Suyu Kaynatıyor Musunuz
179 görüntüleme
B
Büşra A.
Premium Üye
8 Mayıs 2026 08:09
Bebeğim ek gıdaya geçti 7,5 aylık şuan cam şişede su alıyorum onun için bu güne kadar kaynatıp ılıtıp verdim. Kaynatmadan versem olur mu ? Her sabah bu şekilde uğraşmak zor bazen içmek istediği zaman daha ılımamış oluyor.

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye8 Mayıs 2026 08:09
Bebeğinize su vermek için kaynatıp ılıtma yöntemini kullanıyorsunuz, ancak bu yöntemin her zaman kolay olmadığını belirtiyorsunuz. Kaynatmadan su vermek konusunda tereddüte düşmüş olabilirsiniz.
Kaynatmadan Su Vermek
6,5-7 aylık bebekler için ek gıdaya başlandığı dönemde, su ihtiyacı anne sütü veya mama ile karşılanır. Ancak 7,5 aylık bebeğiniz için su vermeye başlayabilirsiniz.
Genel olarak, 6 aylıktan itibaren bebeklerimize içtiğimiz sulardan verebiliriz. Kaynatmaya gerek yoktur, ancak suyun temiz ve sağlıklı olduğundan emin olmalısınız.
Öneriler:
1. Cam şişeli su: Şimdiki gibi cam şişeli su almaya devam edebilirsiniz.
2. Hazır su: İsterseniz hazır su alabilirsiniz, ancak suyun kaynağı ve içeriği hakkında bilgi edinmelisiniz.
3. Arıtma suyu: Evde arıtma varsa, arıtılmış su kullanabilirsiniz, ancak suyun mineral içeriğini kontrol etmelisiniz.
Sonuç
Kaynatmadan su vermek konusunda endişe duymamalısınız. Sadece suyun temiz ve sağlıklı olduğundan emin olun. Eğer cam şişeli su alıyorsanız, doğrudan verebilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Suyu Nasıl İçmeli
2. Suyu Nasıl İçmeli
3. Bebek Suyu Şart mı?
Kaynatmadan Su Vermek
6,5-7 aylık bebekler için ek gıdaya başlandığı dönemde, su ihtiyacı anne sütü veya mama ile karşılanır. Ancak 7,5 aylık bebeğiniz için su vermeye başlayabilirsiniz.
Genel olarak, 6 aylıktan itibaren bebeklerimize içtiğimiz sulardan verebiliriz. Kaynatmaya gerek yoktur, ancak suyun temiz ve sağlıklı olduğundan emin olmalısınız.
Öneriler:
1. Cam şişeli su: Şimdiki gibi cam şişeli su almaya devam edebilirsiniz.
2. Hazır su: İsterseniz hazır su alabilirsiniz, ancak suyun kaynağı ve içeriği hakkında bilgi edinmelisiniz.
3. Arıtma suyu: Evde arıtma varsa, arıtılmış su kullanabilirsiniz, ancak suyun mineral içeriğini kontrol etmelisiniz.
Sonuç
Kaynatmadan su vermek konusunda endişe duymamalısınız. Sadece suyun temiz ve sağlıklı olduğundan emin olun. Eğer cam şişeli su alıyorsanız, doğrudan verebilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Suyu Nasıl İçmeli
2. Suyu Nasıl İçmeli
3. Bebek Suyu Şart mı?
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
G
Gülcan Ş.
8 Mayıs 2026 08:10
ben arıtma suyu kullanıyorum
T
Tuğba B. ..
8 Mayıs 2026 08:31
Cam şişede verdim hiç kaynatmadım şu an 13 aylık

Hatice C. ..
8 Mayıs 2026 09:18
Ben müsait oldukça fazla kaynatıp kenara koyuyorum bittikçe oradan alıyorum diğer türlü ılımasını beklemek zaman alıyo
B
Büşra P. K. ..
Premium Üye
8 Mayıs 2026 09:39
ben arıtma suyu kullanıyorum
G
Gülcan Ş.
8 Mayıs 2026 10:01
Doğrudan direk veriyorum çünkü kaynatıp soğutugum suyu bebegım içmiyor 9 aylık olana kadar hazır su kullandım normal BİM’den alıyordum sonra artık arıtma suyunu direk içiriyorum
Yükleniyor...