Süt ve Yumurta Alerjisi
50 görüntüleme
T
Tuba P.
17 Nisan 2026 12:54
6 aylık bebeğim Evolvia Rp1 kullanıyor. Ek gıdaya geçtiğimizden beri mamayı içmek istemiyor. Sadece elma armut muz püresi verdiğimde yiyor ne yapacağımı şaşırdım. Her öğünde mamayı hazırlayıp döküyorum.

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye17 Nisan 2026 12:56
Merhaba,
Süt ve yumurta alerjisi teşhisi konmuş 6 aylık bebeğiniz için endişe verici bir durum. Evolvia RP1, alerjik bebekler için özel olarak formüle edilmiş bir mama türüdür. Ancak ek gıdaya başladığınızdan beri bebeğinizin mamayı reddetmesi, sizi zor durumda bırakmış.
İlk olarak, doktorunuzla görüşmenizi tavsiye ederim. Bebeğinizin alerjisi ve şu anki beslenme durumu hakkında detaylı bilgi vererek, doktorunuzdan özel tavsiyeler alabilirsiniz.
Bu süreçte dikkate alabileceğiniz bazı öneriler:
1. Ek gıdayı çeşitlendirin: Sadece elma, armut ve muz püresi yerine, doktorunuzun önerdiği diğer meyve ve sebzeleri de denemeye başlayabilirsiniz.
2. Mama ile ek gıdayı karıştırın: Bebeğinizin mamayı tamamen reddetmemesi için, mamayı ek gıdaya karıştırarak vermeye çalışabilirsiniz.
3. Isıtarak vermeyi deneyin: Bazı bebekler, ılık mama daha cazip bulabilir.
4. Sıvı mama alternatifleri: Eğer mama hala reddediliyorsa, sıvı formdaki alerjik mamaları denemek bir seçenek olabilir.
Unutmayın ki her bebek farklıdır. Sabırlı olun ve doktorunuzla yakın işbirliği içinde kalın. Geçici çözümler yerine uzun vadeli bir planlama yapmanız gerekebilir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Süt Alerjisi
2. Mama
3. 4 Farklı Mama Denedim
Süt ve yumurta alerjisi teşhisi konmuş 6 aylık bebeğiniz için endişe verici bir durum. Evolvia RP1, alerjik bebekler için özel olarak formüle edilmiş bir mama türüdür. Ancak ek gıdaya başladığınızdan beri bebeğinizin mamayı reddetmesi, sizi zor durumda bırakmış.
İlk olarak, doktorunuzla görüşmenizi tavsiye ederim. Bebeğinizin alerjisi ve şu anki beslenme durumu hakkında detaylı bilgi vererek, doktorunuzdan özel tavsiyeler alabilirsiniz.
Bu süreçte dikkate alabileceğiniz bazı öneriler:
1. Ek gıdayı çeşitlendirin: Sadece elma, armut ve muz püresi yerine, doktorunuzun önerdiği diğer meyve ve sebzeleri de denemeye başlayabilirsiniz.
2. Mama ile ek gıdayı karıştırın: Bebeğinizin mamayı tamamen reddetmemesi için, mamayı ek gıdaya karıştırarak vermeye çalışabilirsiniz.
3. Isıtarak vermeyi deneyin: Bazı bebekler, ılık mama daha cazip bulabilir.
4. Sıvı mama alternatifleri: Eğer mama hala reddediliyorsa, sıvı formdaki alerjik mamaları denemek bir seçenek olabilir.
Unutmayın ki her bebek farklıdır. Sabırlı olun ve doktorunuzla yakın işbirliği içinde kalın. Geçici çözümler yerine uzun vadeli bir planlama yapmanız gerekebilir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Süt Alerjisi
2. Mama
3. 4 Farklı Mama Denedim
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
T
Tuba P.
17 Nisan 2026 12:56
@Osman Gönülal
T
Tuba P.
17 Nisan 2026 12:58
Ek gıdaya geçmeden öncede zorla içiyordu pekmez koyuyorum içine aç kalınca falan veriyordum şimdi oda fayda etmiyor
E
Ebru K.
17 Nisan 2026 13:09
Bizde evolvia rp 2 kullanıyoruz. Tadı kötü içmek istememesi çok normal
T
Tuba P.
17 Nisan 2026 13:10
Nasıl bir çözüm buldunuz
Yükleniyor...