Süt Alerjisi
248 görüntüleme
F
Filiz
11 Mart 2026 13:55
Bebeğim şu an 5 aylık, 2 aydır süt ürünleri kullanmıyorum doktor alerji olabilir demişti ama bebeğimde hiç bir belirti yok bununla ilgili sadece seyrek kaka yapıyordu ve gaz sancısı vardı diyet yaptığım halde bunlar devam ediyor neden olabilir diyeti boşuna mı yapıyorum acaba sütüm azalıyor böyle
M
Merve K.
11 Mart 2026 14:05
Bebeğinizin mukuslu kakası/kakasında kan var mı ? Ayrıca hiç diyet açtınız mı ? Olabilir maalesef ki diyette dahi devam edebilir çünkü bağırsakları zamanla gelişecek. Kiminde ay ilerledikçe geçiyor ama bazen de sütteki laktoz hassasiyeti uzun sürebiliyor. Alerji uzmanından da destek alabilirsiniz.
A
Aslı
Premium Üye
11 Mart 2026 14:07
şahsi fikrim bence yapmayın bizimkinde mukuslu kaka vs olmasına rağmen ben de yaptım ama aman aman farklılık olmadı diyet yapıcam diye perişan oldum aylarca aç gezdim zaten alerji doktoru da kakasında avuçla kan olmadığı sürece hiç bir zaman tam kesmiyoruz gıdayı demişti.. bir ara sütüm azalınca dolaptki sağdığım sütlerden vermek zorunda kaldım diyetsiz olan bir şey değişmedi ve bende böylece diyetimi açmış oldum siz yine de doktorunuza danışın
A
Aleyna B.
11 Mart 2026 14:08
Bende bebeğimin vucünda kızarıklık vardı kakası mukusluydu 3 aylıktı günde 10 15 kere kaka yapıyordu doktorun tavsiyesiyle 3 hafta süt diyeti yaptım ama bebeğim aynıydı sadece trubiyotik Duo kullandık kakası günde 3 yada 4 e düştü diyeti açtım kan vs yok vucüdundaki kızarıklıkda mustelanın nemlendiricisinden olmuş her belirti alerji değil yani kullandığınız nemlendirici vucüdunda kızarıklık yapabilir
F
Filiz
11 Mart 2026 14:08
Biz de kan hiç olmadı kakada çok az mukus vardı ama onun dışında döküntü vs. hiç bir şey yok
F
Filiz
11 Mart 2026 14:13
Bende bebeğimin vucünda kızarıklık vardı kakası mukusluydu 3 aylıktı günde 10 15 kere kaka yapıyordu doktorun tavsiyesiyle 3 hafta süt diyeti yaptım ama bebeğim aynıydı sadece trubiyotik Duo kullandık kakası günde 3 yada 4 e düştü diyeti açtım kan vs yok vucüdundaki kızarıklıkda mustelanın nemlendiricisinden olmuş her belirti alerji değil yani kullandığınız nemlendirici vucüdunda kızarıklık yapabilir
F
Filiz
11 Mart 2026 14:14
Bebeğinizin mukuslu kakası/kakasında kan var mı ? Ayrıca hiç diyet açtınız mı ? Olabilir maalesef ki diyette dahi devam edebilir çünkü bağırsakları zamanla gelişecek. Kiminde ay ilerledikçe geçiyor ama bazen de sütteki laktoz hassasiyeti uzun sürebiliyor. Alerji uzmanından da destek alabilirsiniz.
F
Filiz
11 Mart 2026 14:16
şahsi fikrim bence yapmayın bizimkinde mukuslu kaka vs olmasına rağmen ben de yaptım ama aman aman farklılık olmadı diyet yapıcam diye perişan oldum aylarca aç gezdim zaten alerji doktoru da kakasında avuçla kan olmadığı sürece hiç bir zaman tam kesmiyoruz gıdayı demişti.. bir ara sütüm azalınca dolaptki sağdığım sütlerden vermek zorunda kaldım diyetsiz olan bir şey değişmedi ve bende böylece diyetimi açmış oldum siz yine de doktorunuza danışın
M
Melisa
11 Mart 2026 14:17
Biz de 3 aylığız bizim de kakamız hep mukuslu iki haftadır diyet yapıyorum ama hala devam ediyo kan yok ama mukus var
F
Filiz
11 Mart 2026 14:22
Biz de 3 aylığız bizim de kakamız hep mukuslu iki haftadır diyet yapıyorum ama hala devam ediyo kan yok ama mukus var
M
Melisa
11 Mart 2026 14:24
Diyetin etkisi 2-4 hafta arasında belli oluyormuş bir aya kadar bekleyin bence düzelmezse başka sorundan kaynaklı olabilir benim 2 ay oldu diyetim ama bebeğimde değişme yok maalesef
A
Aleyna B.
