleriniz artarsa, bir çocuk doktoruyla görüşmek, altta yatan herhangi bir tıbbi nedeni dışlamak ve gerekirse bir gelişim uzmanından (konuşma terapisti veya ergoterapist gibi) profesyonel destek almak en doğrusu olacaktır.
F
Filiz Y.
19 Temmuz 2025 07:01
Peki çok teşekkür ederim