Ek Gıda ile Sıvı Alımı Azaldı
39 görüntüleme

Sinem T.
18 Ocak 2026 13:02
Merhabalar,
Kızım 6 ay 20 günlük oldu. Ek gıdaya başladık 6.ayda ancak, sıvı alımı çok azaldı. Bezleri doğru düzgün ıslanmıyor bile. Sabah kahvaltı akşam çorba şeklinde gidiyoruz. Diğer öğünlerde mama yapıyorum. Ek gıdadan sonra su vermeye çalışıyorum ama suyu hiç sevmiyor içmek istemiyor. Mama ise çok çok az yiyor. Ne yapacağımı bilemiyorum.
Kızım 6 ay 20 günlük oldu. Ek gıdaya başladık 6.ayda ancak, sıvı alımı çok azaldı. Bezleri doğru düzgün ıslanmıyor bile. Sabah kahvaltı akşam çorba şeklinde gidiyoruz. Diğer öğünlerde mama yapıyorum. Ek gıdadan sonra su vermeye çalışıyorum ama suyu hiç sevmiyor içmek istemiyor. Mama ise çok çok az yiyor. Ne yapacağımı bilemiyorum.
H
Havin
18 Ocak 2026 13:28
6 aylik bebek tadım aşaması olmalı genelde öğle verin diyorlar siz sabah kahvaltısı veriyorsunuz birden yukelenince mama alımı azalmıştır ek gıdadan sonra su teklif edin 1 yaşına kadar öncelik anne sütü veya mama öyle derler doktorlar
Ş
Şilan
18 Ocak 2026 13:30
Merhaba 6 ay 20 günlük bebekte amaç ek gıda ile karnını doyurmak değil. Tadım yaptırmak. Ana öğün mama olacak 2 öğün tadım.uzmanlar çorba vermemizi de önermiyor. Hatta 9. Aya kadar suyunu mama ve sütten karşıliyor bile diyorlar.
M
Merve A.
18 Ocak 2026 13:51
Günde 1 öğün tadım vermeniz yeterli mamayla devam ermeniz gerekir bu ayda

Ilgım G.
18 Ocak 2026 14:28
Herkes söylemiş zaten çocuğa yemeklerin tadını tanıtmak ve bağırsak florasını besinlere alıştırmak amaç şu anda kesinlikle karnını doyurmak değil. Zaten tadım işine ilişkin farklı bakış açıları olsa da genel olarak önce bir çay kaşığı, sonra bir tatlı kaşığı, sonra bir çorba kaşığı, sonra ikinci besin aynı ritimde gidiyor ve en fazla birini örneğin yoğurdu 1 yemek kaşığı yediğinde bir çay kaşığı tatlı patates veriyor uzmanlar. Baktım en fazla yiyebildiği gün iki yemek kaşığını geçmiyor. Hala temel besin anne sütü ya da işte anne sütü yerine kullanılan ürün.