Sünnet Sonrası

223 görüntüleme
S

Sevda D.

15 Mart 2026 14:32
Arkadaşlar bebeğim cuma günü sünnet oldu 7 aylık dikiş atıldı 2 farklı kremi kestiğim buzdolabı poşetine sürüp kapatıyorum doktor öyle dedi Bugün 3 gün etrafı kızarık kaç güne geçer bu durum etrafımda küçük bebekli sünnet olan yok o sebepten yardımlarımız rica edemiyorum
A

Ayşe Ş. ..

15 Mart 2026 16:04

Seda Demirci

Bizimde sünnet oldu hilal şeklinde koyu morumsu şişlik var normal mi acaba

Pipinin üst tarafı ve aşağı torbalara doğru morarma oluyor bizim 45 gün oldu nerde ise morluk ve şişlik hafif hala var. Kantaron yağı sürüyorum. Dışarı iyileşti ama içinde yaralar hala var iyileşme süreci devam ediyor tabiki
S

Seda D. ..

15 Mart 2026 16:16
Aynen sol yan ve alt tarafta var bugün ikinci gün sargısı yeni düştü ben görünce korktum tuhaf geldi
S

Seda D. ..

15 Mart 2026 16:17
Bardak kullanıyorum doktor teramisin göz kremi vermişti onu sürdüm ve bardağı koydum çok korkuyorum içim içimi yiyor bişey olur tekrar canı yanar diye
Ş

Şaziye

15 Mart 2026 17:58
Olur mu öyle şey poşetle kapatmayın ben mi yanlış anladım acaba tekrar tekrar okudum. Öyle yapmayın. Terramycın bir krem kullandık. Bugün 5. Günü kabuklar soyuldu. Herhangi bir kızarma morarma olmadı. Kremi sürdükten sonra pet bardağı kesip çocuğun bezini bir numara büyük kullanarak kapattık. Kremi sabah akşam sürdüm. Bez pipiye denk gelmesin diye 4. Gün yani dün beze vazelin sürdüm az bir şey pamuk vs yapışmasın diye. Bezi açarken ara ara da sarı kantaron yağı döktüm pipiye az az. İlacı sabah akşam sürüyorum. İlacı sürdüğümde bi 4-5 saat Kantaron dökmedim. Dikişler duruyor sanırım farkedemedim ama erir demişti doktorumuz 7-10 gün içinde.
Ş

Şaziye

15 Mart 2026 18:01
Kantaron yağını eczaneden alın el yapımı olmasın pH tutmayabilir. Ara ara dökün. Ben sünnetten 12 saat geçtikten sonra kantaronu başladım kullanmaya. İlk bebeğim de morarma kızarıklık olmuştu ama bunda yok çok şükür.
S

Sevda D.

15 Mart 2026 18:02
@Şaziye Önder doğru duydunuz inanın ben de çok şaşırdım doktor dedi bunu bana ama inanım doğru değil dedim içimden ve bugün buraya yazdım şimdi hemen karton bardak koydum çünkü 3 gün ve hala kırmızı geçmesi lazımdı diye düşündüm bakalım şimdi ne olacak
Ş

Şaziye

15 Mart 2026 18:51

Sevda Doğan

@Şaziye Önder doğru duydunuz inanın ben de çok şaşırdım doktor dedi bunu bana ama inanım doğru değil dedim içimden ve bugün buraya yazdım şimdi hemen karton bardak koydum çünkü 3 gün ve hala kırmızı geçmesi lazımdı diye düşündüm bakalım şimdi ne olacak

Geçer korkmayın. Çok geçmiş olsun. Dediklerimi uygularsanız bir şeyiniz kalmaz 10 güne kadar inşallah. Zamanla geçecek.
S

Sevda D.

15 Mart 2026 19:06
Çok teşekkür ederim çok sağolun

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir