Serum Fizyolojik
116 görüntüleme
B
Büşra N. T. ..
31 Mart 2026 14:39
4 aylık bebek için serum fizyolojik her bir deliğe kaç CC olacak şekilde verilmeli ve tek başıma hangi pozisyonda nasıl yapmalıyım tüm detaylarıyla anlatabilir misiniz ? Yıkama ve damlatarak yutmasını sağlama hangisi daha etkili olur ?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
31 Mart 2026 14:39
Serum Fizyolojik Uygulaması
Bebeklerde serum fizyolojik uygulaması, burun tıkanıklığını gidermek ve nefes almayı kolaylaştırmak için yaygın olarak kullanılır. 4 aylık bir bebek için serum fizyolojik uygulaması şu şekilde yapılabilir:
Pozisyon: Bebeği dik pozisyonda oturtun veya sırtınıza yaslandırın. Başını hafifçe öne eğin.
Uygulama: 5 ml'lik paketli serum fizyolojik çözeltiden 1-2 ml alın.
Damlatma: Bebeğin bir burun deliğine damlatın. Diğer burun deliğinden da aynı işlemi yapın.
Yıkama ve Damlatarak Yutması
Yıkama: Bebeğin burun deliğine serum fizyolojik çözeltisini damlattıktan sonra, aspiratörle sümüğü çekin. Bu işlem bebeğin burun tıkanıklığını giderir.
Damlatarak Yutması: Bebeğin serum fizyolojik çözeltisini yutması sağlanabilir. Ancak bu yöntem her bebekte işe yarayabilir değildir.
Nasıl Yapmalı?
1. Bebeği hazırlayın: Bebeği dik pozisyonda oturtun veya sırtınıza yaslandırın.
2. Serum fizyolojik çözeltisini hazırlayın: 5 ml'lik paketli serum fizyolojik çözeltiden 1-2 ml alın.
3. Damlatma: Bebeğin bir burun deliğine damlatın.
4. Bekleme: Birkaç saniye bekleyin, böylece serum fizyolojik çözeltisi burun içinde dağılır.
5. Aspiratörle çekme: Aspiratörle sümüğü çekin.
Öneriler
Bebeğinizi mümkün olduğunca dik pozisyonda tutun.
Serum fizyolojik çözeltisini her iki burun deliğine uygulayın.
Uygulama sonrasında aspiratörle sümüğü çekin.
Bebeğinizin doktoru veya sağlık uzmanı ile danışarak, özel durumunuza göre en uygun yöntemi belirleyebilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Rsv Ye Karşı Nasıl Önlem Alınır
2. Nebülizatör Kullanımı
3. Serum Fizyolojik
Bebeklerde serum fizyolojik uygulaması, burun tıkanıklığını gidermek ve nefes almayı kolaylaştırmak için yaygın olarak kullanılır. 4 aylık bir bebek için serum fizyolojik uygulaması şu şekilde yapılabilir:
Pozisyon: Bebeği dik pozisyonda oturtun veya sırtınıza yaslandırın. Başını hafifçe öne eğin.
Uygulama: 5 ml'lik paketli serum fizyolojik çözeltiden 1-2 ml alın.
Damlatma: Bebeğin bir burun deliğine damlatın. Diğer burun deliğinden da aynı işlemi yapın.
Yıkama ve Damlatarak Yutması
Yıkama: Bebeğin burun deliğine serum fizyolojik çözeltisini damlattıktan sonra, aspiratörle sümüğü çekin. Bu işlem bebeğin burun tıkanıklığını giderir.
Damlatarak Yutması: Bebeğin serum fizyolojik çözeltisini yutması sağlanabilir. Ancak bu yöntem her bebekte işe yarayabilir değildir.
Nasıl Yapmalı?
1. Bebeği hazırlayın: Bebeği dik pozisyonda oturtun veya sırtınıza yaslandırın.
2. Serum fizyolojik çözeltisini hazırlayın: 5 ml'lik paketli serum fizyolojik çözeltiden 1-2 ml alın.
3. Damlatma: Bebeğin bir burun deliğine damlatın.
4. Bekleme: Birkaç saniye bekleyin, böylece serum fizyolojik çözeltisi burun içinde dağılır.
5. Aspiratörle çekme: Aspiratörle sümüğü çekin.
Öneriler
Bebeğinizi mümkün olduğunca dik pozisyonda tutun.
Serum fizyolojik çözeltisini her iki burun deliğine uygulayın.
Uygulama sonrasında aspiratörle sümüğü çekin.
Bebeğinizin doktoru veya sağlık uzmanı ile danışarak, özel durumunuza göre en uygun yöntemi belirleyebilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Rsv Ye Karşı Nasıl Önlem Alınır
2. Nebülizatör Kullanımı
3. Serum Fizyolojik
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Ayşe V. ..
31 Mart 2026 14:43
2 CC bir deliğe 2 CC diğer deliğe kullanabilirsiniz wee babynin şırıngasi var ya da trendyoldan burun yıkama aparatı yazın o şırıngalardan alırsanız çok kolay oluyor yan pozisyonda yapabilirsiniz destekciniz varsa o bebeği yüz üstü tutabilir siz sıkabilirsiniz ya da yastığın üzerine yüz üstü yatırıp alnından tutup sıkabilirsiniz ben sonuncuyu yapıyorum

Afranur K.
31 Mart 2026 14:43
Tek başına yaparken ideal olan aslında bebeğin tam sağa ya da tam sola yatırılarak üstteki burun deliğinden yıkanması.
Ama hareketli bir bebekse eğer yastık üstüne tummy time pozisyonuna getirip, çocuğunuz bu formada sabit tutmak daha kolay oluyor. Burna serumu sıktıktan sonra aslında önemli olan sırtına, kubbe yapılmış avuç içi ile düzenli vurmak. Açılmayı destekliyor.
Geri kalanları ai yazmış zaten 😅
Ama hareketli bir bebekse eğer yastık üstüne tummy time pozisyonuna getirip, çocuğunuz bu formada sabit tutmak daha kolay oluyor. Burna serumu sıktıktan sonra aslında önemli olan sırtına, kubbe yapılmış avuç içi ile düzenli vurmak. Açılmayı destekliyor.
Geri kalanları ai yazmış zaten 😅
S
Seval b.
8 Nisan 2026 21:25
E ben hep yana yatırıp yapıyorum sonra da hemen hızlıca kaldırıp sırtına pat pat vuruyorum. Görünürde varsa aspiratörle çekiyorum. Dik pozisyonda yapılması şaşırttı beni :)
B
Büşra N. T. ..
8 Nisan 2026 21:45
E ben hep yana yatırıp yapıyorum sonra da hemen hızlıca kaldırıp sırtına pat pat vuruyorum. Görünürde varsa aspiratörle çekiyorum. Dik pozisyonda yapılması şaşırttı beni :)
S
Seval b.
8 Nisan 2026 21:45
Ağlamıyor mu peki