Sünnet
340 görüntüleme
G
Gül Ş.
Premium Üye
17 Ocak 2026 19:43
Kaç aylıkken sünnet oldunuz özelde mi devlet hastanesindemi olmak daha iyi? Tam anestezimi lokal mi acaba
Bebeğiniz sünnet olurken yanında olabiliyor musunuz
Bebeğiniz sünnet olurken yanında olabiliyor musunuz
B
Büşbüş
17 Ocak 2026 19:44
44 günlükken olduk. Özel bir klinikte, lokal anesteziyle. İşlem sırasında yanındaydık
R
Rabia Ç. ..
Premium Üye
17 Ocak 2026 20:52
3 aylıkken oldu bebeğim. Lokal anestezi uygulandı bebeğin hep yanındaydık. Klips yöntemi ile yapıldı.

Mihriban Y. ..
17 Ocak 2026 21:28
3.5 aylıkken özel hastanede yaptık. Çok net bilmemekle beraber devlet hastanesinde 1 yaşdan önce yapılmıyor diye biliyorum.
K
Kübra G.
17 Ocak 2026 21:29
4 aylık özel hastanede olduk
E
Esra
17 Ocak 2026 21:41
Doğduğu günün ertesi gün özel hastanede lokal anestezi ile dişe yapılan kadar bir anestezi ile özelde oldu
L
Lütfiye Z. ..
17 Ocak 2026 22:01
Dört aylık devlet hastanesinde lokal anestezi ile sünnet oldu. Çocuk cerrahı yaptı. Devlet hastanesinde genelde ilk üç ay yapmak istemiyorlar.
M
Melike G.
18 Ocak 2026 05:12
Ben bebeğim 2.5 aylıkken özelde yaptırdım lokal anestezi ile oldu yanındaydım toplam 15 dk sürdü iğne yapılırken çok ağladı ama sonra kendi doğal uykusuna geçti o sürede sünnet yaptı doktor bebeğiniz kaç aylık bilmiyorum ama size tavsiyem yanında olmanız bence
S
Sümeyye B.
25 Ocak 2026 23:29
Oglum 18 aylık sünnet yaptırmayı düşünüyoruz ama endiseliyim iyilesme süresi konusunda🙁
G
Gül Ş.
Premium Üye
27 Ocak 2026 13:53
3 aylıkken oldu bebeğim. Lokal anestezi uygulandı bebeğin hep yanındaydık. Klips yöntemi ile yapıldı.
G
Gül Ş.
Premium Üye
27 Ocak 2026 13:54
Ben bebeğim 2.5 aylıkken özelde yaptırdım lokal anestezi ile oldu yanındaydım toplam 15 dk sürdü iğne yapılırken çok ağladı ama sonra kendi doğal uykusuna geçti o sürede sünnet yaptı doktor bebeğiniz kaç aylık bilmiyorum ama size tavsiyem yanında olmanız bence
G
Gül Ş.
Premium Üye
27 Ocak 2026 13:54
Dört aylık devlet hastanesinde lokal anestezi ile sünnet oldu. Çocuk cerrahı yaptı. Devlet hastanesinde genelde ilk üç ay yapmak istemiyorlar.

Çilem K.
27 Ocak 2026 14:07
Dun sünnet ettirdik 5 ay 29 günlük lokal anestezi ile özel muayenede çok ağladı yanındaydık hala da ağlıyor yıkama ile temizleyip saç kurutmanın soğuk tarafı ile kurulayın dedi bize ve günlük ped kullanın 5 gün boyunca beze yapıstırın dedi 3 4 gün sonra da pipi derisini geriye doğru çekecekmişiz nasıl yapıcam korkuyorum
R
Rabia Ç. ..
Premium Üye
27 Ocak 2026 14:55
Klips yöntemimden memnjn kaldınız mı o mu iyi dikiş mi
R
Rabia Ç. ..
Premium Üye
27 Ocak 2026 14:55
Dikiş olmuyor
M
Mücella A.
31 Ocak 2026 14:53
9 aylıkken şehir hastanesinde dikişli sünnet olarak yapıldı. Plan genel anesteziydi ama oğlum damar yolunu çıkardığı ve sonra taktırmadığı için ameliyathanede gaz ile uyutmuşlar. Aynı anda dil ve dudak bağı da kesildi. Sonrasında çok çabuk uyandığı için ben yanına gidene kadar ve sonrasında toplamda 20 dk kadar bir süre çığlık çığlığa ağladı. Gazın etkisi çabuk geçtiği için canı acıyodu muhtemelen . Ameliyathaneye çok güzel sakin gitmişti. Odaya çıktığımız gibi emzirdim. Sakinledi ve eve geçtik.
Her hastanede protokol aynı mı bilmiyorum ama bizim hastanemizde ameliyathane katında bir odada sıra bize gelene kadar diğer sünnet olacak bebek ve aileleriyle bekledik. Sonra hemşire gelip teslim aldı. Çok tatlı bi hemşireydi oynatarak götürdü. Sonra bizi amliyathane katının girişindeki bekleme bölümüne çıkardılar ve ameliyat bitince beni hemen içeriye uyanma odasına götürdüler. Babası dışarıda kaldı. Oradaki süreyi tamamlayınca bebeğim kucağımda bir şekilde tekerlekli sandalye ile servisteki odamıza götürdüler ve orada da bir müddrt bekledik ve emzirmem söylendi. Sonra ilaç reçetemizi verip taburcu ettiler. Bebeğim büyük olduğu için sanırım sonrası için muayeneye çağırmadılar. Bir sıkıntımızda olmadı şükür. İyileşme sürecimiz elhamdülillah kolay geçti. Bezine karton bardak koydum ve her bez ile değiştirdim. Doktor gerek yok demişti ama bezin değmesi bebeğimi huzursuz etti. Karton koyunca hemen rahatladı. Hasteneden eve geldikten sonra hiç sıkıntımız kalmadı. 1 hafta verilen ilaçları kullandık sonra kestik. Üzerinden 5 ay geçti. Hastane kısmı hariç çok kolay geçti diyebilirim.
Her hastanede protokol aynı mı bilmiyorum ama bizim hastanemizde ameliyathane katında bir odada sıra bize gelene kadar diğer sünnet olacak bebek ve aileleriyle bekledik. Sonra hemşire gelip teslim aldı. Çok tatlı bi hemşireydi oynatarak götürdü. Sonra bizi amliyathane katının girişindeki bekleme bölümüne çıkardılar ve ameliyat bitince beni hemen içeriye uyanma odasına götürdüler. Babası dışarıda kaldı. Oradaki süreyi tamamlayınca bebeğim kucağımda bir şekilde tekerlekli sandalye ile servisteki odamıza götürdüler ve orada da bir müddrt bekledik ve emzirmem söylendi. Sonra ilaç reçetemizi verip taburcu ettiler. Bebeğim büyük olduğu için sanırım sonrası için muayeneye çağırmadılar. Bir sıkıntımızda olmadı şükür. İyileşme sürecimiz elhamdülillah kolay geçti. Bezine karton bardak koydum ve her bez ile değiştirdim. Doktor gerek yok demişti ama bezin değmesi bebeğimi huzursuz etti. Karton koyunca hemen rahatladı. Hasteneden eve geldikten sonra hiç sıkıntımız kalmadı. 1 hafta verilen ilaçları kullandık sonra kestik. Üzerinden 5 ay geçti. Hastane kısmı hariç çok kolay geçti diyebilirim.
G
Gül Ş.
Premium Üye
31 Ocak 2026 15:23
9 aylıkken şehir hastanesinde dikişli sünnet olarak yapıldı. Plan genel anesteziydi ama oğlum damar yolunu çıkardığı ve sonra taktırmadığı için ameliyathanede gaz ile uyutmuşlar. Aynı anda dil ve dudak bağı da kesildi. Sonrasında çok çabuk uyandığı için ben yanına gidene kadar ve sonrasında toplamda 20 dk kadar bir süre çığlık çığlığa ağladı. Gazın etkisi çabuk geçtiği için canı acıyodu muhtemelen . Ameliyathaneye çok güzel sakin gitmişti. Odaya çıktığımız gibi emzirdim. Sakinledi ve eve geçtik.
M
Mücella A.
31 Ocak 2026 15:25
Maşallah gelmiş geçmiş olsun Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için devlet hast olunca tereddüt ediyorum burda kime sorsam ağladı bekledik dediler içim el vermiyor
G
Gül Ş.
Premium Üye
31 Ocak 2026 15:27
Biz memnun kaldık açıkçası. Aynı şekilde bizden sonra arkadaşımız da yaptırdı. O da süreçten genel olarak memnundu. Tabii ki bebekten bebeğe iyileşme süresi çok değişiyor. Benim oğlum ayı büyük olduğu için kendisini oyalayabildiğinden ve biz ilgisini farklı yerlere çekebildiğimizden vs kolay geçirdik ama arkadaşımın bebeği henüz 4 aylık olduğu için onu oyalamak daha zor olmuş mesela ve iyileşme süreçleri de bi tık daha uzun oldu. Doktorunuz en güzel yönlendirmeyi yapar
M
Mücella A.
31 Ocak 2026 15:29
Dönmesi falan hareketlerinde sıkıntı olmadı mı sünnetten sonra küçükken hareket etmediği daha az ettiği için kolay derler ya
G
Gül Ş.
Premium Üye
31 Ocak 2026 15:34
Biz aksine hareketten dolayı çok çabuk rahatladık. Karton bardak koyunca temas etmediği için oturup ayağa kalkmasında hiç rahatsızlık yaşamadı. Ama arkadaşımın bebeği oturmayı yeni öğrenmeye başladığı için ve hep oturmak isteyip oturamadığı için de daha huzursuzdu.
Yükleniyor...