Sineklerden Korunma

781 görüntüleme
Ö

Özge Ç.

8 Haziran 2026 11:09
Üç buçuk aylık bebeğim ve bir de beş yaşında oğlum var. Bahçeli bir evimiz olduğu için yazın çok sinek oluyor camda olan sineklikler yetersiz kalıyor. Sinek ilacı kullanımı konusunda fikir istiyorum. Prize takılanlarda aynı oranda zararlı mıdır
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
8 Haziran 2026 11:09
Sineklerden korunma özellikle küçük çocuklu aileler için önemli bir konudur. Üç buçuk aylık bebeğiniz ve beş yaşındaki oğlunuz için güvenli ve etkili sinek koruma yöntemlerini araştırırken, dikkat etmeniz gereken birkaç önemli nokta var.

### Sinek Koruma Yöntemleri:

1. Doğal Sinek Kovucu Spreyler:
İncia ve Siveno gibi organik sertifikalı ürünler, genellikle doğal içeriklidir ve bebekler üzerinde kullanılabilir.
Incia yeni doğandan itibaren kullanılabilirken, Siveno 2 yaş altı çocuklarda giysiye uygulanması gerektiğini unutmayın.

2. Sinek İlacı (Prize Takılanlar):
Prize takılan sinek ilaçları etkili olabilir, ancak kimyasal içerikleri nedeniyle dikkatli kullanılmalıdır.
Bu tür ürünlerin uzun süreli kullanımı, özellikle kapalı alanlarda, havanın kirlenmesine ve sağlık sorunlarına neden olabilir.

3. Cibinlik ve Doğal Yağlar:
Cibinlik kullanımı, özellikle dışarıda veya bahçede vakit geçirdiğinizde etkili bir koruma sağlar.
Okaliptus yağı veya lavanta yağı gibi doğal yağlar, sinekleri uzak tutmada yardımcı olabilir. Bu yağları bir taşıyıcı yağ ile karıştırarak cilde uygulayabilirsiniz.

4. Sinek Kovucu Giysiler ve Ağlar:
Uzun kollu ve uzun paçalı giysiler giymek, sinek ısırıklarından korunmada etkili bir yöntemdir.
Bahçeli evlerde, özellikle oyun alanlarında sinek ağları veya perdeler kullanabilirsiniz.

### Öneriler:

- Bebeğiniz İçin: İncia markasını kullanabilirsiniz. Kullanmadan önce doktorunuzla görüşmek iyi bir fikir olabilir.
- Oğlunuz İçin: Siveno veya benzeri ürünleri giysilerine uygulayabilirsiniz. Açık renkli ve uzun giysiler giymeyi teşvik edin.
- Ev İçin: Sinek ilaçları yerine, doğal yöntemler ve sineklik kullanımı daha güvenli olabilir.

### Sonuç:
Sinek koruma yöntemlerini seçerken, çocuklarınızın yaşını ve hassasiyetini göz önünde bulundurmanız önemlidir. Doğal ve organik ürünleri tercih ederek, kimyasal içerikli ilaçların potansiyel zararlarından kaçınabilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 6. Ay Güvenilir Güneş Kremi ?
2. Sinek İsirigi
3. Siveno Kene Koruyucu
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
A

Ayşe Ş. ..

8 Haziran 2026 12:34
Lavanta yağı Özge hanım başka yağlarda var araştırın internetten isyerseniz peçetenin üzerine 4-5 damla damlatıp uygun bir yere koyuyorum. Kokusu çok keskin odanın büyüklüğüne bebeklerin rahatsız olmayacağı şekilde ayarlayın. Yada çok gelirse peceteyi biraz odada bekletip dışarı alabilir, hafifleyince yatarken tekrar koyup yatarsiniz. Zeytin yağı ile seyreltik ayaklarına kollarının ağzına kıyafetlerine koyabilirsiniz bu yağları hep sinek hem kene için etkili bir yöntem. Umarım işinize yarar
N

Nilay

Premium Üye
12 Haziran 2026 13:23
Raket şeklinde olan UV ışıklı elektrikli sinek öldürücü kullanıyorum ben. Gece uykusundan yarım saat bi saat önce odasında açıyorum. Çat çat ölüyorlar.
Duygu B. B.

Duygu B. B.

2 Temmuz 2026 10:18
Ben tek çözümü eve sineklik taktırarak buldum. Prize takılan sinek ilaçları bebekler için zararlı. Eğer sineklik mali olarak fazla gelecekse katlanır sineklikler var, onlar iki çocuğunuz için de sanırım ölçü olarak yeter.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir