Buzluğa Süt Koymak Gerekli mi
85 görüntüleme
E
Emel Ö.
2 Mart 2026 14:22
Bebeğim 3,5 aylık. İlk ay mastit oldum. Bu zamana kadar sütüm çok fazlaydı sürekli şişiyordu düğüm oluyodu sıcak su torbasıyla veya sağımla açıyorduk. Yaklaşık iki haftadır düzene girdi . Bebeğim aktif emiyor ve doyuyor, fazla süt inip şişmiyor. Şimdi ise buzluğa süt koymadığım için tedirgin olduğum zamanlar oluyor. Sağım yapıp buzluğa koymam şart mı? Sağım yapmaktan korkuyorum tekrar fazlalık olursa ve şişerse diye.

Mihriban Y. ..
2 Mart 2026 14:40
İyi günler. Ben bebeğim 4 aylıkken işe başlayacağım için süt sağıp buzluğa koymuştum ama gelin görün ki biberon tutmadı ve sağdığım sütler hala dolapta duruyor şuan 10 aylık. Eğer bebeğinizi herhangi bir durumda kimseye bırakmayacaksanız bence sağmak zorunda değilsiniz.
E
Emel Ö.
2 Mart 2026 14:44
İyi günler. Ben bebeğim 4 aylıkken işe başlayacağım için süt sağıp buzluğa koymuştum ama gelin görün ki biberon tutmadı ve sağdığım sütler hala dolapta duruyor şuan 10 aylık. Eğer bebeğinizi herhangi bir durumda kimseye bırakmayacaksanız bence sağmak zorunda değilsiniz.
O
Ozlem
2 Mart 2026 15:02
Bence herhangi bir sorun yoksa aktif emiyormuş maşallah aradaki dengeyi bozmayın derim. Benim kızım mesela dondurucudaki sütleri içmiyor sevmiyor sağdıklarım boşa gitti yani :)
E
Elif V.
2 Mart 2026 15:20
Bebeğim 5 buçuk aylık doğumdan beri sağım yapıyorum bi ara buzluk dolmuştu. Bazen başım ağrıyo yatıp uyuyorum eşim hemen çıkarıp veriyo buzluktan ben uyumaya devam ediyorum. Misafirliğe giderken yanıma alıyorum orda veriyorum hemen ya da misafir gelince çıkarıp veriyorum. Bi ara sütüm birden azaldı sağımla çoğaltırken buzluktan kullandım. Benim için stok hayat kurtarıcıydı. Hala devam ediyorum stoklamaya
Ş
Şeyma
2 Mart 2026 16:18
Hiperlaktasyon olup sıkıntı yaşayabilirsiniz. İlaç kullanmanız emzirmenize engel değil. Sütünüzün de kesileceğini düşünüp strese girmeyin. Emzirmenize devam edin geçin sağım yapmayın. Ama bazen geceleri rahatlamak istiyorum eşim süt versin diyorsanız 1-2 kere sağarsınız bırakırsınız. Aksi halde hiç girişmemenizi tavsiye ederim.
B
Beyza A. ..
2 Mart 2026 16:31
Bebeğim 8 aylık oldu sadece bir yere bırakacaksam başkası bakmak zorunda kaldığında sağıp veriyorum onuda yine buzluğa atmıyorum bende sizin gibi ilk instagramdaki buzluk stoklarını gördüğümde tedirgin olmuştum ama sizin normaliniz nasılsa öyle yapın ☺️