Su Siğili mi? Milia mı

70 görüntüleme
K

Kübra A.

Premium Üye
30 Mayıs 2026 22:06
Bebeğim diş çıkarıyor ve yoğun salya akışımız var. Bu şekilde döküntüleri oldu. Vücudunun sadece bu kısmında çene altı ve devamında var. Beni baya korkuttu hocam bu ne olabilir ilk fark ettiğim zamandan bu yana 5 hafta oldu artmıyorlar. 2 tanesini kopardı kızım. Onlar geçti.
image
E

Esma T.

30 Mayıs 2026 22:10
Bizde de var bunlardan ya bende ek gıda dan dolayı cildine temas ediyo diye alerji olduğunu düşünmüştüm salyadan da olabilir mi ki
K

Kübra A.

Premium Üye
30 Mayıs 2026 22:11
alerji ihtimalini hiç düşünmemiştim ama bizde ek gıda alıyoruz. 18 aylığız canımı sıkmaya başladı geçmediği için
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
30 Mayıs 2026 22:12
Merhaba,

Bebeğinizin çene altı ve devamında gördüğünüz döküntüler muhtemelen Milia veya su çiçeği (varisella) ile ilgili olmayabilir. Bahsettiğiniz döküntüler ve süre, Fordyce noktaları veya Epstein incileri gibi benign (zararsız) durumlar veya diş çıkarma sürecine bağlı salya tahrişi olabilir.

Bebeğinizin yaşadığı diş çıkarma süreci ve buna bağlı salya akışı, cildinde tahrişe neden olabilir. Bu durum, özellikle çene altı ve yanaklarda kızarıklık ve döküntüye yol açabilir.

Eğer emziriyorsanız ve sütünüzden alerjik reaksiyon gelişmişse de bu tür döküntüler görülebilir. Ancak alerji doktorunuz herhangi bir besine alerji olmadığını belirtmiş.

Şu anda endişe verici bir durum görünmüyor. Ancak, doğru teşhis ve tedavi için bir pediatri uzmanına danışmanız her zaman en iyisi olacaktır.

Döküntülerin artmaması ve 2 tanesinin kendiliğinden geçmesi olumlu görünüyor. Geçmeyen döküntüler için pediatristinizin vereceği Madecassol, HamaZinc gibi kremleri kullanmaya devam edebilirsiniz.

Bebeğinizin cildini temiz ve kuru tutmaya özen gösterin.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uyku Gerilemesi mi? Diş mi?
2. Diş Olabilir mi ?
3. Diş mi Çıkıyor
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir