Ses Kısıklığı

32 görüntüleme
A

Ayse Ö. ..

28 Şubat 2026 06:05
Bebeğim 1 yaşında dün gece aglarken sesi değişti sabah saatlerinde de ağlarken hafif değişikti sesi kısık gibi öğleden sonra düzeldi sağlık ocağına götürdüm tedbiren kulagina ciğerine ve boğazını muayene ettiğinde bi sorun olmadığını balgamdan kaynaklı olabilir dedi akşam çok aralıklı tek seferlik balgam cikarmak için öksürüyordu. Gece sabaha kadar aglamalarinda ses kısıklığı artmış öksürmek istediğinde boğazı acıyor gibi hava nemlendirici açtım su veriyorum ateşi yok nefes alip vermesi normal uyku içinde öksürük yok neler yapabilirim ilk defa böyle bisey oluyor bebeğimde
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

1 Mart 2026 06:21
Merhaba,

Bebeğinizin sesi kısılması ve balgamlı öksürüğü konusunda endişe duyduğunuz anlaşılıyor. Doktorunuzun muayenesi sonucunda bebeğinizin ciğer, kulak ve boğazında herhangi bir sorun olmadığı belirtilmiş.

Aşağıdaki önerilere dikkat edebilirsiniz:

1. Nemlendirme: Hava nemlendirici açarak ve su vererek bebeğinizin solunum yollarını nemlendirebilirsiniz. Bu, balgamın yumuşamasına ve öksürüğün hafiflemesine yardımcı olabilir.

2. Burun Temizliği: Bebeğinizin burnunu düzenli olarak temizleyerek tıkanıklığın önüne geçebilirsiniz.

3. Sırtına Vurma: Bebeğinizin sırtına hafifçe vurarak balgamın atılmasına yardımcı olabilirsiniz.

4. Nebülizatör Kullanımı: Eğer nebülizatörünüz varsa, doktorunuzun önerisiyle bunu kullanabilirsiniz. Nebülizatör, balgamı yumuşatarak öksürüğü kolaylaştırabilir.

5. Gözlem: Bebeğinizin durumunu yakından takip edin. Eğer ses kısıklığı veya öksürük artarsa, tekrar doktorunuzla görüşmeyi unutmayın.

Umarım bu öneriler yardımcı olur. Bebeğinizin bir an önce iyileşmesini diliyorum.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Çatallı Ses Balgamli Oksuruk
2. Balgam ve Hırıltı
3. Balgamlı Öksürük Ses Kısıklığı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir