Süt Kesilmesi

86 görüntüleme
N

Nilay T.

7 Nisan 2026 05:25
Normalde sütüm fışkır tarza gelirdi gayet yeterliydi birden gün içinde sütüm kesildi damla damla geliyor ve bebeğe yetmiyor süt gelmediği için sinirlenip ağlıyor ne yapmam lazım bilmiyorum
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

7 Nisan 2026 05:27
Merhaba, süt kesilmesi gibi bir sorunla karşılaşmak gerçekten zorlayıcı olabilir. Öncelikle, süt kesilmesinin nedenini anlamaya çalışalım. Süt kesilmesi genellikle hormonal değişiklikler, stres, yetersiz sıvı tüketimi veya meme ile ilgili sorunlar nedeniyle olabilir.

Süt kesilmesini tetikleyen birkaç olası sebep:

Hormonal Değişiklikler: Adet döngüsündeki düzensizlikler veya hormonal dalgalanmalar süt üretimini etkileyebilir.
Stres: Yüksek stres seviyeleri prolaktin hormonunu baskılayarak süt üretimini azaltabilir.
Sıvı Tüketimi: Yetersiz sıvı alımı süt üretimini olumsuz etkileyebilir.
Meme Sorunları: Meme sağlığı sorunları, meme ucu çatlakları veya meme enfeksiyonları süt üretimini azaltabilir.

Süt üretimini artırmak için bazı öneriler:

1. Bol Sıvı Tüketin: Günlük sıvı alımınızı artırın. Hedef 8-10 bardak su içmek olsun.
2. Stresi Azaltın: Stres yönetimi teknikleri uygulayın, örneğin derin nefes egzersizleri, yoga veya meditasyon.
3. Süt Artırıcı Besinler Tüketin: Tahin, haşlanmış yumurta, ılık süt, peynir, çorbalar, mercimek ve yeşil yaprak sebzeler gibi süt üretimini destekleyen besinleri alın.
4. Düzenli Meme Masajı Yapın: Meme masajı süt üretimini artırabilir.
5. Elektrikli Pompa Kullanın: Eğer mümkünse, elektrikli bir meme pompası kullanarak düzenli sağım yapın. Bu, süt üretimini teşvik edebilir.

Bebeğinizin ağlamasını önlemek için:

Mama ile Destekleyin: Geçici olarak mama ile bebeğinizi besleyebilirsiniz.
Bebeğinizle Ten Tene Temas Kurun: Bebeğinizi göğsünüzde tutarak ten tene temas kurun. Bu, süt üretimini teşvik edebilir ve bebeğinizi sakinleştirebilir.

Eğer sorun devam ederse, bir sağlık profesyoneli ile görüşmek önemlidir. Süt kesilmesi ve emzirme konusunda uzman bir danışmandan destek alabilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kesilen Süt
2. Psikolojisi Bitmeye Yakın Bir Anne
3. Sütüm Kesiliyor Sanırım
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
D

Dilek P.

7 Nisan 2026 05:40
Cennet hurması varya bu mevsimde varmıştır bilmiyorum onu yiyip aralıksız iki saat uyursanız sütünüz artmaya başlar gün içinde ara ara tekrar ederseniz bide bol su içerseniz farkı görürsünüz ne kadar dinlenirsek süt o kadar artıyor
C

Cennet ..

7 Nisan 2026 06:03
Merhaba bebeğiniz kaç aylık bilmiyorum ama bulgur inanılmaz süt yapıyor içine kimyonu biraz fazla koyarsanız gaz da yapmıyor. Tabiki ama en önemlisi bol su ve dinlenme.
Deniz T.

Deniz T.

7 Nisan 2026 07:38
Merhabalar bebeginiz kac aylık? Bazen sütünüz kesildi diye düşünüldüğünde memeler terbiye olur diye diliyorum. Bir emzirme danışmanından o şekil de okumuştum. Bebek emdikçe süt hormonları bebege gore üretim yaptığı yönün de daha önce gogusler sert olabiliyorken belli bir sure sonra yumsaması gb. Bebeginizin kilo alımı gelisimi takipli doktorunuz tarafından yeterli deniyorsa kafanıza takmayın derim sütün bence baş düşmanı stres ve siz bu konulara takılı kalırsanız istemsizce stres yaşarsınız bol sıvı tüketimi ve dinlenmek önemli olan (Tabi evde başka cocuklar varsa bu surec biraz imsansiz  )
N

Nilay T.

7 Nisan 2026 07:41
Deniz Tunç
Merhabalar bebeginiz kac aylık? Bazen sütünüz kesildi diye düşünüldüğünde memeler terbiye olur diye diliyorum. Bir emzirme danışmanından o şekil de okumuştum. Bebek emdikçe süt hormonları bebege gore üretim yaptığı yönün de daha önce gogusler sert olabiliyorken belli bir sure sonra yumsaması gb. Bebeginizin kilo alımı gelisimi takipli doktorunuz tarafından yeterli deniyorsa kafanıza takmayın derim sütün bence baş düşmanı stres ve siz bu konulara takılı kalırsanız istemsizce stres yaşarsınız bol sıvı tüketimi ve dinlenmek önemli olan (Tabi evde başka cocuklar varsa bu surec biraz imsansiz  )
Bebeğim 6 haftalık o ağladıkça ben de stres yaptım düne kadar gayet iyiydik aslında gece mecburen mama verdim keşke öncesinde sağıp saklasaydım pişman oldum
Deniz T.

Deniz T.

7 Nisan 2026 07:51
Nilay Tanta
Bebeğim 6 haftalık o ağladıkça ben de stres yaptım düne kadar gayet iyiydik aslında gece mecburen mama verdim keşke öncesinde sağıp saklasaydım pişman oldum
Pişman olmayın kendinize bunu yapmayın lutfen daha kucuk bebeginiz siz emzirdikce sutunuz yeter anne sutu sindirimi kolay bir besindir onun aglamasi bazen acliktan degil tek bildigi sizin sıcakliginiz oldugundan sizi aramasidir. Lohusanin yaka iğnesi bebegidir bol bol kucak ve sık emzirme ile hersey duzelecek emin olun bunu 4 cocuk annesi ve 4. Bebegi 6.5 olan bir anne olarak soyluyorum. Sevgiyle buyusun bebeginiz. Hayirli olsun tekrardan
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir