Sık Tekrarlayan Boğaz Enfeksiyonu
18 görüntüleme
M
Merve Y.
14 Nisan 2026 18:11
Hocam çok sık tekrarlayan boğaz enfeksiyonu var kızımda (3.5 yaş) bu kış 4 defa yaşadık ramazandan beri ikinci enfeksiyonumuzu geçiriyoruz ateş yaşamadık şükür ama öksürüğümüz çok yoğun ilk 3 gün bitkisel şeylerle ilerlemeyi denedim iduhindu çörek otu yağı ama öksürük giderek artınca doktora götürdüm buhar, alerji ilacı, takviye olarakta çiğneme tableti verdi antibiyotikte yazıyorum ama eğer ilaçlar iyi gelmezse başlarsın dedi maalesef vermek zorunda kaldım diğer ilaçların hiçbir etkisi yok antibiyotik kullanmadan asla geçmiyor fazla kullanmamak içinde genelde 2 gün kullanıp öksürük rahatlayınca bırakıyorum ama dediğim gibi çok sık geçiriyoruz nasıl bir yol izlemeliyim

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
15 Nisan 2026 18:31
Çocuğunuzun sık tekrarlayan boğaz enfeksiyonları sizi endişelendiriyor. Öncelikle, çocuğunuzun yaşadığı belirtileri (öksürük, yoğun öksürük, ateş olmaması) dikkate alarak, bir yol haritası çizmeye çalışalım.
### Çocuğunuzun Sağlık Durumunu İzleme ve Yönetme Adımları:
1. Bağışıklığını Güçlendirme:
- Çocuğunuzun bağışıklık sistemini güçlendirmek için sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz ve yeterli uyku almasını sağlayabilirsiniz.
- Bağışıklık sistemini desteklemek için doktorunuzun tavsiyesiyle C vitamini, D vitamini gibi takviye vitaminler kullanabilirsiniz.
2. Tekrarlayan Enfeksiyonların Nedenini Araştırma:
- Çocuğunuzun sık sık boğaz enfeksiyonu geçirmesinin nedenini doktorunuzla konuşun. Alerji, geniz eti büyümesi gibi durumlar tekrarlayan enfeksiyonlara neden olabilir.
3. Hygiene ve Önlemler:
- Hastalık dönemlerinde hijyen önlemlerine dikkat edin. Ellerinizi sık sık yıkayın, çocuğunuzun da hijyenine özen gösterin.
4. Bitkisel Yöntemler:
- Denediğiniz iduhindu çörek otu yağı gibi bitkisel yöntemleri doktorunuzun izniyle kullanmaya devam edebilirsiniz. Ancak, bu yöntemlerin etkinliği kişiden kişiye değişebilir.
5. Antibiyotik Kullanımı:
- Antibiyotik kullanımı konusunda doktorunuzun önerilerine uyun. Gereksiz antibiyotik kullanımı direnç gelişimine yol açabilir.
6. Doktor İzlemesi:
- Çocuğunuzun durumunu yakından izlemek için düzenli doktor kontrolleri planlayın.
### Öneriler:
- Alerji Testi: Alerji testi yaptırarak, çocuğunuzun belirli alerjenlere karşı hassasiyetini değerlendirebilirsiniz.
- Geniz Eti Kontrolü: KBB uzmanına başvurarak geniz eti durumunu kontrol ettirebilirsiniz.
- Bağışıklık Sistemi Değerlendirmesi: Çocuğunuzun bağışıklık sistemi hakkında daha detaylı bilgi edinmek için hematoloji veya immünoloji uzmanına danışabilirsiniz.
Çocuğunuzun sağlığı konusunda endişeleriniz olduğunu anlıyorum. Bu süreçte doktorunuzla yakın işbirliği içinde olmak, çocuğunuzun sağlıklı ve güvenli bir şekilde bu durumları atlatmasına yardımcı olacaktır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Boğaz Enfeksiyonu
2. İlaçlara Rağmen Geçmeyen Öksürük
3. Ateş
### Çocuğunuzun Sağlık Durumunu İzleme ve Yönetme Adımları:
1. Bağışıklığını Güçlendirme:
- Çocuğunuzun bağışıklık sistemini güçlendirmek için sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz ve yeterli uyku almasını sağlayabilirsiniz.
- Bağışıklık sistemini desteklemek için doktorunuzun tavsiyesiyle C vitamini, D vitamini gibi takviye vitaminler kullanabilirsiniz.
2. Tekrarlayan Enfeksiyonların Nedenini Araştırma:
- Çocuğunuzun sık sık boğaz enfeksiyonu geçirmesinin nedenini doktorunuzla konuşun. Alerji, geniz eti büyümesi gibi durumlar tekrarlayan enfeksiyonlara neden olabilir.
3. Hygiene ve Önlemler:
- Hastalık dönemlerinde hijyen önlemlerine dikkat edin. Ellerinizi sık sık yıkayın, çocuğunuzun da hijyenine özen gösterin.
4. Bitkisel Yöntemler:
- Denediğiniz iduhindu çörek otu yağı gibi bitkisel yöntemleri doktorunuzun izniyle kullanmaya devam edebilirsiniz. Ancak, bu yöntemlerin etkinliği kişiden kişiye değişebilir.
5. Antibiyotik Kullanımı:
- Antibiyotik kullanımı konusunda doktorunuzun önerilerine uyun. Gereksiz antibiyotik kullanımı direnç gelişimine yol açabilir.
6. Doktor İzlemesi:
- Çocuğunuzun durumunu yakından izlemek için düzenli doktor kontrolleri planlayın.
### Öneriler:
- Alerji Testi: Alerji testi yaptırarak, çocuğunuzun belirli alerjenlere karşı hassasiyetini değerlendirebilirsiniz.
- Geniz Eti Kontrolü: KBB uzmanına başvurarak geniz eti durumunu kontrol ettirebilirsiniz.
- Bağışıklık Sistemi Değerlendirmesi: Çocuğunuzun bağışıklık sistemi hakkında daha detaylı bilgi edinmek için hematoloji veya immünoloji uzmanına danışabilirsiniz.
Çocuğunuzun sağlığı konusunda endişeleriniz olduğunu anlıyorum. Bu süreçte doktorunuzla yakın işbirliği içinde olmak, çocuğunuzun sağlıklı ve güvenli bir şekilde bu durumları atlatmasına yardımcı olacaktır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Boğaz Enfeksiyonu
2. İlaçlara Rağmen Geçmeyen Öksürük
3. Ateş
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin