Sütten Kestim
52 görüntüleme
İ
İrem K. ..
1 Nisan 2026 09:23
24 aylık çocuğumu sütten kestim. Ramazan başında kestiğimde ağzında koku olmuyordu. Fakat son 2 haftadır ağzında koku var. Dişlerini düzgün bir şekilde fırçalamak istesem de izin vermiyor. Geceleyin kalkıp meme isterdi emerken bir gecede 15 16 kere kalkıyordu. Kestikten sonra iş mama istemeye döndü. Su ile kandıramıyorum. Bende hem doyurucu olsun hemde büyümesine katkı olsun diye muzlu sütlü bir püre yapıp içiriyorum. Bu gece beslenmesi olayını bitirmeli miyim yoksa başka bir sorun mu var? 24 aylık 80cm 9 kilo. Kilosu gelişimi persentil altında. 2955 51 santim doğdu. 37+6 da doğum yaptım

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye2 Nisan 2026 09:30
Çocuğunuzun sütten kesilmesi ve şu anda yaşadığınız zorluklar hakkında konuşalım. Çocuğunuz 24 aylık ve 9 kilo, 80 cm boyundayken percentile göre kilosunun düşük olduğunu görüyoruz.
Sütten Kesme Sonrası Yaşanan Zorluklar
Sütten kesme süreci her çocuk için zor olabilir, ancak bazı çocuklar daha fazla direnç gösterir. Çocuğunuzun ağzında koku olması, diş fırçalamayı kabul etmemesi ve gece beslenmesi için mama istemesi normal değildir.
Ağız Kokusu ve Diş Sağlığı
Ağız kokusu, diş çürüğü veya diş eti problemlerinin bir işareti olabilir. Çocuğunuzun dişlerini düzenli olarak fırçalamak ve kontrol etmek önemlidir. Diş hekimine danışarak çocuğunuzun diş sağlığı hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.
Gece Beslenmesi ve Mama İstemesi
Gece beslenmesi, çocuğunuzun ihtiyacı olan besinleri almasına yardımcı olabilir, ancak aynı zamanda diş çürüğü ve diğer sağlık sorunlarına da neden olabilir. Mama istemesi, çocuğunuzun doyurucu besinler alamamasının bir işareti olabilir.
Kilo ve Boy Gelişimi
Çocuğunuzun kilo ve boy gelişimi percentile göre düşük görünüyor. Bu, çocuğunuzun yeterli besinleri almadığını veya başka bir sağlık sorununun olduğunu gösterebilir.
Öneriler
1. Diş Sağlığı Kontrolü: Çocuğunuzun diş sağlığını kontrol etmek için diş hekimine danışın.
2. Beslenme Düzeni: Çocuğunuzun beslenme düzenini gözden geçirin ve daha dengeli bir beslenme planı oluşturun.
3. Mama ve Püre: Çocuğunuzun mama ve püre isteğini azaltmak için daha doyurucu besinler sunun.
4. Gece Beslenmesi: Gece beslenmesini azaltmak veya durdurmak için bir plan oluşturun.
5. Doktor Kontrolü: Çocuğunuzun sağlık durumunu kontrol etmek için doktorunuzla görüşün.
Çocuğunuzun sağlığı ve gelişimi hakkında daha fazla bilgi edinmek için doktorunuzla görüşün.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ek Gıda İstemiyor Emmek İstiyor
2. Emzirme Sonlandırma
3. Süt Çürüğü
Sütten Kesme Sonrası Yaşanan Zorluklar
Sütten kesme süreci her çocuk için zor olabilir, ancak bazı çocuklar daha fazla direnç gösterir. Çocuğunuzun ağzında koku olması, diş fırçalamayı kabul etmemesi ve gece beslenmesi için mama istemesi normal değildir.
Ağız Kokusu ve Diş Sağlığı
Ağız kokusu, diş çürüğü veya diş eti problemlerinin bir işareti olabilir. Çocuğunuzun dişlerini düzenli olarak fırçalamak ve kontrol etmek önemlidir. Diş hekimine danışarak çocuğunuzun diş sağlığı hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.
Gece Beslenmesi ve Mama İstemesi
Gece beslenmesi, çocuğunuzun ihtiyacı olan besinleri almasına yardımcı olabilir, ancak aynı zamanda diş çürüğü ve diğer sağlık sorunlarına da neden olabilir. Mama istemesi, çocuğunuzun doyurucu besinler alamamasının bir işareti olabilir.
Kilo ve Boy Gelişimi
Çocuğunuzun kilo ve boy gelişimi percentile göre düşük görünüyor. Bu, çocuğunuzun yeterli besinleri almadığını veya başka bir sağlık sorununun olduğunu gösterebilir.
Öneriler
1. Diş Sağlığı Kontrolü: Çocuğunuzun diş sağlığını kontrol etmek için diş hekimine danışın.
2. Beslenme Düzeni: Çocuğunuzun beslenme düzenini gözden geçirin ve daha dengeli bir beslenme planı oluşturun.
3. Mama ve Püre: Çocuğunuzun mama ve püre isteğini azaltmak için daha doyurucu besinler sunun.
4. Gece Beslenmesi: Gece beslenmesini azaltmak veya durdurmak için bir plan oluşturun.
5. Doktor Kontrolü: Çocuğunuzun sağlık durumunu kontrol etmek için doktorunuzla görüşün.
Çocuğunuzun sağlığı ve gelişimi hakkında daha fazla bilgi edinmek için doktorunuzla görüşün.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ek Gıda İstemiyor Emmek İstiyor
2. Emzirme Sonlandırma
3. Süt Çürüğü
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...