Sütüm Kesiliyor Sanırım
265 görüntüleme
B
Betül ..
30 Aralık 2025 22:56
Bebeğim 5,5 aylık erkek bebek. Son 2 haftadır mememde kavga ediyordu meğer bebiş daha doymadan süt bitiyormuş elle sağdığımda bile gelmiyor. Hele bugün sol mememden hiç gelmedi gibi. Böyle tamamen kesilecek mi? Tekrar sütümün artması için ne yapabilirim?
C
Ceren K.
30 Aralık 2025 23:07
Ben de benzer bir sorun yaşadım imkanınız varsa elektrikli pompa alıp düzenli sağım yapın ben yapmadım ve kesildi sütüm maalesef. Mama ile desteklemeye başlarsanız da önce emzirin muhakkak emmeyi unutmasın benimki unuttu maalesef
B
Betül ..
30 Aralık 2025 23:13
@Ceren Kayı elektrikli pompam var ama denediğimde göğsüm morardı yine de doğru düzgün süt gelmedi bebeğim emdiğinde biraz geliyor hiç değilse. Mama ile mecbur desteklemeye başladım aç kalıyor uyuyamıyordu 2 haftadır günde 1 öğün veriyorken bugün 3 öğün vermek zorunda kaldım. Dediğiniz gibi önce emzirip sonra mama verdim bebeğim de memeye gelmek istiyor ama süt gelmeyince sinirlenip atıyor kendini ne yapsam bilemiyorum

Afranur K.
30 Aralık 2025 23:20
Süt kesilmesine dair deneyimim yok ancak, bebeğim doğumdan sonra 21 gün yoğun bakımda yattı. Günde 2 kere temas edebiliyorduk ve üzüntüm yüksek seviyedeydi. Kesilmeye çok yaklaşmış biriydim.
Power pomping dedikleri bir şey var. Bunu uygulamanızı öneririm. Normalde günde 1 kez sabahları diyorlar ama ben günde 2 kez bazen 3 yaptığın oluyordu. 20-10-10 dk lık sağımlar. Youtube üzerinden araştırabilirsiniz.
Beslenmeme çok dikkat ettim, tahin/buğday/boza/kompostolar tükettim. Şekerden de bi miktar uzak kaldım. Ve en önemlisi 3.5-4 litre su içtim.
Bi de çocuğunuzu göğsünüzden uzaklaştırmayın bence, yoğun bakımlarda doktorların en önem verdiği şey kanguru bakımıydı. Sütün gelmese bile bebeğini göğsünde yatırıyorsun . Bence en çok işe yarayan şeylerden biri de buydu. İster süt gelsin ister gelmesin bebeğinizle ten tene temas yapmaya özen gösterin.
İşe yaradı yaramadı bilmiyorum ama ebebekte malt içeceği var ondan içiyordum bi de anne çayları vardı humananın vs. Onları tükettim düzenli olarak.
Yani sizin deneyimimizi yaşamadım henüz bebeğim sizinkinden daha küçük 3 aylık ama ilk 1 ayımız bizim için temassız/uzak geçmişti.
Power pomping dedikleri bir şey var. Bunu uygulamanızı öneririm. Normalde günde 1 kez sabahları diyorlar ama ben günde 2 kez bazen 3 yaptığın oluyordu. 20-10-10 dk lık sağımlar. Youtube üzerinden araştırabilirsiniz.
Beslenmeme çok dikkat ettim, tahin/buğday/boza/kompostolar tükettim. Şekerden de bi miktar uzak kaldım. Ve en önemlisi 3.5-4 litre su içtim.
Bi de çocuğunuzu göğsünüzden uzaklaştırmayın bence, yoğun bakımlarda doktorların en önem verdiği şey kanguru bakımıydı. Sütün gelmese bile bebeğini göğsünde yatırıyorsun . Bence en çok işe yarayan şeylerden biri de buydu. İster süt gelsin ister gelmesin bebeğinizle ten tene temas yapmaya özen gösterin.
İşe yaradı yaramadı bilmiyorum ama ebebekte malt içeceği var ondan içiyordum bi de anne çayları vardı humananın vs. Onları tükettim düzenli olarak.
Yani sizin deneyimimizi yaşamadım henüz bebeğim sizinkinden daha küçük 3 aylık ama ilk 1 ayımız bizim için temassız/uzak geçmişti.

Afranur K.
30 Aralık 2025 23:24
Bi de Betül hanım, evet bebekleri emzirmek çok kıymetli ama artık yeni düzende çok güzel bebek mamaları mevcut, sütünüz kesilse ya da azalsa bile ona çok iyi bir beslenme düzeni sunabilirsiniz. Ayrıca anne-bebek bağlanması sadece emerek ce meydana gelmez. Bu kadar tek bir şeye bağımlı değil. Önemli olan onunla nasıl iletişim kurduğunuz bence hatta.
Siz elinizden geleni yapın ama lütfen bunun için kendinizi yıpratmayın, elinizdeki o küçük yavru bunu hissedip üzülmesin.
Siz elinizden geleni yapın ama lütfen bunun için kendinizi yıpratmayın, elinizdeki o küçük yavru bunu hissedip üzülmesin.
C
Ceren K.
30 Aralık 2025 23:25
Çok zor bir süreç bizim emzirme olayı biteli 4 ay oldu hala aklıma gelince üzülüyorum arada ama mama öcü değil hatta bir noktada rahatlattı beni çünkü emzirirken hep yeterince emdi mi doydu mu diye stres oluyordum. Mochi ve bebebao pompaları vardı bende aynı dediğiniz gibi 20-30 cc anca çıkıyordu. Elektrikli pompalar daha kuvvetliymiş ama ben denemedim. Bol bol su içmenizi tavsiye ederim su= süt oluyor ben onu da ihmal etmiştim. Az çok çıkıyor demeden elinizdeki pompayla önce masaj modu sonra sağım modu yapın gece muhakkak emzirme yada sağım yapmak lazımmış. Hem bebekle hem bunlarla uğraşmak zor ama inşallah artar sütünüz.
C
Ceren K.
30 Aralık 2025 23:29
Bir de çişli bezleri azaldı mı koyu renk ve az çiş yapıyordu benim kızım ben ordan anlamıştım sütümün azaldığı, doktor da bundan dolayı mamayla destekle demişti. Dönemsel azalma da olabilir 🙏
B
Betül ..
30 Aralık 2025 23:33
@Afranur Keskin öncelikle çok geçmiş olsun oldukça zor bir dönem geçirmişsiniz Rabbim bebeğinizle sağlıklı sıhhatli uzun ömürler nasip etsin inşaAllah. Anlattıklarınız çok değerli hepsini not ettim bir bir uygulamaya çalışacağım. Elbette gelmezse yapabileceğim bir şey yok mama vereceğim ama insan ister istemez üzülüyor en azından 1 yaşına kadar emzirmek istiyordum sonrası zaten ek gıda mama diye giderdi. Şimdi youtubedan izleyeyim yarın başlayayım inşaAllah işe yarar çok teşekkür ederim 🥹💖💖
B
Betül ..
30 Aralık 2025 23:37
Bende de bebebaonun pompası var aynı dediğiniz gibi 20-30cc anca çıkıyordur. Maalesef ben de su içmeyi biraz ihmal ediyorum başka içeceklerle telafi etmeye çalışıyorum ama olmuyor sanırım. Gün içinde çişli bezi azaldı maalesef ve sabahki bezi turuncumsu oluyordu bakalım inşaAllah artar da sadece anne sütüne döneriz olmazsa da mamaya devam edicez. Siz hangi mamayı kullanıyorsunuz acaba? Bu arada çok teşekkür ederim desteğiniz için 🥲💖💖 @Ceren Kayı
C
Ceren K.
30 Aralık 2025 23:39
3 lt su muhakkak içmek lazımmış ben de ihmal ettim maalesef 🥲 Aptamil prosyneo kullanıyoruz biz çok memnunuz hiç kabızlık vs yaşatmadı kilo alımı da düzenli gidiyor ben mama çok kilo aldırır diye korkuyordum sorun yaşamadık. Benim de gönlümden geçen 1 yaşa kadar emzirmekti ama nasibi bu kadarmış diyorum. Siz yine elinizden gelen her şeyi yapın içiniz rahat olsun. Sağlıkla büyüsün inşallah bebeğiniz faydam olduysa ne mutlu bana 💖💖
B
Betül ..
30 Aralık 2025 23:46
Ben de sma optipro denedim ilk ve asla içmedi şimdi hipp organik combiotic veriyorum içiyor çok şükür. Başta biberon reddi yaptı ama artık zar zor kabul ettiriyoruz. Bakalım mama bizde nasıl etki edecek inşaAllah gaz kabızlık falan yapmaz. Aynen dediğiniz gibi nasipten öte yol yok hayırlısı artık çok sağolun size ve bebeğinize de sağlıklı sıhhatli bir ömür diliyorum 💖💖 @Ceren Kayı
E
Esra G. Ç.
31 Aralık 2025 04:31
Solgar’ın Brewers yeast with vitamin b12 takviyesini alın. En son4 ay önce 750 Tlydi. Sütübaya arttırıyor. Bol bol ıspanak yiyin ve sağım yapın ,ciddi anlamda sütünüz artacak
O
Ozlem
31 Aralık 2025 04:49
Sağım yaparken göğsüm morardı demişsiniz ya flanşınız size uygun numara mı o da çok etkiliyor
B
Burcu ..