11 Mart 2026 14:35
Normalde 3 hafta diyet veriliyor sonra deneme için 1 bardak süt iç bakalım kızarma olacak mı dedi doktor 3 hafta diyet yaptım sonra kremi fark ettim duşdan sonra nemli vucüda sürünce kızarıyor normal gün sürünce bi etki etmedi ama ben 20 gün oldu diyeti bozalı hiç bir kızarıklık yok Osman hoca sürekli agzı salyalı ve köpük yapan bebekler fazla tükürük yuttuğu için kakalarında mukus olabilir demişti
H
Hande S.
11 Mart 2026 14:35
Benim bebeğimde süt alerjisi vardı ama diyete rağmen düzelmedi sonra yumurtayı kestim en son kuruyemişleri kesince mukuslu kakası düzeldi ağlamaları düzeldi
A
Aleyna B.
11 Mart 2026 14:36
2 ay zorlu süreç 1 bardak süt sabah içip akşama kadar gözlem yapabilirsniz çocugunuzda bende boşuna 3 hafta yapmışım alerji testi yaptılar kolundan kan aldılar hiç alerji çıkmadı yada sizde koldan deri testi yapabilirsiniz
F
Filiz
11 Mart 2026 14:38
Bana test önermedi doktor hiç sadece diyete devam et dedi tekrar gideceğim kontrole dediğiniz gibi test yapıp öğrenme daha iyi olacaktır benim için baya zor bir süreç oluyor çünkü
F
Filiz
11 Mart 2026 14:38
Benim bebeğimde süt alerjisi vardı ama diyete rağmen düzelmedi sonra yumurtayı kestim en son kuruyemişleri kesince mukuslu kakası düzeldi ağlamaları düzeldi
A
Aslı
Premium Üye
11 Mart 2026 14:48
bizde kan testide yumurta beyazı kuruyemişler ve süt e alerji çıkmasına rağmen diyetle düzelmedi doktor da diyet yapmana gerek yok hata demişti ki anneleriniz yapmış mıydı diyet size yapmayın bişey olmaz demediler mi ve bunu söyleyen alanında çok iyi ola bir prof.. ki ben ciddi anlamda ağır bir diyet yapıyordum yumurta dahil her şeyi kesmiştim bir fark göremedik yıprandığımla kaldım açın bence huzursuzluk olursa da tolere edilmeyecek kadar olmadığı sürece bence sorun yok..
F
Filiz
11 Mart 2026 14:51
Evet ben de yavaş yavaş diyeti açığ gözlemlemeyi düşünüyorum zaten yine gazımız ve seyrek kakamız devam ediyor çok aşırı fark olursa tekrar doktorla görüşüp diyete devam ederim
D
Durdane Ç.
11 Mart 2026 18:11
Benim de oğlum 3 buçuk aylık kakada kan ve makus var deride döküntü kızarıklık yok deri alarji testi yapıldı birsey çıkmadı ama doktorumuz süt diyeti verdi ona rağmen yinede genelde sabahları az miktarda kan oluyor kakada bende çok yıprandım bugün yumurta yemedim birde onu deneyeyim dedim kan gelmesi beni korkutan az geliyor ama korkuyorum diyete başlayalı 1 hafta oldu acaba nasıl anlayacağım ki
F
Filiz
11 Mart 2026 18:25
Benim de oğlum 3 buçuk aylık kakada kan ve makus var deride döküntü kızarıklık yok deri alarji testi yapıldı birsey çıkmadı ama doktorumuz süt diyeti verdi ona rağmen yinede genelde sabahları az miktarda kan oluyor kakada bende çok yıprandım bugün yumurta yemedim birde onu deneyeyim dedim kan gelmesi beni korkutan az geliyor ama korkuyorum diyete başlayalı 1 hafta oldu acaba nasıl anlayacağım ki
D
Durdane Ç.
11 Mart 2026 23:30
İnşallah ise yarar
Yükleniyor...