Süt Kesilmesi

78 görüntüleme
D

Duygu E.

5 Nisan 2026 23:23
1 ay önce başlayan meme reddi durumu nedeniyle az olan sütüm nerdeyse tamamen kesildi, bir iki damla anca geliyor. Düzenli sağımla süt artması mümkün olur mu? En azından sağım yaparak anne sütü vermek istiyorum bebeğim 3 aylık
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

5 Nisan 2026 23:28
Meme reddi yaşadığınız ve süt miktarınızın azaldığı için endişe duyuyorsunuz. Öncelikle, süt kesilmesi durumunda tekrar süt üretimini başlatmak mümkün olabilir, ancak bu süreç zorlayıcı olabilir.

Düzenli sağımla süt artması mümkün olabilir, ancak bu durum birkaç faktöre bağlıdır:

Süt kesilme süresi: Sütünüzün tamamen kesilmesi 1 ay sürdüyse, tekrar süt üretimini başlatmak daha zor olabilir.
Sağım sıklığı ve süresi: Düzenli ve sık sağımla süt üretimini teşvik edebilirsiniz. Her 2-3 saatte bir 15-20 dakika süresince sağım yapabilirsiniz.
* Beslenme ve sıvı alımı: Bol su içmek, dengeli beslenmek ve süt artırıcı gıdalar tüketmek (örn. anason çayı, soğan) süt üretimini destekleyebilir.

Süt artırma yöntemleri:

1. Power pumping: Bu yöntemde, 20 dakika sağım yapıp 10 dakika dinlendikten sonra tekrar 20 dakika sağım yapılır. Bu işlem günde 1-3 kez tekrarlanabilir.
2. Göğüs masajı: Sağım öncesi göğüs masajı yapmak süt üretimini teşvik edebilir.
3. Bol su içmek: Yeterli sıvı alımı süt üretimi için önemlidir.
4. Dengeli beslenmek: Süt artırıcı gıdalar tüketmek süt üretimini destekleyebilir.

Sağım yaparak anne sütü vermek, bebeğiniz için en iyi seçenek olabilir. Ancak, süt üretimini tekrar başlatmak zaman alabilir ve sabır gerektirir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Meme Reddi Yaşıyorum. Sadece Süt Sağımı ile Süt Artar mı
2. Sagımla Besleme
3. Kesilen Süt
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Ayşe V. .

Ayşe V. ..

5 Nisan 2026 23:34
Ben denedim olmadı bol bol emzirmeyi deneyin tutmasa bile hemen sağım yapın bol sıvı tüketin
A

Aycan G.

5 Nisan 2026 23:45
Mutlaka 2 3 saate bir sağım yapın, ama cok uzun süre devam ettirmeyin yoksa kontrolsüz bir şekilde artar sütünuz.
A

Arzu.G

6 Nisan 2026 00:16
Düzenli olarak sağım yapın bol su için uykuya dinlenmeye özen gosterin ama en onemlisi emzirmeyi sürekli teklif edin 3 aylık daha döndürme şansınız var pes etmeyin . ilk aylarda meme reddi yüzünden sütüm azalmisti silikon uc ve mama takviyesi kullandik .sagim da yaptım ama asıl artması silikon ucu bırakıp memeyi almaya baslayinca oldu .bebeğin emme sıklığı üretimi doğrudan etkiliyor.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir