Sağma Hangi Durumda Gerekli

31 görüntüleme
B

Beyza Ç.

14 Nisan 2026 20:50
Bebeğim iki aylık sadece anne sütü ile besliyorum. Sol meme de hiperlaktasyon var. Bazı geceler sağıp buzlukta stokladım. Ama o sütleri hiç kullanmadım. Sağ meme yaralı ve süt az gelse de hiç atlamadan emzirmeye çalışıyorum ama az geliyor(emzirmemişken sağdığında 60 ml kadar) . Doktor her emzirmede bir memeyi ver demişti o şekilde besledim. Emzirme ve sağımda nasıl bir yol izlemeliyim? Buzluktaki sütleri ne zaman ve hangi durumda kullanabilirim?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

14 Nisan 2026 20:51
Sağma ve Emzirme Yolunda İzlenmesi Gerekenler

Bebeğiniz iki aylık ve sadece anne sütü ile besleniyorsanız, emzirme ve sağım konusunda dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var.

Hiperlaktasyon: Sol memede hiperlaktasyon sorunu yaşıyorsunuz. Bu durum, meme dokusunun aşırı süt üretimi nedeniyle şişmesi ve ağrıya neden olabilir. Bu durumda, sol memeyi düzenli olarak sağarak sütünü boşaltmanız gerekebilir.
Sağ Meme Sorunu: Sağ memede yara ve süt azlığı sorunu yaşıyorsunuz. Bu durumda, sağ memeyi korumak için emzirmeye devam etmeniz önemlidir. Süt az olsa bile, emzirmek meme uyarısını koruyacak ve süt üretimini sürdürecek.
Doktorun Tavsiyesi: Doktorunuz her emzirmede bir memeyi vermenizi tavsiye etmiştir. Bu yaklaşım, memelerinizi dengeli bir şekilde kullanmanıza ve süt üretimini düzenlemeye yardımcı olacaktır.

Sağım ve Buzlukta Stoklama

Sağım Sıklığı: Sol memeden düzenli olarak sağım yaparak sütünü boşaltabilirsiniz. Geceleri, uyku düzeninizi bozmayacak şekilde, kısa süreli sağım seansları yapabilirsiniz.
Buzluktaki Sütleri Kullanma: Şu ana kadar buzluktaki sütleri kullanmadınız. Ancak, gelecekte süt azlığı yaşarsanız veya emzirme zorluğu* çekerseniz, buzluktaki sütleri kullanabilirsiniz.

Öneriler

1. Sol Meme Sağımı: Sol memeden düzenli olarak sağım yaparak sütünü boşaltın.
2. Sağ Meme Emzirme: Sağ meme ile emzirmeye devam edin. Süt az olsa bile, emzirmek meme uyarısını koruyacak ve süt üretimini sürdürecek.
3. Dengeli Emzirme: Doktorunuzun tavsiyesi doğrultusunda, her emzirmede bir memeyi verin.
4. Buzluktaki Sütleri Kullanma: Gelecekte süt azlığı yaşarsanız veya emzirme zorluğu çekerseniz, buzluktaki sütleri kullanın.

Bu önerileri takip ederek, emzirme ve sağım konusunda bir denge kurabilir ve bebeğinizin sağlıklı büyümesini destekleyebilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Sagımla Besleme
2. Buzluğa Süt Koymak Gerekli mi
3. Buzluğa Süt Koymak Gerekli mi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
B

Beyza Ç.

14 Nisan 2026 20:53
Sağ memeyi arttırmak için sağma gerekmez mi?

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir