Sürekli Yükselen Ateş
107 görüntüleme
E
Ece D.
8 Şubat 2026 10:31
Merhaba kızımın 2 gündür ateşi 38.5 lara çıkıyor ilk günler 37 deydi ve diş çıkarıyor ona bağladım ama gece ateşlendi hastaneye gittik domuz gribi olabilir dedi test aldı test negatif ama %70lik doğru payı var dendi ilaç başlandı fakat asla şurup içiremiyorum içtiği an kusuyor ateşinize fitille düşürüyoruz şurup nasıl içirsem bilmiyorum benzer durum yaşayan varmı

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
9 Şubat 2026 10:51
Kızınızın ateşi 2 gündür 38.5C'ye çıkıyor ve diş çıkarma sürecine bağladınız, ancak gece ateşlenince hastaneye gittiniz. Domuz gribi teşhisi konuldu, test sonucu negatif geldi, ancak doktor 70 doğru payı olduğunu belirtti. İlaç başlandı, ancak kızınız şurup içemiyor çünkü içtiği anda kusuyor.
Bazı anneler benzer sorunlar yaşadıkları için şurup içirmeyi denemek için farklı yöntemler deniyorlar.
1. Şurubu biraz su ile seyreltip
2. İlaç ile beraber mama veya süt içirebilirsiniz
3. Şurubu buzluktan soğutup içirebilirsiniz
4. İlaç içirmeyi denemek için farklı zamanlar denemek
gibi yöntemler deniyor.
Ayrıca, ateş düşürmek için fitil kullanıyorsunuz. Fitil kullanarak ateşi kontrol altına alabilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ateş
2. Ateş
3. Düşmeyen Ateş
Bazı anneler benzer sorunlar yaşadıkları için şurup içirmeyi denemek için farklı yöntemler deniyorlar.
1. Şurubu biraz su ile seyreltip
2. İlaç ile beraber mama veya süt içirebilirsiniz
3. Şurubu buzluktan soğutup içirebilirsiniz
4. İlaç içirmeyi denemek için farklı zamanlar denemek
gibi yöntemler deniyor.
Ayrıca, ateş düşürmek için fitil kullanıyorsunuz. Fitil kullanarak ateşi kontrol altına alabilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ateş
2. Ateş
3. Düşmeyen Ateş
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
M
Merve Ü.
9 Şubat 2026 17:09
Biz de aynı durumdayız asla düşmüyor ateşi 38.5 gibi seyrediyor Calpol veriyoruz düşürmüyor her şeyi kusuyor 9 aylık kanında enfeksiyon çıktı nasıl rüzelecek bilmiyorum uyku da uyumuyor
K
Kübra G.
9 Şubat 2026 20:37
Ateş 38 39 larda dr ye gitmedik bugün ateşlendi dolven ve parol dönüşümlü veriyorum ancak ateşi düşmüyor ılık duş da fayda etmiyor
E
Ece D.
10 Şubat 2026 03:47
Biz de aynı durumdayız asla düşmüyor ateşi 38.5 gibi seyrediyor Calpol veriyoruz düşürmüyor her şeyi kusuyor 9 aylık kanında enfeksiyon çıktı nasıl rüzelecek bilmiyorum uyku da uyumuyor
Bu arada çok geçmiş olsun
E
Ece D.
10 Şubat 2026 03:48
Ateş 38 39 larda dr ye gitmedik bugün ateşlendi dolven ve parol dönüşümlü veriyorum ancak ateşi düşmüyor ılık duş da fayda etmiyor
K
Kübra G.
10 Şubat 2026 04:01
Öyle bir ateş ki gerçekten dirençli düşse bile ateş düşürücü etkisi bitince geri tavan yapıyor
E
Ece D.
10 Şubat 2026 04:08
Çok kötü bir şey ilk defa böyle oldu acile gittik ancak orda da ağlamaktan ateşi faln düşmedi damar yolu açamadılar fln bu çocuğun ateşi nasıl düşecek bilmiyorum 38 altına inemiyorux
R
Rana S.
10 Şubat 2026 08:19
2.5 yaşında oğlum dün akşam ateşi çıkmaya başladı. 19.30da 38.3 ateş öksürük ve boğaz ağrısı vardı yaklaşık 15 kilo 10 mg mor calpol verdim. 20.45te tekrar ölçüm yaptık 39.1e yükselmişti hali de kötüydü uykuyu sürdüremiyor ve ağrısı çoktu. 7.5mg 100lük dolven verdim. 21.30 civarı tekrar ölçtük 39.4 e yükselmişti. Gece acildeydik ateş takibi yapıldı ve antibiyotik yazıldı bi en çocuk doktoru muayenesi önerildi eve döndük. Bu sabah 7 civarı ateşi 40.0dı. 7.5 mg dolven verdim tekrar. Şu an ateş düşme eğiliminde. 1-2 saat sonra tekrar çıkışa başlayacak
E
Ece D.
10 Şubat 2026 10:11
2.5 yaşında oğlum dün akşam ateşi çıkmaya başladı. 19.30da 38.3 ateş öksürük ve boğaz ağrısı vardı yaklaşık 15 kilo 10 mg mor calpol verdim. 20.45te tekrar ölçüm yaptık 39.1e yükselmişti hali de kötüydü uykuyu sürdüremiyor ve ağrısı çoktu. 7.5mg 100lük dolven verdim. 21.30 civarı tekrar ölçtük 39.4 e yükselmişti. Gece acildeydik ateş takibi yapıldı ve antibiyotik yazıldı bi en çocuk doktoru muayenesi önerildi eve döndük. Bu sabah 7 civarı ateşi 40.0dı. 7.5 mg dolven verdim tekrar. Şu an ateş düşme eğiliminde. 1-2 saat sonra tekrar çıkışa başlayacak