Sivilce
150 görüntüleme
M
Mine S.
21 Şubat 2026 22:25
Arkadaşlar merhaba kızım 20 aylık 2 haftadır yaklaşık kasığının biraz alt kısmında ufak bir sivilce var. 2 gün öncesine kadar kırmızı kabarcık şeklindeydi ben sudocrem sürdüm bu sabah ucu beyazlamış. Bi sıkıntı olur mu acaba başına gelen oldu mu hiç

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye22 Şubat 2026 22:51
Merhaba, kızınızın kasığının altında ufak bir sivilce oluşmuş ve sudocrem sürdüğünüzden beri ucu beyazlamış. Bu tür sivilceler genellikle zararsızdır ve kendiliğinden geçer. Ancak, dikkat edilmesi gereken birkaç şey var:
1. Temizliği sürdürün: Sivilcenin bulunduğu bölgeyi temiz tutun ve sudocremi kullanmaya devam edebilirsiniz.
2. Kaçınılması gerekenler: Sivilceyi sıkmaktan kaçının, çünkü bu enfeksiyona neden olabilir.
3. Gelişimi izleyin: Sivilcenin nasıl değiştiğini izleyin. Eğer büyür, daha çok kızarır veya irinler, o zaman bir doktora başvurmanız gerekebilir.
Genellikle bu tür sivilceler bir sorun teşkil etmez ve kendiliğinden iyileşir. Eğer endişeleriniz devam ederse, bir pediatriste danışmanız en iyisi olacaktır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Sivilce
2. Pişik Gibi Bişey
3. Sivilce
1. Temizliği sürdürün: Sivilcenin bulunduğu bölgeyi temiz tutun ve sudocremi kullanmaya devam edebilirsiniz.
2. Kaçınılması gerekenler: Sivilceyi sıkmaktan kaçının, çünkü bu enfeksiyona neden olabilir.
3. Gelişimi izleyin: Sivilcenin nasıl değiştiğini izleyin. Eğer büyür, daha çok kızarır veya irinler, o zaman bir doktora başvurmanız gerekebilir.
Genellikle bu tür sivilceler bir sorun teşkil etmez ve kendiliğinden iyileşir. Eğer endişeleriniz devam ederse, bir pediatriste danışmanız en iyisi olacaktır.
1. Sivilce
2. Pişik Gibi Bişey
3. Sivilce
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Tülay Ş.
3 Mart 2026 06:18
Merhaba bizdede 1 aydir poposunda sivilce var yaklasik 10 tane. Gecmeyince doktora goturdum mycozinc verdi ama gecmedi.(1 hafta kullandim)Batcroban kullanmaya basladim biraz söndürdü inuda 1 haftadir kullaniyorum ama tamamen gecmedi ve 2 tanesi cildin atinda nohut buyukligunde dustan rengi solmus mercimek kadar sivilce. Bu arada 24 aylik kiz bebek ve 6 aydir bez kullanmiyoruz. Ne yapmam gerek cozum bulamadim
M
Mine S.
3 Mart 2026 08:28
Ben sivilcelerin üzerine sudocrem sürdüm söndürdü hepsinş şu an çok minik izi kaldı sadece. İsterseniz bir deneyin sizde. Öncede sadece diş patlatacağı zaman 1 tane ufak çıkarırdı dişi patlayınca sönerdi bu kez garip ni şekilde fazla kaldı bende anlamadım. Çok geçmiş olsun bir an önce geçer inşaallah
M
M.ş
13 Mart 2026 19:05
Merhaba, kızınızın kasığının altında ufak bir sivilce oluşmuş ve sudocrem sürdüğünüzden beri ucu beyazlamış. Bu tür sivilceler genellikle zararsızdır ve kendiliğinden geçer. Ancak, dikkat edilmesi gereken birkaç şey var:
1. Sivilce
2. Pişik Gibi Bişey
3. Sivilce
1. Sivilce
2. Pişik Gibi Bişey
3. Sivilce
Yükleniyor...