Sürekli Tıkanıyor ;(
132 görüntüleme
B
Büşra Ö.
Premium Üye
5 Mayıs 2026 22:42
5.5 aylık sürekli tıkalı doğduğunda yoğun bakımda kaldı solunum sıkıntısından daha sonra 2.5 aylıkken falan covid +rsvden hastanede yattı 4 gün sonrasında hep hasta evde kreşe giden ablasıda var doktora götürüyorum ya hava veriyor antibiyotik iyileşiyor tam bidaha başlıyor yada hiç geçmeden yine kötülüyor artık çok yoruldum sürekli burnunu temizliyorum serumla, serum hava veriyorum odayı nemli tutmaya çalışıyorum falan ama yani bunaldım çok aşırı bunaldım

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye5 Mayıs 2026 22:43
Bebeğinizin sürekli burun tıkanıklığı sorunu yaşıyor olması gerçekten yorucu ve endişe verici olabilir. Öncelikle, bebeğinizin geçmişteki sağlık sorunları, özellikle yoğun bakımda kalması ve COVID-19 ile RSV enfeksiyonu geçirmesi, bu sorunun altında yatan nedenlerden biri olabilir.
Sizin de belirttiğiniz gibi, şu anda uyguladığınız yöntemler (serum fizyolojik ile temizleme, buhar verme, odayı nemli tutma) doğru yolda olduğunuzu gösteriyor. Ancak, sorununuzun çözümü için ek adımlar düşünebiliriz:
1. Doktora danışma: Bebeğinizin durumunu yakından takip eden bir doktora başvurmayı ihmal etmeyin. Özellikle solunum problemleri ve sık görülen enfeksiyonlar konusunda uzman bir doktordan görüş alabilirsiniz.
2. Alerji testi: Bebeğinizin alerji testi çekilmesi, eğer alerjisi varsa, hangi faktörlerin soruna neden olduğunu belirlemeye yardımcı olabilir. Alerjiler, burun tıkanıklığının yaygın nedenlerinden biridir.
3. Geniş kapsamlı bir sağlık kontrolü: Bebeğinizin genel sağlık durumunu değerlendirmek için kan testleri ve diğer gerekli incelemeleri yaptırın. Bazı kronik durumlar, bu tür tekrarlayan enfeksiyonlara eğilim yaratabilir.
4. Ev ortamının düzenlenmesi:
- Odanızın nemini kontrol etmek için nemlendirici kullanmayı sürdürün.
- Sigara ve diğer kirleticilerden uzak durun.
- Temizlik ürünleri, deterjanlar gibi kimyasal ürünlerin kullanımını azaltın.
5. Kreş hijyeni: Kreşe giden abla ve kardeşin hijyenine ekstra dikkat edin. Ellerin sık sık yıkanması, oyuncakların dezenfektesi gibi önlemler alın.
6. Burun temizliği: Serum fizyolojik ile düzenli burun temizliği yapmaya devam edin. Buhar banyosu da burun tıkanıklığını açmada etkili olabilir.
7. Uyku pozisyonu: Bebeği uyuturken başını biraz yükseltilmiş bir pozisyonda yatırarak burun tıkanıklığını azaltabilirsiniz.
8. Stres yönetimi: Bu süreçte stresinizi yönetmek için kendinize vakit ayırın. Yoga, yürüyüş gibi aktiviteler stresi azaltabilir.
Bebeğinizin sağlığı her şeyden önemlidir ve bu süreçte sabırlı olmanız gerekebilir. Tüm bu adımları uygularken, bebeğinizin doktoruyla sürekli iletişimde olun.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Sık Sık Burun Tıkanıklığı
2. Burun Tıkanıklığı Geçmeyen
3. Burun Tıkanıklığı ve Akıntısı
Sizin de belirttiğiniz gibi, şu anda uyguladığınız yöntemler (serum fizyolojik ile temizleme, buhar verme, odayı nemli tutma) doğru yolda olduğunuzu gösteriyor. Ancak, sorununuzun çözümü için ek adımlar düşünebiliriz:
1. Doktora danışma: Bebeğinizin durumunu yakından takip eden bir doktora başvurmayı ihmal etmeyin. Özellikle solunum problemleri ve sık görülen enfeksiyonlar konusunda uzman bir doktordan görüş alabilirsiniz.
