Süt ve Süt Ürünleri Alerji Var mı Yok mu?
1003 görüntüleme
K
Kübra Ç.
1 Haziran 2026 22:37
Bebeğim 19 Ocak doğumlu yaklaşık 4.5 aylık 3-3.5 aylıkken doktor kontrolünde şikayetlerimiz üzerine gaita örneği alındı ve gizli kan çıktı süt alerjisi teşhisi konuldu. Şikayetlerimiz ise çığlık çığlığa ağlamak emerken veya emme sonrası huzursuzluk, gürültülü kaka, kaka yaparken zorlanma. Doktor kontrolünden sonra diyet yapmaya başlayıp raporlu alerji mamasına başladık, önce emzirip sonrasında mama takviyesi verdik maximum 30-40 ml kadar içiyordu emzirme sonrası ve ağlamalar azaldı. Diyet yapmaya devam ederken bilmeden bir şeyler kaçırdığımda tekrar ağlamalar başlayınca 3-5 gün emzirmeyi kestik rahatlaması için ve sadece mama ile ilerledik bu süreçte yaşadığım stresten dolayı sütüm çok azaldı ve artık kesildi. Yaşadığımız gerçekten de süt alerjisi miydi? (Pişik egzama yoktu)
Tekrar emzirmeye başlayabilir miyim?
Sütüm geri gelir mi?
Nerde yanlış yaptım?
Nasıl ilerlemem gerekiyor?
yaklaşık 3-4 haftadır sadece mama ile ilerliyoruz emzirmiyorum. Bu dönemde çığlık atarak ağlamalar ciddi oranda azaldı ama 4-5 güne kadar kaka yapmıyor yapmadığı günler rahatsız değil fakat sıkıştıkça ve kaka yapmak istediğinde yeniden çığlık atarak ağlama başlıyor.
Lütfen yardımcı olur musunuz?
Çok çaresiz hissediyorum..
Kafam çok karıştı ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum
Tekrar emzirmeye başlayabilir miyim?
Sütüm geri gelir mi?
Nerde yanlış yaptım?
Nasıl ilerlemem gerekiyor?
yaklaşık 3-4 haftadır sadece mama ile ilerliyoruz emzirmiyorum. Bu dönemde çığlık atarak ağlamalar ciddi oranda azaldı ama 4-5 güne kadar kaka yapmıyor yapmadığı günler rahatsız değil fakat sıkıştıkça ve kaka yapmak istediğinde yeniden çığlık atarak ağlama başlıyor.
Lütfen yardımcı olur musunuz?
Çok çaresiz hissediyorum..
Kafam çok karıştı ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum
G
Gözde K.
1 Haziran 2026 22:45
Merhaba geçmiş olsun öncelikle ama neden diyette kaçamak yaptınız bende aylarca diyet yaptım hep etiket okudum dikkat ettim tekrar diyete girip emzirmeyi denemelisiniz eger istiyorsanız ama mama ile devam edicekseniz zaten gerek yok

Fatma A. U.
1 Haziran 2026 23:08
Geçmiş olsun bizimde süt alerjimiz var bizim ki vücutta kızarıklık ve kuruluk
Dediğiniz gibi huzursuzluk vardı hala doktorun raporlu yaptığı mamaya devam ediyoruz
1 yaşına kadar sürecek tekrar test yapılacak
Dediğiniz gibi huzursuzluk vardı hala doktorun raporlu yaptığı mamaya devam ediyoruz
K
Kübra Ç.
1 Haziran 2026 23:11
Merhaba geçmiş olsun öncelikle ama neden diyette kaçamak yaptınız bende aylarca diyet yaptım hep etiket okudum dikkat ettim tekrar diyete girip emzirmeyi denemelisiniz eger istiyorsanız ama mama ile devam edicekseniz zaten gerek yok
K
Kübra Ç.
1 Haziran 2026 23:12
Geçmiş olsun bizimde süt alerjimiz var bizim ki vücutta kızarıklık ve kuruluk
G
Gözde K.
1 Haziran 2026 23:14
Kübra hanım belkide coklu gıda alerjisidir sadece süt ve süt ürünü değildir onada dikkat etmenizi öneririm ayrıca takviyeler almalısınız ki sütünüz olsun çünkü gerekli besinleri alamıyor olunuyor ve gecicek merak etmeyin ☺️

Fatma A. U.
1 Haziran 2026 23:16
Kaç aylıkken fark edildi şuan kaç aylık ve hangi mamayı önerdiler bize doktor 6. Ayına kadar böyle gideceğiz ek gıda sürecinde deneme takip etme yöntemi ile başlayacağız dedi
EVOLVİA RP2 mama kullanıyoruz
Hemen alerji testi yaptırdı alerji doktoruna yönlendirip ordada süt alerjimiz olduğu anlaşıldı 1 yaşına kadar vermeyecez süt ürünleri
K
Kübra Ç.
1 Haziran 2026 23:18
Kübra hanım belkide coklu gıda alerjisidir sadece süt ve süt ürünü değildir onada dikkat etmenizi öneririm ayrıca takviyeler almalısınız ki sütünüz olsun çünkü gerekli besinleri alamıyor olunuyor ve gecicek merak etmeyin ☺️
K
Kübra Ç.
1 Haziran 2026 23:20
6. Ayında farkedildi ama iki aylıkken başladı geçmeyen kızarıklıklar kuruluklar çok zordu bir sürü doktora götürdüm hiçbiri fayda etmedi enson şimdi götürdüğüm doktor hemen bakınca anladı
Hemen alerji testi yaptırdı alerji doktoruna yönlendirip ordada süt alerjimiz olduğu anlaşıldı 1 yaşına kadar vermeyecez süt ürünleri
A
Aycan G.
1 Haziran 2026 23:26
Kilo aliminda etkilenme oldu mu ? Bebeğimde sadece pişik ve kilo alimi yavaşlaması belirtiydi

Fatma A. U.
1 Haziran 2026 23:29
Anladım çok geçmiş olsun doktor bulamamak çare aramak çözüm bulamamak çok zor bende bir ilçede yaşıyorum doğrusunu bulana kadar çok doktor değiştirdim. Alerji testini yaşında mı yapıldı? Sırtına kesi atılarak yapılanlardan mı kandan mı bakıldı
K
Kübra Ç.
1 Haziran 2026 23:36
Kilo aliminda etkilenme oldu mu ? Bebeğimde sadece pişik ve kilo alimi yavaşlaması belirtiydi
K
Kübra Ç.
1 Haziran 2026 23:40
Şuan kızım 11 ay 10 günlük 7. Ayında arkasından doku testi yapıldı kan tahlili yapıldı iğne gibi batırılanlardan yapıldı

Fatma A. U.
1 Haziran 2026 23:45
Maşallah yaşına gelmiş nerdeyse tekrardan çok geçmiş olsun, emzirme var mı yoksa sadece mama ile mi gidiyorsunuz? Alerji dönemine kadar emziriyor muydunuz sizin geçiş nasıl oldu ben çevreden alerji sonrası süt gitmesini çok duyuyorum, birde mama içen bebekler ek gıdaya daha ilgili oluyor diyorlar gerçeklik payı var mı?
Ama şuan mamasını seviyor ek gıda da iyi gidiyoruz ama mamayı günde 3 defa 210 CC içiriyorum
K
Kübra Ç.
1 Haziran 2026 23:50
İlk zamanlar sütüm azdı zaten mamayla devamda ediyorduk alerji çıkınca mama değişti bir bocaladı benim sütüm de ozaman gitti
Ama şuan mamasını seviyor ek gıda da iyi gidiyoruz ama mamayı günde 3 defa 210 CC içiriyorum

Fatma A. U.
1 Haziran 2026 23:53
Bizim gece beslenmeleri iyi denebilir fakat gündüz az içiyor, 2 saatte bir deniyorum 60-50-40 arası içiyor gece 120 bazen 150-160 içiyor, kilo alımı yavaşladığı için ve zayıf doğduğu için her fırsatta içirmeye çalışıyorum gece 3 saate bir kalkmaya çalışıyorum kendi kendine uyanmıyor ben kaldırıyorum kendi kendine uyanması 5 saati buluyor mesela beklemeli miyim 5 saati yoksa 3 saatte bire devam mı etmeliyim?
Uyumakta iyi bebekler için birde sürekli ek gıdayı teklif edin mamayı değil sürekli bişeyler vermeye çalışın
K
Kübra Ç.
1 Haziran 2026 23:58
Beklemelisiniz çünkü kendi döngüsüne giriyor artık siz ne yaparsanız yapın sonradan alıştıramazsınız hep öyle devam etmek zorunda kalırsınız uyusun
Uyumakta iyi bebekler için birde sürekli ek gıdayı teklif edin mamayı değil sürekli bişeyler vermeye çalışın

Fatma A. U.
2 Haziran 2026 00:01
Anladım çok sağolun düşünmekten uykularım kaçıyordu Allah razı olsun ☺️🫶🏻 yukarıda yazdım gördünüz mü bilmiyorum bizim hamilelik süreci zor geçti doğum kilosu 2140dı düzeltilmiş yaşa göre gittiğimizde 1 ay geriden geliyoruz doktor ek gıda sürecini normalden 1 ay geç başlayacağız demişti
İnşallah herşey normale dönsün geçmiş olsun
K
Kübra Ç.
2 Haziran 2026 00:03
Yatın uyuyun benim kızım uyumuyor asla oyuzden uyuyor madem uyusun
A
Aycan G.
2 Haziran 2026 00:12
Şöyle oldu en son kontörle 2 aylıkken gitmişti ve 3. Aya girmesine 10 gün kala gitmiştik 2.kontrolüne yani 20 günde 450 gr almış dediler ve sınırda denildi o kadar farklı bakış açıları var ki bazı doktorlar zaten bu dönemde kilo aralığı böyle diyor artık ayda 1 kilo almayacak diyor bazı doktorlar minimum 500gr almasını bekliyoruz sizinki biraz altında kalmış dedi, birde çok doktor değiştirdik tartıdan tartıya da fark ettiği için yanılmalar oldu muhtemelen mesela şuan 4 ay 12 günlük 5 kilo nerdeyse 1.5-2 aydır 5 kiloya zor ulaştık( doğum kilosu 2140, 37 haftalıkken doğuma aldılar sıvı azlığı ve gelişim geriliği vardı 1,5 ay perinatoloji servisinde yattım doğum öncesi, 32 hafta ile uyumlu doğdu dediler) o yüzden de kilosu geride kaldı
K
Kübra Ç.
2 Haziran 2026 00:15
Evet anlıyorum, alerjik bebeklerde kilo bence geriden geliyor. Bizimde kilo cok sınırdan geliyor. Dediğiniz gibi bazıları 400 grama bile okey derken bazı doktorlar yetersiz buluyor. Sütünüzun emzirme ve sagimla tekrar geleceğini düşünüyorum bende öyle arttirmistim. Şayet emzirmek isterseniz
Yükleniyor...