Tadımlar
133 görüntüleme

Ezgi B.
Premium Üye
19 Mayıs 2026 07:16
Bebeğim 6 ay 20 günlük. Doktorumuzun tavsiyesiyle tadımlara 1 aydan fazladır geçtik. Şimdiye kadar ne gibi besinleri almış olmalı? Kakada katılık var, çorba tarzı ne yapabilirim?
T
Tuğba B. ..
19 Mayıs 2026 08:15
Kabak ,kuru kayısı,yulaf ,hurma bunlar rahat yapmasını sağlar
M
Mine Ş.
Premium Üye
19 Mayıs 2026 09:55
Armutu biraz buharda pişirip veya haşlayıp verebilirsiniz kabak çorbası veya kayısıyı da yumuşatıp verebilirsiniz. Bağırsakları yeni gıdalar ile tanışınca düzene alışması zaman alabiliyor. Lifli gıdalar kullanın

Ezgi B.
Premium Üye
19 Mayıs 2026 12:59
Tşkler 🙏 peki et grubuna ne zaman geçilmeli
M
Mine Ş.
Premium Üye
20 Mayıs 2026 10:28
Ben 4. Ayda ek gıdaya başladım 5. Ayda ince ince çok yumuşamış bir şekilde tadımlık başlamıştım. Tadını alması ve demir desteği adına 2-3 kez çekilmiş kuzu kıymaları iyice pişmiş bir şekilde ufak ufak sunabilirsiniz. 7-8. Aydan sonra demir takviyesi adına 2 küçük köfte şeklinde yedirebilirsiniz

Ezgi B.
Premium Üye
20 Mayıs 2026 20:34
Tşkler mine hanım, peki tahıllar ?
M
Mine Ş.
Premium Üye
21 Mayıs 2026 08:18
Yani bebekten bebeğe doktordan doktora değişir biz erken başladığımız için 6. Ayda ezerek veya suyuna ekmek banarak yedirdim baharatsız olacak şekilde siz de suyuna ekmek banıp pütürlü hale getirip tadım olarak verebilirsiniz. Kademeli ilerleyin tahıllar şuan gaz yapabilir

Ezgi B.
Premium Üye
21 Mayıs 2026 16:00
Tekrar teşekkür ederim, son sorum kuruyemişler(ceviz,badem,fındık) ne zaman verilmeye başlanmalı ?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye22 Mayıs 2026 21:36
Tadım Dönemi ve Besinler
Bebeğiniz 6 ay 20 günlük ve 1 aydan fazladır tadım döneminde. Bu dönemde bebeğinizi çeşitli besinlerle tanıştırmak önemlidir.
Doktorunuzun tavsiyesiyle başladığınız tadım döneminde şu besinleri vermiş olabilirsiniz:
Havuç
Kabak
Patates
Yoğurt
Kakada Katılık İçin Öneriler
Kakada katılık sorunu yaşıyorsanız, aşağıdaki önerileri dikkate alabilirsiniz:
1. Zeytinyağı ekleyin: Her öğüne 1-2 ml zeytinyağı ekleyebilirsiniz.
2. Kabızlığı önleyici besinler: Kayısı püresi, hurma ezmesi, elma püresi gibi besinleri vermeyi deneyebilirsiniz.
3. Su tüketimi: Bebeğinize yemeklerden sonra su vermeyi unutmayın.
Çorba Tarzı Tarifler
Bebeğiniz için çorba tarzı tarifler denemek istiyorsanız:
1. Kabak çorbası: Kabak, patates, havuç gibi sebzeleri buharda haşlayıp püre haline getirebilirsiniz.
2. Sebze çorbası: Çeşitli sebzeleri (kabak, patates, havuç) haşlayıp blendırdan geçirebilirsiniz.
3. Yoğurtlu çorba: Yoğurt, sebze püresi ve su ile hafif bir çorba hazırlayabilirsiniz.
Tadım Sıklığı ve Öğün Sayısı
Tadım döneminde öğün sayısı ve sıklığı önemlidir:
1. Günde 1-2 öğün tadım vermeniz yeterli.
2. Ana öğün anne sütü veya mama olacak şekilde ilerleyin.
3. Tadım öğünleri arasında 3-4 saat bırakabilirsiniz.
Bebeğinizin gelişimini ve sindirimini takip ederek, doktorunuzla düzenli olarak görüşmeyi unutmayın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ek Gıda ile Sıvı Alımı Azaldı
2. Ek Gıda
3. Ek Gıda Sürecinde Olan Ebeveynler, Hangi Konularda Zorlanıyorsunuz?
Bebeğiniz 6 ay 20 günlük ve 1 aydan fazladır tadım döneminde. Bu dönemde bebeğinizi çeşitli besinlerle tanıştırmak önemlidir.
Doktorunuzun tavsiyesiyle başladığınız tadım döneminde şu besinleri vermiş olabilirsiniz:
Havuç
Kabak
Patates
Yoğurt
Kakada Katılık İçin Öneriler
Kakada katılık sorunu yaşıyorsanız, aşağıdaki önerileri dikkate alabilirsiniz:
1. Zeytinyağı ekleyin: Her öğüne 1-2 ml zeytinyağı ekleyebilirsiniz.
2. Kabızlığı önleyici besinler: Kayısı püresi, hurma ezmesi, elma püresi gibi besinleri vermeyi deneyebilirsiniz.
3. Su tüketimi: Bebeğinize yemeklerden sonra su vermeyi unutmayın.
Çorba Tarzı Tarifler
Bebeğiniz için çorba tarzı tarifler denemek istiyorsanız:
1. Kabak çorbası: Kabak, patates, havuç gibi sebzeleri buharda haşlayıp püre haline getirebilirsiniz.
2. Sebze çorbası: Çeşitli sebzeleri (kabak, patates, havuç) haşlayıp blendırdan geçirebilirsiniz.
3. Yoğurtlu çorba: Yoğurt, sebze püresi ve su ile hafif bir çorba hazırlayabilirsiniz.
Tadım Sıklığı ve Öğün Sayısı
Tadım döneminde öğün sayısı ve sıklığı önemlidir:
1. Günde 1-2 öğün tadım vermeniz yeterli.
2. Ana öğün anne sütü veya mama olacak şekilde ilerleyin.
3. Tadım öğünleri arasında 3-4 saat bırakabilirsiniz.
Bebeğinizin gelişimini ve sindirimini takip ederek, doktorunuzla düzenli olarak görüşmeyi unutmayın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ek Gıda ile Sıvı Alımı Azaldı
2. Ek Gıda
3. Ek Gıda Sürecinde Olan Ebeveynler, Hangi Konularda Zorlanıyorsunuz?
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...