2. Alerji testi: Bebeğinizin alerji testi çekilmesi, eğer alerjisi varsa, hangi faktörlerin soruna neden olduğunu belirlemeye yardımcı olabilir. Alerjiler, burun tıkanıklığının yaygın nedenlerinden biridir.
3. Geniş kapsamlı bir sağlık kontrolü: Bebeğinizin genel sağlık durumunu değerlendirmek için kan testleri ve diğer gerekli incelemeleri yaptırın. Bazı kronik durumlar, bu tür tekrarlayan enfeksiyonlara eğilim yaratabilir.
4. Ev ortamının düzenlenmesi:
- Odanızın nemini kontrol etmek için nemlendirici kullanmayı sürdürün.
- Sigara ve diğer kirleticilerden uzak durun.
- Temizlik ürünleri, deterjanlar gibi kimyasal ürünlerin kullanımını azaltın.
5. Kreş hijyeni: Kreşe giden abla ve kardeşin hijyenine ekstra dikkat edin. Ellerin sık sık yıkanması, oyuncakların dezenfektesi gibi önlemler alın.
6. Burun temizliği: Serum fizyolojik ile düzenli burun temizliği yapmaya devam edin. Buhar banyosu da burun tıkanıklığını açmada etkili olabilir.
7. Uyku pozisyonu: Bebeği uyuturken başını biraz yükseltilmiş bir pozisyonda yatırarak burun tıkanıklığını azaltabilirsiniz.
8. Stres yönetimi: Bu süreçte stresinizi yönetmek için kendinize vakit ayırın. Yoga, yürüyüş gibi aktiviteler stresi azaltabilir.
Bebeğinizin sağlığı her şeyden önemlidir ve bu süreçte sabırlı olmanız gerekebilir. Tüm bu adımları uygularken, bebeğinizin doktoruyla sürekli iletişimde olun.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Sık Sık Burun Tıkanıklığı
2. Burun Tıkanıklığı Geçmeyen
3. Burun Tıkanıklığı ve Akıntısı
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
E
Esra B. B.
Premium Üye
5 Mayıs 2026 22:47
Benim bebegimde oyleydi hatta rsvden serviste yattik onunda krese giden bi abisi vardi... okulla ilgili bir sirun yasadik buyuk oglumu okuldan aldim ve ikisininde hastaligi kesildi... bir ay boyunca hergun 6 7 kre burun aciyordum ne zaman ki buyuk oglani okuldan aldik ertesi hafta kucun burun akintisi kesildi... bunu yanlis anlamayin sakin kizinizi okuldan alin tavsiyeai degil asla... ama okula gifen buyuk cocuk varsa o evde hastalik eksik oluyor... cocuklarini hasta hasta okula gonderenler sagolsun
B
Büşra Ö.
Premium Üye
5 Mayıs 2026 22:49
Benim bebegimde oyleydi hatta rsvden serviste yattik onunda krese giden bi abisi vardi... okulla ilgili bir sirun yasadik buyuk oglumu okuldan aldim ve ikisininde hastaligi kesildi... bir ay boyunca hergun 6 7 kre burun aciyordum ne zaman ki buyuk oglani okuldan aldik ertesi hafta kucun burun akintisi kesildi... bunu yanlis anlamayin sakin kizinizi okuldan alin tavsiyeai degil asla... ama okula gifen buyuk cocuk varsa o evde hastalik eksik oluyor... cocuklarini hasta hasta okula gonderenler sagolsun
E
Esra B. B.
Premium Üye
5 Mayıs 2026 22:54
Alamamki zaten maalesef ikisine bir bakacak gücüm yok yani desteksiz büyüttüğğm için biraz zor
B
Büşra Ö.
Premium Üye
5 Mayıs 2026 22:58
Ayni durumdayiz bende ailelerden cok uzaktayim iki cocuga bkmak hele biri bebek biri oyun cagi cocugu zor ve yipratici cok iyi anliyorum sizi... ben gercekten okuldan alin gibi bi oneride bulunmak istemedim haddim de degil sadece bebitonuzun neden iyilesemedigini anlatmak istedim... rabbim kolaylik versin... ben buyuk oglanin bebekliginde hasralik bilmezdim simdiki donem gercekten hastalik donemi... hele bir destek olcak kimse yoksa yipranmamak mumkun degil
Yükleniyor...