Memeden Kesme
147 görüntüleme
G
Gül
14 Aralık 2025 18:48
Peki arkadaşlar bu memeden kesme işini nasıl yapmamiz lazim yardımcı olabilir misiniz. Daha 14 aylık ama gece emerek uyuması,meme olmadan uyumamasi,ve en kötüsü memeyi ısırmasindan dolayi memeden kesmeyi düşünüyorum.

merve
14 Aralık 2025 18:49
Gece emzirmesini kesin bence mama içerse tabiben sadece geceleri mama verip uyutuyorum gündüz istediği zaman emiyor
G
Gül
14 Aralık 2025 18:52
Biz hiç mama kullanmadik zaten uyumadan önce doyurup uyutuyorum ama fayda etmiyor. Alışkanlık haline getirdi bu işi asla sakinleşmiyor gece uyaninca
G
Gül
14 Aralık 2025 18:54
@merve gece emmesini nasil kesmeliyim bana kalırsa gece beslenmese de olur nasil yapmak lazim
F
F.aydn
14 Aralık 2025 19:00
Benim oğlumda şuan 17 aylık bu süreçteyiz. Öncelikle kararlı olun anne ve bebek için zor bir süreç emmeden uyutmaya çalışmak özellikle çok zor olacak bir kaç gün ağlayacak uyumak istemeyecek ama kararlı olun sadece sarılın sevginizi daha fazla gösterin. Bizim üçüncü günümüz biz bir anda bıraktık sonra açıkçası ben pişman oldum vermek istedim almadı ilk gün gece de ağlayıp uyandı verdim aldı ama her zamanki gibi emmedi ertesi gün emmek istedi verdim ama sonra istemedi yaklaşınca dikkatini dağıtmaya çalıştım oyunlar oynadık hoşlandığı şeyleri yaptım bu gece uyutmadan önce de bir kez istedi ama uyuma vakti dedim direnmedi biraz uykuya geçmekte zorluk yaşadık ama çok şükür düne göre bugün daha iyidi sabırlı ve kararlı olun olabildiğince sarılın sevin ben senin yanındayım diyerek yaklaşın. Bizim hikayemiz bu şekildeydi umarım sizinde kolay olur süreciniz.

merve
14 Aralık 2025 19:04
Ben 4ncü ayında kestim gece uyumadan önce yine emzirip mama veriyorum böyle alıştığı için pek zorlanmadım. Her geceemmek için kalkması coğu zaman alışkanlıktan veya diş sancısı yüzünden kızım 16 aylık rutinleri hic bozmadım
G
Gül
14 Aralık 2025 19:08
@F.aydn çok teşekkür ederim. Çok çok zor bir süreçmiş gerçekten nasıl yapacam bilmiyorum Allah kolaylık versin
F
F.aydn
14 Aralık 2025 19:10
Zor ama kısa sürüyor emin olun yardımcı olabilecek birileri varsa daha rahat atlatırsınız. Kendinizi hazır hissettiğiniz an verin kararınızı ayrıca

