Sol Kulak ve Boğaz Enfeksiyonu
69 görüntüleme
T
Tuba T.
10 Nisan 2026 17:59
5 aylık bebeğimi ateş şikayeti ile acile götürdüm ve kulağında ve boğazında enfeksiyon olduğunu söylediler antibiyotik verdiler antibiyotiksiz tedavi edilemez miydi?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
10 Nisan 2026 17:59
Sol Kulak ve Boğaz Enfeksiyonu Tedavisi
5 aylık bebeğinizde ateş şikayeti ile acile başvurmanız ve kulağında ve boğazında enfeksiyon teşhisi konulması endişe vericidir. Antibiyotik tedavisi uygulanmış, ancak siz de antibiyotiksiz tedavi edilemez miydi, merak ediyorsunuz.
Antibiyotik Tedavisi Hakkında
Antibiyotik tedavisi, bakteriyel enfeksiyonlarda etkili bir tedavi yöntemidir. Ancak, her enfeksiyon antibiyotikle tedavi edilmez. Bazı durumlarda, antibiyotik tedavisi gerekli olmayabilir.
Alternatif Tedavi Yöntemleri
Antibiyotik tedavisine ek olarak veya onun yerine, bazı alternatif tedavi yöntemleri denenebilir:
Sıvı takviyesi: Bebeğinizin yeterli sıvı alması, enfeksiyonun iyileşme sürecini hızlandırabilir.
Ateş düşürücü ilaçlar: Bebeğinizin ateşini düşürmek için doktorunuzun önerdiği ilaçları kullanabilirsiniz.
Kulak ve boğaz temizliği: Bebeğinizin kulağını ve boğazını temiz tutmak, enfeksiyonun iyileşme sürecini hızlandırabilir.
Doktor Muayenesi ve Takibi
Bebeğinizin enfeksiyonunun doğru teşhis ve tedavi edilmesi için doktor muayenesi ve takibi önemlidir. Doktorunuz, bebeğinizin durumunu değerlendirerek en uygun tedavi planını belirleyecektir.
Önlemler
Bebeğinizin enfeksiyonunun tekrarlamasını önlemek için:
Emzirmeyi sürdürün: Anne sütü, bebeğinizin bağışıklık sistemini güçlendirebilir.
* Bebeğinizin ortamını temiz tutun: Bebeğinizin bulunduğu ortamın temizliği, enfeksiyon riskini azaltabilir.
Bebeğinizin sağlığı konusunda endişeleriniz varsa, doktorunuzla görüşmekten çekinmeyin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kulak Enfeksiyonu
2. Kulak Enfeksiyonu
3. Antibiyotik Gereksiz mi
5 aylık bebeğinizde ateş şikayeti ile acile başvurmanız ve kulağında ve boğazında enfeksiyon teşhisi konulması endişe vericidir. Antibiyotik tedavisi uygulanmış, ancak siz de antibiyotiksiz tedavi edilemez miydi, merak ediyorsunuz.
Antibiyotik Tedavisi Hakkında
Antibiyotik tedavisi, bakteriyel enfeksiyonlarda etkili bir tedavi yöntemidir. Ancak, her enfeksiyon antibiyotikle tedavi edilmez. Bazı durumlarda, antibiyotik tedavisi gerekli olmayabilir.
Alternatif Tedavi Yöntemleri
Antibiyotik tedavisine ek olarak veya onun yerine, bazı alternatif tedavi yöntemleri denenebilir:
Sıvı takviyesi: Bebeğinizin yeterli sıvı alması, enfeksiyonun iyileşme sürecini hızlandırabilir.
Ateş düşürücü ilaçlar: Bebeğinizin ateşini düşürmek için doktorunuzun önerdiği ilaçları kullanabilirsiniz.
Kulak ve boğaz temizliği: Bebeğinizin kulağını ve boğazını temiz tutmak, enfeksiyonun iyileşme sürecini hızlandırabilir.
Doktor Muayenesi ve Takibi
Bebeğinizin enfeksiyonunun doğru teşhis ve tedavi edilmesi için doktor muayenesi ve takibi önemlidir. Doktorunuz, bebeğinizin durumunu değerlendirerek en uygun tedavi planını belirleyecektir.
Önlemler
Bebeğinizin enfeksiyonunun tekrarlamasını önlemek için:
Emzirmeyi sürdürün: Anne sütü, bebeğinizin bağışıklık sistemini güçlendirebilir.
* Bebeğinizin ortamını temiz tutun: Bebeğinizin bulunduğu ortamın temizliği, enfeksiyon riskini azaltabilir.
Bebeğinizin sağlığı konusunda endişeleriniz varsa, doktorunuzla görüşmekten çekinmeyin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kulak Enfeksiyonu
2. Kulak Enfeksiyonu
3. Antibiyotik Gereksiz mi
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Ebru K. ..
10 Nisan 2026 18:01
Bizde kulanıyoruz ateş vs yok ama kimi görsem bebeklerinde kulak ağrısı var
T
Tuba T.
10 Nisan 2026 18:02
Bizde kulanıyoruz ateş vs yok ama kimi görsem bebeklerinde kulak ağrısı var

Ebru K. ..
10 Nisan 2026 18:04
Aynı ilaç değil bizimki farklı ama dün hasdaneye gittik ve çoğu boğaz ağrısı kulak ağrısı şikayeti ile gelmişti neyden kaynaklı bilemiyorum gerçeten ve baya zorluyor bu durum bizi🥺
T
Tuba T.
10 Nisan 2026 18:07
Aynı ilaç değil bizimki farklı ama dün hasdaneye gittik ve çoğu boğaz ağrısı kulak ağrısı şikayeti ile gelmişti neyden kaynaklı bilemiyorum gerçeten ve baya zorluyor bu durum bizi梁
Z
Zehranur Ç.
10 Nisan 2026 18:07
Viral enfeksiyon demişlerdi bize aynı semptomlar vardı onda da. bebeğim 4 aylıkken yakladı. Probiyotik vermişlerdi.
T
Tuba T.
10 Nisan 2026 18:09
Viral enfeksiyon demişlerdi bize aynı semptomlar vardı onda da. bebeğim 4 aylıkken yakladı. Probiyotik vermişlerdi.
N
Necibe N. Ç.
10 Nisan 2026 18:18
Bizde de vardı aynı şikayetler viral enfeksiyon demişlerdi bize de kulağında enfeksiyon vardı antibiyotik kullandık 10 gün düzeldi
T
Tuba T.
10 Nisan 2026 18:21
Bizde de vardı aynı şikayetler viral enfeksiyon demişlerdi bize de kulağında enfeksiyon vardı antibiyotik kullandık 10 gün düzeldi
N
Necibe N. Ç.
10 Nisan 2026 18:23
Kulak çubuğu kesinlikle kullanmayın dedi burdaki doktor ben zaten kullanmıyorum ama okuyanlara da bilgi olsun

Ebru K. ..
10 Nisan 2026 18:31
Ben katılmıyorum bu konu sonuç olarak aşırı derecede Sarılık oluyor ve bebekler rahatsız oluyor takibine sokmuyorum ama kenarlarındaki mutlaka alıyorum doktoruma da danışmıştım aynı fikirdeyiz
T
Tuba T.
10 Nisan 2026 18:34
@Osman Gönülal hocam kulak çubuğu kullanım hakkında bilgilendirme yapabilir misiniz?