31 Aralık 2025 05:53
E bebekte süt arttırıcı içecek var tavsiye ederim Betül hanım bende emziriyordum ve göğsüm dolup taşıyordu ama çocuk hep ağlıyor inmiyor memeden daha 1 aylıkken Megersem doymuyor ama nasıl oluyor dedim göğsüm dolup taşıyor ped kullanıyorum ama yok hemen doktorda mama verdi hip aldım o günden sonra kullandım ve doyan bebek nasıl sakin gördüm.ve ben artık emzirmek istemedim madem yaramıyor kendi kendime doktor ne olursa olsun yoksa bile sen hep ver mama öncesi hep emzir temas o çektikçe olmasa bile olur çünkü ona sağlık açısından emmek çok iyi hastalık tan korur dedi ben de yaptım hem emiyor aradan yarım saat falan geçiyor mama veriyorum bazen bitirir mamayı bazen bitirmez önce emdiği için siz yinede emzirin sonra yine mama verin şükür her ikisini de alıyor kızım 6 aylık oldu kilo alımı da iyi. Gece hep emiyor bazen mama veriyorum
B
Berna Y.
31 Aralık 2025 07:09
Emzirme danışmanı cevap verse keşke bu soruya bende aynı durumu yaşıyorum

Ebru K. ..
31 Aralık 2025 07:24
"Sütüm 5-6 aylıkken yavaş yavaş azaldı ve ne yaptıysam geri gelmedi. Şu an çok az var ama kızım emmeye çalıştığında az geldiği için sinirlenip bıraktı. Bu yüzden mamayla devam ediyorum.
Bunu asla sıkıntı yapma; tabii ki en güzeli anne sütü ama hiçbir şey bebeğinizden ve sizden önemli değil. Sen mutluysan bebek de mutlu olur. Bebek emmeyi bırakabilir de bırakmayabilir de, bence zorlamaya gerek yok. Annelere vicdan azabı yüklemeye hiç gerek yok; bebek doysun, vitaminini alsın yeter. Hiç emziremeyen anneler de var."🌸🩷🎀💐
Bunu asla sıkıntı yapma; tabii ki en güzeli anne sütü ama hiçbir şey bebeğinizden ve sizden önemli değil. Sen mutluysan bebek de mutlu olur. Bebek emmeyi bırakabilir de bırakmayabilir de, bence zorlamaya gerek yok. Annelere vicdan azabı yüklemeye hiç gerek yok; bebek doysun, vitaminini alsın yeter. Hiç emziremeyen anneler de var."🌸🩷🎀💐
T
Tuğçe
31 Aralık 2025 13:11
Merhaba, beslenmenize çok dikkat etmenizi ve protein ağırlıklı beslenmenizi dereotu tahin kuru meyve kompostosu ile desteklemenizi öneririm ben ilave bestlak damla kullandım ciddi bir artış gördüm sütümde doğduğundan beri anne sütü aldı sadece mama hiç vermedik destek olsun diye vermek isteyince de almadı zaten ama bir kaç gün önce benim sağlık durumumdan dolayı sütten kesmemiz gerekti 5.5 aylık erkek Bebek hiç mama almadığı için onun içinde bir günde sütten kesmem gerektiği için benim içinde çok zor oldu psikolojik olarak da çok etkilendik ikimizde yani bazen olacağı neyse o oluyor mamalar öcü değil oğlum mamaya ağlaya ağlaya alıştı ama karnı doyuyor içeriği çok temiz mamalar var evet emzirmek çok değerli ama sizde çok değerlisiniz kendinize yüklenip stres yapmanın bir faydası yok önce siz iyi olacaksınız ki bebeğinize iyi bakabileceksiniz gerçekten çok büyük bir nimet
B
Betül ..
31 Aralık 2025 14:27
Anne sütü bebeği koruyor diye içimi rahatlatıyordum hep şimdi böyle olunca sanki bebeğim savunmasız kalacak gibi hissedip kendimi suçladım ister istemez. Ama önemli olan doyması beslenmesi o yüzden dediğiniz gibi mama öcü değil gerekirse onunla beslenecek ne yapalım. Şu an dediğiniz her şeyi uygulayacağım inşaAllah işe yarar da sütüm artar mesela bugün dünden daha iyi gibiydi. Özellikle gece emzirmeye devam edebilmek istiyorum uykusu bölünmesin hiç değilse çünkü biberon reddi var zar zor alıyor. Hepinize çok çok teşekkür ederim yalnız olmadığımı hissetmek bile o kadar iyi geldi ki. Rabbim hepimize yavrularımızla sağlıklı sıhhatli uzun ömürler versin inşaAllah. Tekrardan sağolun 🥹🥹💖💖

Ebru K. ..
31 Aralık 2025 14:35
Rica ederiz hepimiz anneyiz ve birbirimizi anlıyoruz 🌸🥹