Ayşegül A.
14 Aralık 2025 20:44
Bu konu beni de çok düşündürüyor gerçi şu an çok erken henüz 6,5 aylık ama olsun en başından beri anne sütü alıyor ek gıdaya başlayana kadar başka bişey kullanmadım daha önce biberon ve emzik hiç almıyordu hala biberonu kabul etmiş değil 4. Ayında emziği kabul ettirdim (daha çok uyku nesnesi olarak kullanıyorum normalde vermiyorum) genelde emzikle kucakta uyutuyorum ama bazen memede uyumak istiyor bende engel olmuyorum. Alışkanlık yapacağını düşünmüyorum ama gece beslenmesi hala minimum 2 bu ara sanırım dişten dolayı fazla mırıklanıyor ve ağlıyor genelde de meme arıyor bende veriyorum ama önce gece beslenmeyi mi kesmek lazım gece mamasına mı başlamalı kafam çok karışık
G
Gül
14 Aralık 2025 20:52
Kesinlikle uyku düzenikurun asla memede uyutma alışkanlığı kazanmasın. Önceleri bizde çok iyiydik ama 12. Aydan sonra yeni bir döngüye girdik. Meme istegi artti sürekli uyaniyor memesiz asla uyumuyor. Annelere vereceğim tavsiye. Bir uyku rutuni oluşturun. Mama konusunu bilmiyorum hiç kullanmadik. Zaten benimki biberon da almiyor ama gece beslenmesini kesmek en iyisi çünkü aç olduğuicin degil alişkanlik olduğu icin bir de kendi kendine dalmayi bilmedigi için. Bizim bu dönemde çoğu doktorun demesine göre beslenmese de olur
S
Seda Ö.
20 Aralık 2025 22:13
@gül hanım merhaba. Şu an aynı sürecin içerisindeyim.kızım 2 yaşını doldurdu. Ben de çalışan bir anneyim.ayrıca bebeği memede uyuyan sabaha kadar da sık sık emen bir sürecimi oldu. Anne sütüne olan bağımlılık maalesef ki başka yiyecekleri yemesine engeldi artık. Ayrıca işe gittiğim süreler içinde ben eve gelmeden uyumazdı. Memede uyumaya alışık olduğu için. Hem beslenme hem uyku problemimiz arttığından iki gündür kesmeye karar verdim. Öncelikle şunu söylemeliyim ki gerçekten emmeden kesmek için en az 2 yaşında olmalıymış. Çünkü gerçekten anlıyorlar. Ben meme hasta oldu iyileşince veririm dedim. Ama tiksindirerek yapmak zorunda kaldım çünkü aşırı bağımlıydı.acı oje sürdüm maalesef ki. Zaman zaman istese de iyileşince ver deyip diretmiyor. Bence siz acele etmeyin gerçekten yaşı çok küçük
G
Gül
21 Aralık 2025 00:53
@Seda Öztürk Çok Çok teşekkür ederim inanin şu an bor krizden çıktık ağlad ımeme verdim ağzından çıkardım onun için ağladı susmuyor asla susmuyor çok çok kötü böyle anlatamam delirdim çünkübu saate kadar yuzbin kere uyanidi uykusuzluktan kendime hakim olamıyorum. Ve zaten bende karar verdim en azindan ramazana kadar devam edecegim her türlü dediginiz gibi anlamiyor aslaaa anlatamıyorum.

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
22 Aralık 2025 10:43
Gül hanım merhaba kademeli olarak sonlandırmayı öneriyorum 24 aya kadar bebeklerin emzirilmesi önerilir ama burada anne çok yıpranmış ve yorulmus ise annenin kararı ile emzirme erkenden solanabilir burada önemli olan süreci doğru yönetmektir bilgi ve destek almak isterseniz benimle iletişime geçebilirsiniz 05060389958 numaralı hat üzerinden ulaşabilirsiniz ☺️
S
Seda Ö.
22 Aralık 2025 15:12
@gül bebeği emzirmek çok zor bir süreç. Evet biz çok yorulduk artık bitsin istiyoruz bu süreç. Bugün 4. Günümüzdü. Kızımdan çok ben ağladım sanırım. Her meme deyişinde içim parçalanıyor. Emmek istiyor ama artık hasta istemiyorum deyip atletin üzerinden öpüyor falan. Yani kahredici bir olay bana göre. O yüzden siz de eminim aynı duygusallığı yaşayacaksınız. En azından bir tık büyük olursa vicdanen belki bir nebze rahat olacaksınız. İnanın bebekler arasında bir ay bile aşırı fark yaratıyor. Umarım süreç sizin için çok güzel bir şekilde sonuçlanır. Ama gece emzirerek uyuma alışkanlığı bitirilirse belki bir tık kolay olur sizin için yine