Süt ve Süt Ürünleri Alerji Var mı Yok mu?
1006 görüntüleme
K
Kübra Ç.
1 Haziran 2026 22:37
Bebeğim 19 Ocak doğumlu yaklaşık 4.5 aylık 3-3.5 aylıkken doktor kontrolünde şikayetlerimiz üzerine gaita örneği alındı ve gizli kan çıktı süt alerjisi teşhisi konuldu. Şikayetlerimiz ise çığlık çığlığa ağlamak emerken veya emme sonrası huzursuzluk, gürültülü kaka, kaka yaparken zorlanma. Doktor kontrolünden sonra diyet yapmaya başlayıp raporlu alerji mamasına başladık, önce emzirip sonrasında mama takviyesi verdik maximum 30-40 ml kadar içiyordu emzirme sonrası ve ağlamalar azaldı. Diyet yapmaya devam ederken bilmeden bir şeyler kaçırdığımda tekrar ağlamalar başlayınca 3-5 gün emzirmeyi kestik rahatlaması için ve sadece mama ile ilerledik bu süreçte yaşadığım stresten dolayı sütüm çok azaldı ve artık kesildi. Yaşadığımız gerçekten de süt alerjisi miydi? (Pişik egzama yoktu)
Tekrar emzirmeye başlayabilir miyim?
Sütüm geri gelir mi?
Nerde yanlış yaptım?
Nasıl ilerlemem gerekiyor?
yaklaşık 3-4 haftadır sadece mama ile ilerliyoruz emzirmiyorum. Bu dönemde çığlık atarak ağlamalar ciddi oranda azaldı ama 4-5 güne kadar kaka yapmıyor yapmadığı günler rahatsız değil fakat sıkıştıkça ve kaka yapmak istediğinde yeniden çığlık atarak ağlama başlıyor.
Lütfen yardımcı olur musunuz?
Çok çaresiz hissediyorum..
Kafam çok karıştı ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum
Tekrar emzirmeye başlayabilir miyim?
Sütüm geri gelir mi?
Nerde yanlış yaptım?
Nasıl ilerlemem gerekiyor?
yaklaşık 3-4 haftadır sadece mama ile ilerliyoruz emzirmiyorum. Bu dönemde çığlık atarak ağlamalar ciddi oranda azaldı ama 4-5 güne kadar kaka yapmıyor yapmadığı günler rahatsız değil fakat sıkıştıkça ve kaka yapmak istediğinde yeniden çığlık atarak ağlama başlıyor.
Lütfen yardımcı olur musunuz?
Çok çaresiz hissediyorum..
Kafam çok karıştı ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum
A
Aycan G.
2 Haziran 2026 00:21
diyet yapıp emzirmeye devam ediyor musunuz ? Kilo alımı düzene girip alerjik sorunları azaldı mı? Nasıl ilerliyorsunuz
K
Kübra Ç.
2 Haziran 2026 00:24
Anladım çok geçmiş olsun süreci bence güzel yönetmişsiniz ne kadar kiloyu kafamıza takmamalıyız sağlıklıysa önemli değil desekte takıyoruz ne yazık ki
G
Gözde K.
2 Haziran 2026 22:58
Evet yumurtadan domatesten bile şüphelendim yediğim her şeye çok dikkat etmeye başladım bunları yaparken emzirmeden mamaya geçmek bile psikolojik olarak çok zorluyor insanı, süt azalacak mı endişesi sütüm kesilir mi korkusu :( bunlar için süt artıcı takviyeler çaylar içecekler rezene vs her şeyi de denedim. Siz nasıl baş ettiniz nasıl ilerlediniz şuan en durumdasınız, çok teşekkür ederim bu arada insan iyi şeyler duymaya hasret kalıyor 🫶🏻☺️
F
F.
20 Haziran 2026 09:59
6. Ayında farkedildi ama iki aylıkken başladı geçmeyen kızarıklıklar kuruluklar çok zordu bir sürü doktora götürdüm hiçbiri fayda etmedi enson şimdi götürdüğüm doktor hemen bakınca anladı
EVOLVİA RP2 mama kullanıyoruz
Hemen alerji testi yaptırdı alerji doktoruna yönlendirip ordada süt alerjimiz olduğu anlaşıldı 1 yaşına kadar vermeyecez süt ürünleri
EVOLVİA RP2 mama kullanıyoruz
Hemen alerji testi yaptırdı alerji doktoruna yönlendirip ordada süt alerjimiz olduğu anlaşıldı 1 yaşına kadar vermeyecez süt ürünleri

Fatma A. U.
20 Haziran 2026 10:35
diyet yapıp emzirmeye devam ediyor musunuz ? Kilo alımı düzene girip alerjik sorunları azaldı mı? Nasıl ilerliyorsunuz

Fatma A. U.
20 Haziran 2026 10:36
Benim bebeğime de bu mama verildi ama içmiyor siz nasıl kabul ettirdiniz
F
F.
20 Haziran 2026 10:40
Üç gün falan zorlandı sonra içmeye başladı anne olarak sizin istikrarlı olmanız lazım vazgeçmeyin sürekli deneyin

Fatma A. U.
20 Haziran 2026 10:41
Tatlandırıcı kullandınız mı peki
F
F.
20 Haziran 2026 10:51
Doktor pekmez damlatabilirsiniz demişti ama yapmadım öyle mamaya alıştırdım

Fatma A. U.
20 Haziran 2026 10:53
Ne güzel alışabilmiş. Oğlum dün bağırsak tepkili alerji teşhisi aldı 7 aylık inek sütü yumurta yasak şu an sadece mama vericekmişim dediğiniz mamayı da denedik ama hiçbir şekilde kabul etmedi evolvia elemental olan mamayı pekmezle içirebiliyorum anca o da çok zor bi şekilde
F
F.
20 Haziran 2026 11:20
Kendi yediğiniz yemeklere alıştırın inan hayat kurtarıyor hem severek yiyorlar

Fatma A. U.
20 Haziran 2026 11:50
Süt ürünleri ve yumurta çoğu şeyin içinde var ama. Siz bu konuda nasıl ilerliyorsunuz mesela en basiti pankek yaparken de süt ve yumurta konuyor
F
F.
20 Haziran 2026 12:25
Koymadan deneyin sütün yerine su koyuyorum yumurtanın yerine avakado ceviz muz aklınıza gelen meyveyi koyun yulafla falan oluyor ilk başlarda biraz zorlandım ama oldu
K
Kübra İ. Y.
Premium Üye
20 Haziran 2026 13:34
Bizimde süt alerjisi vardı çok sıkı diyet yaptım emzirdim hep düzeldi zaten birden düzelmiyor bir iki hafta sonra rahatladı süt yapan şeyler yiyip emzirmeye devam etmenizi tavsiye ederim

Fatma A. U.
20 Haziran 2026 15:42
İnşallah geçer bu alerjiler🙏🏼
Yükleniyor...