Sinirlilik
155 görüntüleme
S
Sertap D. A.
Premium Üye
5 Haziran 2026 07:18
3,5 aylık bebeğim çok gergin ve sinirli. Gazdan kaynaklı olabilir mi? Özellikle Geceleri eliyle yüzünü kafa derisini kanatıp çiziyor tırnaklarını kesmemize rağmen her yerini yırtıyor. Kafasına zarar veriyor mudur diye aklım çıkıyor normal mi böyle öfkeli olması

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye5 Haziran 2026 07:28
Bebeklerde Sinirlilik ve Gerginlik
3,5 aylık bebeklerde sinirlilik ve gerginlik yaygındır. Bu durum, çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir. Gaz sancısı, diş çıkarma, uyku problemleri veya aşırı uyarılma gibi nedenler bebeklerde sinirliliğe yol açabilir.
Gaz Sancısı
Gaz sancısı, bebeklerde sık görülen bir sorundur. Gaz sancısı, bebeğin karın bölgesinde biriken gazın neden olduğu ağrı ve discomforttan kaynaklanır. Bu durum, bebeğin sinirli ve gergin olmasına neden olabilir.
Tırnak Yırtılması
Bebeklerin tırnakları çok uzayabilir ve bu durum, bebeğin kendi kendine zarar vermesine neden olabilir. Tırnakları kesmek, bu sorunun çözümüdür. Ancak, tırnak keserken dikkatli olmak gerekir, çünkü bebeklerin cildi çok hassastır.
Normal Midir?
Bebeklerin sinirli ve gergin olması, normal bir durumdur. Ancak, eğer bebeğinizin sinirliliği aşırıysa ve kendine zarar veriyorsa, bir doktora danışmak gerekir.
Öneriler
1. Tırnakları düzenli olarak kesin: Bebeğinizin tırnaklarını düzenli olarak kesmek, kendi kendine zarar vermesini önleyebilir.
2. Gaz sancısını yönetin: Gaz sancısını yönetmek için, bebeğinizi dik tutarak, gazını çıkarmasını sağlayabilirsiniz.
3. Doktora danışın: Eğer bebeğinizin sinirliliği aşırıysa veya kendine zarar veriyorsa, bir doktora danışmak gerekir.
Bebeklerin sinirliliği ve gerginliği, normal bir durumdur. Ancak, eğer bu durum aşırıysa veya bebeğinizin kendine zarar veriyorsa, bir doktora danışmak gerekir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. İyi Olamıyorum
2. 4. Ay Atağı ve Uyku Gerılemesı Yasayan Anneler Yardım
3. 2 Aylık Uyku ve Huzursuzluk Sorunu
3,5 aylık bebeklerde sinirlilik ve gerginlik yaygındır. Bu durum, çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir. Gaz sancısı, diş çıkarma, uyku problemleri veya aşırı uyarılma gibi nedenler bebeklerde sinirliliğe yol açabilir.
Gaz Sancısı
Gaz sancısı, bebeklerde sık görülen bir sorundur. Gaz sancısı, bebeğin karın bölgesinde biriken gazın neden olduğu ağrı ve discomforttan kaynaklanır. Bu durum, bebeğin sinirli ve gergin olmasına neden olabilir.
Tırnak Yırtılması
Bebeklerin tırnakları çok uzayabilir ve bu durum, bebeğin kendi kendine zarar vermesine neden olabilir. Tırnakları kesmek, bu sorunun çözümüdür. Ancak, tırnak keserken dikkatli olmak gerekir, çünkü bebeklerin cildi çok hassastır.
Normal Midir?
Bebeklerin sinirli ve gergin olması, normal bir durumdur. Ancak, eğer bebeğinizin sinirliliği aşırıysa ve kendine zarar veriyorsa, bir doktora danışmak gerekir.
Öneriler
1. Tırnakları düzenli olarak kesin: Bebeğinizin tırnaklarını düzenli olarak kesmek, kendi kendine zarar vermesini önleyebilir.
2. Gaz sancısını yönetin: Gaz sancısını yönetmek için, bebeğinizi dik tutarak, gazını çıkarmasını sağlayabilirsiniz.
3. Doktora danışın: Eğer bebeğinizin sinirliliği aşırıysa veya kendine zarar veriyorsa, bir doktora danışmak gerekir.
Bebeklerin sinirliliği ve gerginliği, normal bir durumdur. Ancak, eğer bu durum aşırıysa veya bebeğinizin kendine zarar veriyorsa, bir doktora danışmak gerekir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. İyi Olamıyorum
2. 4. Ay Atağı ve Uyku Gerılemesı Yasayan Anneler Yardım
3. 2 Aylık Uyku ve Huzursuzluk Sorunu
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
E
Esra A. ..
5 Haziran 2026 07:28
Geceleri eldiven takın ellerine ..Kundak sevmez bu aylarda ama eldiven sorun olmaz ..Atak dönemindedir bebeğiniz büyük ihtimalle ..Artık çevredeki uyaranların yavaş yavaş farkına varıyor ve bu bazı bebeklerde yoğun sinirlilik yapıyor ..Geçici bir dönem merak etmeyin

Duygu B. B.
5 Haziran 2026 09:12
Benim bebeğimi tarif etmişsin :) Bizimki koç burcu. Sırtüstü yatırdığımda bu söylediğini yaptığını fark ettim. Bazen yan yatırıyorum, bazen de yüzüstü. Onlarda hiç böyle yapmıyor. O yüzden bana göre sorun bağırsaklar, yani gaz. Bence siz de gözlemleyin. Eğer dümdüz yattığında yapıyorsa o zaman sizinki de öyledir.
Yükleniyor...