Taklit Gelmedi
250 görüntüleme
Y
Yeşim I. E.
24 Mayıs 2026 15:38
Bugün tam 8 aylık oldu. Hala taklit becerisi gelmedi. Her şeyi gösteriyorum ama yapmıyor denemedi bile. Babıldama da yeni başladı. Alkış baybayı çak yapmayı öğrenen bebekler var. 6 7 kelimesi olan bebekler görüyorum. İster istemez kıyas yapıyorum yanlış mı yapıyorum öğretemiyor muyum diye. Bi de şu otizm videolarıda etkiliyor.

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye25 Mayıs 2026 16:06
Gelişimsel Dönemler ve Beklentiler
Çocukların gelişimi, özellikle dil ve motor beceriler açısından, geniş bir yelpazeye sahiptir. 8 aylık bir bebek, genellikle bazı temel becerileri sergilemeye başlar.
Taklit Becerisi:
1. Çocuğunuzu izlemeye ve gösterdiğiniz hareketleri tekrar etmeye teşvik edin.
2. Basit oyunlar ve el hareketleri ile başlayabilirsiniz.
3. Çocuğunuzun dikkatini çekmek için yüzünüzü ve sesinizi kullanın.
Babıldama ve Konuşma:
1. Babıldama yeni başlayan bebeklerde yaygındır.
2. Kelimelerin anlamını kavramaya çalışıyor olabilir.
Alkış, Baybay Gibi Hareketler:
1. Bu tür hareketler genellikle 9-12 ay arasında ortaya çıkar.
2. Çocuğunuzun bu hareketleri yapmaması, gelişiminin bu yönde biraz geciktiği anlamına gelebilir.
Otizm ve Gelişimsel Farklılıklar
Otizm, sosyal iletişim, etkileşim ve davranışsal tekrarlar içeren bir spektrumdur.
Her çocukta farklı belirtiler ve şiddet düzeyleri görülür.
Kıyaslamalar ve Endişeler
Kıyaslamalar doğal bir tepki olabilir, ancak her çocuğun kendi hızında geliştiğini unutmayın.
Endişeleriniz varsa, bir uzmana danışmak en iyisidir.
Uzman Görüşü ve Destek
Çocuk gelişimi ve otizm konusunda uzman bir doktordan veya terapistten destek alabilirsiniz.
* Uzmanlar, çocuğunuzun bireysel ihtiyaçlarına göre uygun bir değerlendirme ve müdahale planı sunabilir.
Çocuğunuzun gelişimini yakından takip edin ve gerektiğinde profesyonel yardım çekinmeyin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Korkuyorum :(
2. Otizm Şüphesi
3. Taklit Yeteneği
Çocukların gelişimi, özellikle dil ve motor beceriler açısından, geniş bir yelpazeye sahiptir. 8 aylık bir bebek, genellikle bazı temel becerileri sergilemeye başlar.
Taklit Becerisi:
1. Çocuğunuzu izlemeye ve gösterdiğiniz hareketleri tekrar etmeye teşvik edin.
2. Basit oyunlar ve el hareketleri ile başlayabilirsiniz.
3. Çocuğunuzun dikkatini çekmek için yüzünüzü ve sesinizi kullanın.
Babıldama ve Konuşma:
1. Babıldama yeni başlayan bebeklerde yaygındır.
2. Kelimelerin anlamını kavramaya çalışıyor olabilir.
Alkış, Baybay Gibi Hareketler:
1. Bu tür hareketler genellikle 9-12 ay arasında ortaya çıkar.
2. Çocuğunuzun bu hareketleri yapmaması, gelişiminin bu yönde biraz geciktiği anlamına gelebilir.
Otizm ve Gelişimsel Farklılıklar
Otizm, sosyal iletişim, etkileşim ve davranışsal tekrarlar içeren bir spektrumdur.
Her çocukta farklı belirtiler ve şiddet düzeyleri görülür.
Kıyaslamalar ve Endişeler
Kıyaslamalar doğal bir tepki olabilir, ancak her çocuğun kendi hızında geliştiğini unutmayın.
Endişeleriniz varsa, bir uzmana danışmak en iyisidir.
Uzman Görüşü ve Destek
Çocuk gelişimi ve otizm konusunda uzman bir doktordan veya terapistten destek alabilirsiniz.
* Uzmanlar, çocuğunuzun bireysel ihtiyaçlarına göre uygun bir değerlendirme ve müdahale planı sunabilir.
Çocuğunuzun gelişimini yakından takip edin ve gerektiğinde profesyonel yardım çekinmeyin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Korkuyorum :(
2. Otizm Şüphesi
3. Taklit Yeteneği
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
A
Ayşe K.
2 Haziran 2026 14:36
Ayın 7 de benim kızım da 9 aylık olacak ama 36 haftada doğdu, bizde de taklit yok, babıldama da yok 3 aylıkken falan çok güzel konuşur gibi sesler çıkarıyordu şimdi sadece eee aa bağırıyor, alkışı yapıyor ama kendi istediğinde, ismine başkası seslenince bakıyor ama bize alıştı galiba bazen bakıyor, göz teması da az yani bence uzaktayken bakar, ama yanımda oyuncal oynarken hiç bakmıyor, hep sakin kendi halinde bir bebek, bizi tanıyor gülümsüyor ama çok kendi halinde olması beni de korkutuyor. bu hali yapısından mı yoksa dediğiniz gibi otizm mi diye. Biz başka sebepten nöroloji takipliyiz, dr normal dedi, çocuk dr 1 yaşına kadar bekleriz konuşması için falan dedi. Diş de çıkarmadı hiç, yüz üstünden sırt üstüne dönüyor ama tersi yok, oturuyor, emekleme pozisyonu almaya başladı ama gidemiyor. Hepsine bakınca genel bir gerilik var diye korkuyorum.
Yükleniyor...