Sütten Kesme
51 görüntüleme
E
Eda A.
31 Mayıs 2026 20:03
Merhaba, 14 aylık bebeğim gündüz emmeyi bıraktı. Gece de tek tük emiyordu bende gece emmesini fe kestim. Ama gece mama falan bir şey vermiyorum. Vermeli miyim ? Günde üç ana 2 ara öğün besleniyor suyu da gayet içiyor

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye1 Haziran 2026 20:25
Merhaba,
Gece beslenmesini kesmek büyük bir adım! Bebeğiniz 14 aylık ve gündüzleri emmeyi bıraktıktan sonra gece beslenmesini de kesmişsiniz. Şimdi gündüzleri üç ana ve iki ara öğün besleniyor, suyu da iyi içiyorsa gece mama veya benzeri bir şey vermenize gerek yok.
Bebeğiniz muhtemelen aç olmadığı için değil, alışkanlıktan dolayı uyanıyor olabilir. Bu nedenle sabırlı olun ve bir süre gözlemleyin. Eğer gece uyanıp ağlarsa, önce su verip tekrar uyutmayı deneyebilirsiniz.
Bebeğinizin kilosunu ve genel sağlık durumunu doktorunuzla kontrol ettirdiğinizden emin olun. Eğer doktorunuz gerekli görürse, gece beslenmesi konusunda tavsiye verebilir.
Öneriler:
1. Bebeğinizin gece uyanmalarını izleyin ve bir günlük takip yapın.
2. Gece uyanıp ağladığında önce su verip tekrar uyutmaya çalışın.
3. Bebeğinizin beslenme rutinini doktorunuzla kontrol ettirin.
4. Sabırlı olun, bu süreç birkaç gün sürebilir.
Umarım yardımcı olabilmişimdir!
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Gece Beslenmesi
2. Gece Beslenmesi
3. Memeden Kesme
Gece beslenmesini kesmek büyük bir adım! Bebeğiniz 14 aylık ve gündüzleri emmeyi bıraktıktan sonra gece beslenmesini de kesmişsiniz. Şimdi gündüzleri üç ana ve iki ara öğün besleniyor, suyu da iyi içiyorsa gece mama veya benzeri bir şey vermenize gerek yok.
Bebeğiniz muhtemelen aç olmadığı için değil, alışkanlıktan dolayı uyanıyor olabilir. Bu nedenle sabırlı olun ve bir süre gözlemleyin. Eğer gece uyanıp ağlarsa, önce su verip tekrar uyutmayı deneyebilirsiniz.
Bebeğinizin kilosunu ve genel sağlık durumunu doktorunuzla kontrol ettirdiğinizden emin olun. Eğer doktorunuz gerekli görürse, gece beslenmesi konusunda tavsiye verebilir.
Öneriler:
1. Bebeğinizin gece uyanmalarını izleyin ve bir günlük takip yapın.
2. Gece uyanıp ağladığında önce su verip tekrar uyutmaya çalışın.
3. Bebeğinizin beslenme rutinini doktorunuzla kontrol ettirin.
4. Sabırlı olun, bu süreç birkaç gün sürebilir.
Umarım yardımcı olabilmişimdir!
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Gece Beslenmesi
2. Gece Beslenmesi
3. Memeden Kesme
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...