Otizm Şüphesi

306 görüntüleme
M

Melek Ç.

31 Temmuz 2025 19:02
Bebeğim on aylık erkek bebek ba ba de de gibi iki heceli babıldamaları yok alkış bay bay yapmıyor göz teması iyi ismine seslenince bakıyor bazen bakmıyor gel ver gibi komutları çok iyi anlıyor işaret parmağını yeni yeni kullanmaya başladı birde müzik sesi duyunca baş sallamayı öğrendi sürekli baş sallıyor saklanbaç gibi oyunları seviyor yabancılara karşı temkinli odadan çıkınca arkamdan ağlıyor oyun hamuru kutusu gördüğünde içinde hamur olduğunu biliyor kapağını açmak istiyor açmayınca sinirleniyor otizm olma ihtimali nedir ?
Merve K.

Merve K.

Dil ve Konuşma Terapisti

30 Ağustos 2025 21:22
Dil ve Konuşma Terapisti Merve KILIÇ ✨

Tipik gelişimde 6-9 ayda düzenli babıldama (bababa, gagaga gibi), 9-12 ayda çeşitlenmiş babıldama (badaga, gabada gibi) ve 12-15 ayda ilk sözcüklerin gelmesini bekleriz. Çocuğunuzun ismine tepki vermesi, göz teması kurması ve sizinle bakışması, sosyal ilgisi iyi ise belki de ‘alıcı dil’ dediğimiz anlama performansı iyiyken ‘ifade edici dil’ dediğimiz sözel üretim becerisi geriden geliyor olabilir. Bu nedenle bir DKT ile görüşüp danışmanlık alabilirsiniz. Ayrıca çocuğunuzun dil gelişimini desteklemek adına kullanabileceğiniz yöntemleri buradaki profilimden ve sosyal medya hesaplarımdan inceleyebilirsiniz.
E

Elif B.

31 Aralık 2025 19:40
@Melek Çalışkan Melek hanım merhaba bebeğiniz ne zaman babıldadı acaba? Bir yazınızı daha gördüm 12 aylık bay bay yapmıyor diye. Acaba durumunuz şuan nedir?
M

Melek Ç.

1 Ocak 2026 10:54
@Elif Bozkurt elif hanım kendisi şuan 15 aylık bilinçli olarak alkış yapma bay bay yapma öpücük atma var oyunlara aktif katılıyor göz teması var hala çok babıldamıyor ığ ığ diyerek her şeyi parmağıyla gösteriyor he hü diyerek bir şey anlatıyor
E

Elif B.

1 Ocak 2026 10:58
@Melek Çalışkan anladım henüz kelimesi ve babıldaması az sanırım. Peki uzman görüşü aldınız mı acaba ? Ne diyorlar dil terapisi vs.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir