Sezeryanmı Yoksa Normal Doğummu?

370 görüntüleme
Lale K.

Lale K.

30 Mart 2026 11:23
Kızlar hangisi daha rahat oluyo sizce ben normal doğumdan korkuyorum o yüzden sezeryan istiyorum ama beldenmi yoksa tam uyutulmakmı orasına karar veremiyorum
S

Songül Y.

30 Mart 2026 11:50
Bebeğim 34 haftalıkken normal doğum yaptım en başından beri normal istiyordum zaten hastaneye de farkına varmadan 8cm açıklıkla gittim 4.5 saate kızımı kucağıma aldım inan canın yansa bile sesini duyduğum an herşey bitiyor bebeğin nasıl gelmek ister bilemeyiz sağlıkla gelsin 😊
Y

Yağmur Y.

30 Mart 2026 11:52
Normal beklemiştik fakat olmadı.Belden uyuşturmalı doğum yaptım. Çok memnunum yine olsa yine o şekilde yaparım. Kızım doğduğu gibi gördüm kokladım kendimdeydim çünkü.
B

Begüm A.

30 Mart 2026 11:52
Ben sezeryan la doğum yaptım sadece belden aşağısı uyuşuktu doğunca bebeği görmek bana çok güzel hissettirmişti tabiki ağrısı filan oluyor ama 1 haftada toparlıyor insan sadece ilk doğum yaptığın gün ve sonraki gün zor sonra geçiyor
S

S.Ç.

30 Mart 2026 16:36
Ben de normal doğumdan korktuğum için planlı sezeryanla doğum yaptım, iyi ki de sezeryan doğum yapmışım diyorum. Öğlen on ikide sezeryana girdim on iki buçukta bebeğim doğdu bir gibi ikimiz de odadaydık.O ilk ağlamasını ilk bakıştığımız anı hiç unutamam o kadar güzel bir his ki. Ben spinal anestezi ile oldum. İlk ayağa kalkma dehşet acı verici ama geçiyor ikinci yürüyüşünüzde açılıyorsunuz, ben ikinci gün kimseden yardım almadan bebeğimi beşiğinden alıp emzirebiliyordum, üçüncü dördüncü gün evimi bile süpürdüm bir haftanın sonunda otobüsle pazara gidip beş altı kilo pazar alışverişi yapmıştım. Eğer sezeryanla doğum yaparsanız ilk yürümek için birden kalkmamanızı öneririm yavaş yavaş kademeli kademeli önce oturun sonra kalkın insanın tansiyonu düşüyor, kalktıktan sonra da bol bol yürüyün bazen dikiş yerlerinde ağrı sızı oluyor ben dikişlere bir şey oldu sanıp yürümeyi azaltmıştım üçüncü gün pansuman için hastaneye gittiğimizde hemşire onun gazdan dolayı olduğunu hareket ettikçe azalacağını söyledi gerçekten de hareket ettikçe azaldı. Ben bir sürü forumda baya yorum okuyup öyle karar vermiştim sezeryanla doğum yapmaya ki eşim, kaynanam, kayınpederim, babaannem,dedem dahi normal doğum taraftarıydı kimseyi dinlemedim. Siz de bence farklı farklı yorumlar okuyarak kendiniz karar verin. Nasıl doğursanız doğurun dünyanın en hissinin annelik olduğunu insan doğurunca anlıyor, Rabbim sağ salim sağlıklı bir şekilde bebeğinizle kavuşmayı nasip eder hayırlı doğumlar dilerim 😊😊😊
Lale K.

Lale K.

30 Mart 2026 16:38

S.ç.

Ben de normal doğumdan korktuğum için planlı sezeryanla doğum yaptım, iyi ki de sezeryan doğum yapmışım diyorum. Öğlen on ikide sezeryana girdim on iki buçukta bebeğim doğdu bir gibi ikimiz de odadaydık.O ilk ağlamasını ilk bakıştığımız anı hiç unutamam o kadar güzel bir his ki. Ben spinal anestezi ile oldum. İlk ayağa kalkma dehşet acı verici ama geçiyor ikinci yürüyüşünüzde açılıyorsunuz, ben ikinci gün kimseden yardım almadan bebeğimi beşiğinden alıp emzirebiliyordum, üçüncü dördüncü gün evimi bile süpürdüm bir haftanın sonunda otobüsle pazara gidip beş altı kilo pazar alışverişi yapmıştım. Eğer sezeryanla doğum yaparsanız ilk yürümek için birden kalkmamanızı öneririm yavaş yavaş kademeli kademeli önce oturun sonra kalkın insanın tansiyonu düşüyor, kalktıktan sonra da bol bol yürüyün bazen dikiş yerlerinde ağrı sızı oluyor ben dikişlere bir şey oldu sanıp yürümeyi azaltmıştım üçüncü gün pansuman için hastaneye gittiğimizde hemşire onun gazdan dolayı olduğunu hareket ettikçe azalacağını söyledi gerçekten de hareket ettikçe azaldı. Ben bir sürü forumda baya yorum okuyup öyle karar vermiştim sezeryanla doğum yapmaya ki eşim, kaynanam, kayınpederim, babaannem,dedem dahi normal doğum taraftarıydı kimseyi dinlemedim. Siz de bence farklı farklı yorumlar okuyarak kendiniz karar verin. Nasıl doğursanız doğurun dünyanın en hissinin annelik olduğunu insan doğurunca anlıyor, Rabbim sağ salim sağlıklı bir şekilde bebeğinizle kavuşmayı nasip eder hayırlı doğumlar dilerim 

Çok teşekkür ederim evet bende kimseyi dinlemeyip sezeryan doğum yapıcam 🫠
Lale K.

Lale K.

30 Mart 2026 16:39

Begüm Aksoy

Ben sezeryan la doğum yaptım sadece belden aşağısı uyuşuktu doğunca bebeği görmek bana çok güzel hissettirmişti tabiki ağrısı filan oluyor ama 1 haftada toparlıyor insan sadece ilk doğum yaptığın gün ve sonraki gün zor sonra geçiyor

Teşekkür ederimm 🫶🏻
Lale K.

Lale K.

30 Mart 2026 16:39

Yağmur Yağmur

Normal beklemiştik fakat olmadı.Belden uyuşturmalı doğum yaptım. Çok memnunum yine olsa yine o şekilde yaparım. Kızım doğduğu gibi gördüm kokladım kendimdeydim çünkü.

Teşekkür ederim 🫶🏻
Lale K.

Lale K.

30 Mart 2026 16:40

Songül Yılmaz

Bebeğim 34 haftalıkken normal doğum yaptım en başından beri normal istiyordum zaten hastaneye de farkına varmadan 8cm açıklıkla gittim 4.5 saate kızımı kucağıma aldım inan canın yansa bile sesini duyduğum an herşey bitiyor bebeğin nasıl gelmek ister bilemeyiz sağlıkla gelsin 

Çok teşekkür ederim 🫶🏻
S

Seda Ö.

31 Mart 2026 10:30
Bende genel anestezi ile sezeryan doğum yaptım, çok çabuk uyanıp kendime geldim, sonrası da zorlayıcı değildi, ilk seferde kendim ayağa kalktım, olumsuz düşünmeyin 💖 14 saat suni sancı aldım bebeğimin kalp atışları düştü, iki süreçte zorlayıcı değildi. Gönlünüze göre olsun
S

Seda Ö.

31 Mart 2026 10:31
bebegimin muayenesini yaptıktan sonra yanıma verip beni de öyle uyandırdılar, genel anesteziydi ancak onu ilk gördüğüm anı hatırlıyorum. Ben uyuyordum ama ten tene teması da emzirmeyi de ebe ve hemşireler halletti ☺️
Lale K.

Lale K.

1 Nisan 2026 08:42

Seda Özcan

bebegimin muayenesini yaptıktan sonra yanıma verip beni de öyle uyandırdılar, genel anesteziydi ancak onu ilk gördüğüm anı hatırlıyorum. Ben uyuyordum ama ten tene teması da emzirmeyi de ebe ve hemşireler halletti ☺️

🥹🥹 ya çok teşekkür ederim
N

Nalan

1 Nisan 2026 09:21
Bu çok göreceli en rahatı diye bir şey yok bence yani anne nasıl hissediyorsa kendi belirlemeli tabii doktoruyla birlikte çünkü öyle vajinal doğumlar var ki sezaryeni aratıyor ya da sezaryen doğum yapan bir anne keşke vajinal doğursaydım diyebiliyor. Bende vajinale mesafeli olduğum için ayrıca kızımda dönmediği için sezaryen doğum yaptım ama 1 hafta çok zorlandım vajinal yapsaydım nasıl olurdu bilmiyorum yaşamadığım için bir fikrim yok. Sizde doktorunuzun yönlendirmesine ve içinizdeki ses bakın çünkü herkesin rahat kolay anlayışı başka
Ş

Şirvan Ç.

1 Nisan 2026 11:56
Bebek kendi zamanında açıklığın olduğu için doğuyorsa o acıları bir gün çekiyorsun
Lale K.

Lale K.

3 Nisan 2026 19:35

Nalan

Bu çok göreceli en rahatı diye bir şey yok bence yani anne nasıl hissediyorsa kendi belirlemeli tabii doktoruyla birlikte çünkü öyle vajinal doğumlar var ki sezaryeni aratıyor ya da sezaryen doğum yapan bir anne keşke vajinal doğursaydım diyebiliyor. Bende vajinale mesafeli olduğum için ayrıca kızımda dönmediği için sezaryen doğum yaptım ama 1 hafta çok zorlandım vajinal yapsaydım nasıl olurdu bilmiyorum yaşamadığım için bir fikrim yok. Sizde doktorunuzun yönlendirmesine ve içinizdeki ses bakın çünkü herkesin rahat kolay anlayışı başka

Çok teşekkür ederimm bence her insana göre değişiyor bedenden bedene çok fark var tabii
Lale K.

Lale K.

3 Nisan 2026 19:36

Şirvan Çınar

Bebek kendi zamanında açıklığın olduğu için doğuyorsa o acıları bir gün çekiyorsun

Ben hem korktuğum için hemde kalbimde rahatsızlık olduğu için 🥹
N

Nazlıcan

4 Nisan 2026 08:13
Ben gebelik boyunca yüksek tansiyon yaşadım sürekli sıkı takipteydim, vajinal doğum çok istiyordum sporumu yürüyüşümü hiç eksik etmedim doktorum da aşırı destekliyordu beni bu konuda fakat 33.haftada bebeğin suyunun azaldığını söyledi doktorum öyle olunca ben artık her an doğum olabilir diye sürekli bekliyordum ama hala hareketlerimi hiç kısıtlamamıştım. Doktorum da sadece kısa süre aralıklarla takibe çağırıyordu bu esnada suyu bazen artıp bazen azalıyordu ve en son 37+5 te suyu tamamen bittiği için acil sezaryene alındım, spinal anesteziyle gerçekleşti.

İlk yürüyüş için ayağa kalkmak gerçekten çok zordu ama daha sonrasında kalkış için rahat şekli bulunca bütün gece sürekli yürüyüş yaptım servis ve oda içerisinde. Taburcu olmadan bebeğim küveze alındı sarılık sebebiyle ve 5 gün boyunca günde 3 kere hastaneye gittim ameliyatlı halimle, tabi süreç içerisinde dinlenemediğim için ağrılarımın geçmesi 3-4 hafta sürdü ama bunu da hem çocuk doktorumuz hem kendi doktorum ilk 4-5 gün hiç uzanıp dinlenmemiş olduğum için olduğunu söylediler. Yani normalde 4-5 günde ağrılar diniyormuş.

Kötü hikaye asla değildi, ben bu hikayeden çok mutlu ayrıldım. Her zaman bebeğimi sağlıkla kucağıma almak en önemlisiydi. Bu kdar da tamamen anne ve doktoruna ait olmalı bence ☺️ Doktorunuza gerçekten çok güveniyorsanız o nasıl derse o şekilde ilerlemenizi tavsiye ederim ☺️
Lale K.

Lale K.

4 Nisan 2026 18:26

Nazlıcan

Ben gebelik boyunca yüksek tansiyon yaşadım sürekli sıkı takipteydim, vajinal doğum çok istiyordum sporumu yürüyüşümü hiç eksik etmedim doktorum da aşırı destekliyordu beni bu konuda fakat 33.haftada bebeğin suyunun azaldığını söyledi doktorum öyle olunca ben artık her an doğum olabilir diye sürekli bekliyordum ama hala hareketlerimi hiç kısıtlamamıştım. Doktorum da sadece kısa süre aralıklarla takibe çağırıyordu bu esnada suyu bazen artıp bazen azalıyordu ve en son 37+5 te suyu tamamen bittiği için acil sezaryene alındım, spinal anesteziyle gerçekleşti.

İlk yürüyüş için ayağa kalkmak gerçekten çok zordu ama daha sonrasında kalkış için rahat şekli bulunca bütün gece sürekli yürüyüş yaptım servis ve oda içerisinde. Taburcu olmadan bebeğim küveze alındı sarılık sebebiyle ve 5 gün boyunca günde 3 kere hastaneye gittim ameliyatlı halimle, tabi süreç içerisinde dinlenemediğim için ağrılarımın geçmesi 3-4 hafta sürdü ama bunu da hem çocuk doktorumuz hem kendi doktorum ilk 4-5 gün hiç uzanıp dinlenmemiş olduğum için olduğunu söylediler. Yani normalde 4-5 günde ağrılar diniyormuş.

Kötü hikaye asla değildi, ben bu hikayeden çok mutlu ayrıldım. Her zaman bebeğimi sağlıkla kucağıma almak en önemlisiydi. Bu kdar da tamamen anne ve doktoruna ait olmalı bence ☺️ Doktorunuza gerçekten çok güveniyorsanız o nasıl derse o şekilde ilerlemenizi tavsiye ederim ☺️

Çok teşekkür ederimm 🥹
E

Ece

5 Nisan 2026 09:01
Doğumun her türlüsü zordur.

Doğum şekli ne olursa olsun sonrası da kişiden kişiye değişir. Ama şu bi gerçek ki doktorların önerisi de sağlıklı olan da bir sorun yoksa normal doğum olması. Öyle veya böyle geçiyor. Pozitif doğum hikayeleri dinleyerek bir nebze de olsa korkunuzu yenebilirsiniz. Yakın zamanda doğum yapmış biri olarak söylüyorum; ben hep pozitife odaklandım. Çok şükür güzel de geçti.

Yanlış anlaşılmasın, sezaryene karşı asla değilim. Normal (vajinal) doğumun olmadığı, sorun olacağı durumda zaten sezaryen devreye giriyor. Ama çocuk sağlığı için normal doğum daha iyi. Hayırla, sağlıkla, güzellikle olsun inşallah. 🌸
Lale K.

Lale K.

5 Nisan 2026 11:19

Ece

Doğumun her türlüsü zordur.

Doğum şekli ne olursa olsun sonrası da kişiden kişiye değişir. Ama şu bi gerçek ki doktorların önerisi de sağlıklı olan da bir sorun yoksa normal doğum olması. Öyle veya böyle geçiyor. Pozitif doğum hikayeleri dinleyerek bir nebze de olsa korkunuzu yenebilirsiniz. Yakın zamanda doğum yapmış biri olarak söylüyorum; ben hep pozitife odaklandım. Çok şükür güzel de geçti.

Yanlış anlaşılmasın, sezaryene karşı asla değilim. Normal (vajinal) doğumun olmadığı, sorun olacağı durumda zaten sezaryen devreye giriyor. Ama çocuk sağlığı için normal doğum daha iyi. Hayırla, sağlıkla, güzellikle olsun inşallah. 🌸

Çok teşekkür ederim inşAllah 🥹🫶🏻
C

Ceren Ş. A.

6 Nisan 2026 04:22
Ben kesilmekten korkuyorum normal doğururum dedim hatta benim açılmam çok hızlı oldu epidural bile vermediler anam baam usulü doğurdum evet sonrası hemen toparladım hiö bişeyim yoktu sanki ben doğurmadım ama arkadaş o doğumdaki acı yok ya eziyet ben ölüyorum sandım. Sezeryan doğurucam yazdıgınu gördüğüm için söylüyorum bunları😅 yap sezeryanı kurtul gelinimiz daha yeni zorunlu sezeryan oldu korkuyordu o da ama hemen ayaklandı bünyen saglamsa iyileşmende çabuk olur

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir