Süt Azalması
52 görüntüleme

Selin E.
10 Nisan 2026 21:22
Merhaba kızım 6 aylık. Plasentam kireçlendiği için beslenemedi erken doğdu kısa bir süre de yoğun bakımda kaldı. Aşırı üzüldüm ve sütüm gelmedi. Sonrasında da kızım hiç emmedi sağarak vermeye çalışıyorum. Günlük 150 ml civarı çıkarken bir anda 30 ml lere düştü çok üzülüyorum. Hiç anne sütü alamadı mamayla büyüdü. Süt çayları, vitaminler alıyorum. Öneriniz var mı tamamen kesilmemesi için

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
10 Nisan 2026 21:24
Süt azalması sorunuyla karşılaşmak gerçekten zorlayıcı olabilir, özellikle de bebeğinizin henüz anne sütü alamamış olması ve mamayla büyümüş olması. Öncelikle, yaşadığınız zorluklar için empati kurduğumu belirtmek isterim.
Süt üretimini artırmak için birkaç öneride bulunabilirim:
Daha fazla su tüketin: Süt üretimi için yeterli su tüketimi çok önemlidir. Günlük en az 2-3 litre su içmeye özen gösterin.
Stresi azaltın: Stres, süt üretimini olumsuz etkileyebilir. Rahatlama teknikleri, yürüyüşler veya meditasyon gibi stresi azaltıcı aktiviteleri deneyebilirsiniz.
Uyku düzenine dikkat edin: Yeterli uyku, süt üretimi için önemlidir. Uyku düzeninizi düzenlemek için çaba gösterin.
Süt artırıcı besinler tüketin: Hurma, ceviz, badem, fındık gibi süt artırıcı besinleri tüketebilirsiniz. Ayrıca, lactation consultant veya emzirme danışmanlarından destek alabilirsiniz.
* Süt sağma sıklığını artırın: Süt sağma sıklığını artırarak süt üretimini teşvik edebilirsiniz. Her 2-3 saatte bir süt sağmayı deneyin.
Süt çayları ve vitaminler de süt üretimini destekleyebilir. Ancak, bu ürünleri kullanmadan önce bir sağlık profesyoneli ile danışmak önemlidir.
Mamayla büyüyen bebekler de sağlıklı büyüyebilir, ancak anne sütünün faydaları yadsınamaz. Bu nedenle, süt üretimini artırmak için elinizden gelenin en iyisini yapmaya devam edin.
Umarım bu öneriler size yardımcı olur. İyi şanslar!
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Süt Azalması
2. Süt Azalması
3. Sütüm Azalıyor
Süt üretimini artırmak için birkaç öneride bulunabilirim:
Daha fazla su tüketin: Süt üretimi için yeterli su tüketimi çok önemlidir. Günlük en az 2-3 litre su içmeye özen gösterin.
Stresi azaltın: Stres, süt üretimini olumsuz etkileyebilir. Rahatlama teknikleri, yürüyüşler veya meditasyon gibi stresi azaltıcı aktiviteleri deneyebilirsiniz.
Uyku düzenine dikkat edin: Yeterli uyku, süt üretimi için önemlidir. Uyku düzeninizi düzenlemek için çaba gösterin.
Süt artırıcı besinler tüketin: Hurma, ceviz, badem, fındık gibi süt artırıcı besinleri tüketebilirsiniz. Ayrıca, lactation consultant veya emzirme danışmanlarından destek alabilirsiniz.
* Süt sağma sıklığını artırın: Süt sağma sıklığını artırarak süt üretimini teşvik edebilirsiniz. Her 2-3 saatte bir süt sağmayı deneyin.
Süt çayları ve vitaminler de süt üretimini destekleyebilir. Ancak, bu ürünleri kullanmadan önce bir sağlık profesyoneli ile danışmak önemlidir.
Mamayla büyüyen bebekler de sağlıklı büyüyebilir, ancak anne sütünün faydaları yadsınamaz. Bu nedenle, süt üretimini artırmak için elinizden gelenin en iyisini yapmaya devam edin.
Umarım bu öneriler size yardımcı olur. İyi şanslar!
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Süt Azalması
2. Süt Azalması
3. Sütüm Azalıyor
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
N
Nehar K.
10 Nisan 2026 21:54
Öncelikle geçmiş olsun
Emmesi için neler yaptınız
Bizde de emmedi başta süt gelmedi
Mamayı enjektörle verdik
Sonra emzirmeye çalışırken enjektörlerden de damlattik oyle oyle emmeye başladı ama baya uğraştık 15-20 dakika en az sürmüştür pes etmedik
Bebeginiz tam olarak ne kadarlık bilmiyorum ama denemek iaterseniz diye yazmak istedim
Bir de yulaflı bisküvi elma incir kompostosu iyi gelmişti en önemlisi su içmek inanılmaz dolduruyor
Mamayı enjektörle verdik
Sonra emzirmeye çalışırken enjektörlerden de damlattik oyle oyle emmeye başladı ama baya uğraştık 15-20 dakika en az sürmüştür pes etmedik
Bebeginiz tam olarak ne kadarlık bilmiyorum ama denemek iaterseniz diye yazmak istedim
Bir de yulaflı bisküvi elma incir kompostosu iyi gelmişti en önemlisi su içmek inanılmaz dolduruyor

Selin E.
10 Nisan 2026 22:26
Öncelikle geçmiş olsun
Mamayı enjektörle verdik
Mamayı enjektörle verdik
N
Nehar K.
10 Nisan 2026 23:19
Promalt diye icecek car işinizi görür mu bilemem
Emmese de sağdığınız sütü içiyor buna da şükür. Bazi bebekler istemeyince istemiyor işte
Emmese de sağdığınız sütü içiyor buna da şükür. Bazi bebekler istemeyince istemiyor işte