Sadece Ateş 38 Derece
510 görüntüleme
T
Tuğçe
18 Temmuz 2026 16:19
Merhabalar
Oğlum tam bugün 1 yaşında üç gündür 38 derece seyreden ateşi vardı bugün calpol başladım şurubu içtiğinde düşüyor ama 3 4 saat sonra tekrar ediyor. Doğdundan beri hiç ilaç kullanmadık hastalandığında da serum fizyolojik ile burun temizliği yaparak geçirmiştik. Doktora götürdüm boğazda kızarıklık var dedi ve dolven calpol agumentin yazdı. Ne yapmalıyım? Antibiyotik kullanmak istemiyorum ne test ne bişey sadece ağzına bakarak bu ilaçları yazdı. Not: ön iki dişi yeni çıkmaya başladı sol yarısına kadar çıktı sağ ucu görünüyor. Tecrübesi olanlardan fikir bekliyorum. Teşekkürler
Oğlum tam bugün 1 yaşında üç gündür 38 derece seyreden ateşi vardı bugün calpol başladım şurubu içtiğinde düşüyor ama 3 4 saat sonra tekrar ediyor. Doğdundan beri hiç ilaç kullanmadık hastalandığında da serum fizyolojik ile burun temizliği yaparak geçirmiştik. Doktora götürdüm boğazda kızarıklık var dedi ve dolven calpol agumentin yazdı. Ne yapmalıyım? Antibiyotik kullanmak istemiyorum ne test ne bişey sadece ağzına bakarak bu ilaçları yazdı. Not: ön iki dişi yeni çıkmaya başladı sol yarısına kadar çıktı sağ ucu görünüyor. Tecrübesi olanlardan fikir bekliyorum. Teşekkürler
H
Hatice K. ..
18 Temmuz 2026 16:29
Diş 38 derece ateş yapmaz demişti doktorumuz
galiba yeni bir salgın var çocuklar arasında ne soğuk birşey yedirdim kızıma ne başka birşey boğaz kızarıklığı ve 38 .38-5 ateş var 4 gündür calpol ibufen ibicold ve antibiyotik kullanıyoruz klamoks hala aynıyız akşam dirençli ateş gündüzleri normal seyrediyor 4 saate bir dönüşümlü ateş düşürücü kullanıyoruz
galiba yeni bir salgın var çocuklar arasında ne soğuk birşey yedirdim kızıma ne başka birşey boğaz kızarıklığı ve 38 .38-5 ateş var 4 gündür calpol ibufen ibicold ve antibiyotik kullanıyoruz klamoks hala aynıyız akşam dirençli ateş gündüzleri normal seyrediyor 4 saate bir dönüşümlü ateş düşürücü kullanıyoruz
T
Tuğçe
18 Temmuz 2026 17:20
Calpol dolven verdim dönüşümlü şuan ilk defa 36 oldu umarım tekrar yükselmez teşekkür ederim hepinize şifa diliyorum
T
Tuğçe
18 Temmuz 2026 17:23
Dolven vermenizi tavsiye etmem. 4 saat arayla calpol devam edin. Cok direncli olursa dolven ekleyin.

Fatma A. U.
18 Temmuz 2026 20:25
Eğer 1 yaş aşısını yaptırdıysanız o yapıyor biz çok zor atlattık aşının yan etkilerini dediğiniz gibiydi
T
Tuğçe
18 Temmuz 2026 20:55
Eğer 1 yaş aşısını yaptırdıysanız o yapıyor biz çok zor atlattık aşının yan etkilerini dediğiniz gibiydi

Fatma A. U.
18 Temmuz 2026 21:02
Aşı henüz yaptırmadım fakat ateş çok güzel 36 ya düşmüştü şimdi yavaş yavaş yine sükseliyor. Çocuklara kimyasal ilaç kullanırsak zarar verecek yada zaten doktorlar herşeye antibiyotik yazıyor diye güvenimiz kalmadı zor durumda anneler kalıyor Allah yardımcımız olsun çok zor gerçekten.
T
Tuğçe
18 Temmuz 2026 21:04
Ozaman başka bir sebebi vardır durduk yere ateş çıkmaz
S
Semihanur E.
18 Temmuz 2026 21:22
Merhaba öncelikle geçmiş olsun 🙏 benim bu yazacağım sadece bir tahmin geçen hafta yiğenimde de aynı belirtiler oldu ve ishal vardı ekstra özele gittiler ve altıncı hastalık diye bir hastalık varmış salgın ondan kaynaklıymış

Fatma A. U.
18 Temmuz 2026 21:24
Acildeki doktor bogazda hafif kızarıklık var dedi antibiyotik dolven calpol yazdı calpol dolven dönüşümlü kullan antibiyotik de ver dedi bende vermek istemedim bu kadar ilacı napıcamı şaşırdım açıkçası ilk defa başımıza geliyor bir yaşına kadar hiç yaşamadık böyle bir durum.
T
Tuğçe
18 Temmuz 2026 21:24
Merhaba öncelikle geçmiş olsun 🙏 benim bu yazacağım sadece bir tahmin geçen hafta yiğenimde de aynı belirtiler oldu ve ishal vardı ekstra özele gittiler ve altıncı hastalık diye bir hastalık varmış salgın ondan kaynaklıymış
T
Tuğçe
18 Temmuz 2026 21:26
Çok geçmiş olsun bebeğinizin genel durumu nasıl peki bakın yukarı bir hanımefendi 6. Hastalık diye birşey yazmış olabilirmi inşallah değildir tabiki

Fatma A. U.
18 Temmuz 2026 21:27
Siz bilirsiniz tabiki ama başka bir doktora daha götürmenizi tavsiye ederim inşallah çabucak iyi olsun
T
Tuğçe
18 Temmuz 2026 21:28
6. hastalık (Roseola Infantum), genellikle 6 ay ile 2 yaş arasındaki çocuklarda görülen, HHV-6 (İnsan Herpes Virüsü 6) adlı virüsün neden olduğu bulaşıcı ve döküntülü bir çocukluk çağı hastalığıdır.
Hastalık genellikle hafif atlatılır ve şu belirgin aşamalarla kendini gösterir:
Yüksek Ateş: Hastalık, aniden yükselen ve 3 ila 5 gün süren yüksek ateşle (39-40^\circ\text{C}) başlar. Bu dönemde çocukta huzursuzluk ve iştahsızlık görülebilir.
Ateşin Düşmesi ve Döküntü: Ateş aniden normale döner dönmez, vücutta pembe veya kırmızı renkli, kaşıntısız ve hafif kabarık döküntüler başlar. Döküntüler genellikle gövdede yoğunlaşır; kollara, bacaklara ve yüze yayılabilir.
İyileşme: Döküntüler genellikle birkaç saat ile birkaç gün içinde, iz bırakmadan kendiliğinden kaybolur.
Bilmeniz Gereken Önemli Noktalar:
Tedavi: Özel bir ilacı yoktur. Tedavi; ateş düşürücüler (parasetamol veya ibuprofen) ve bol sıvı takviyesi ile çocuğun rahatlatılmasına yöneliktir. Asla aspirin kullanılmamalıdır.
Ateşli Havale Riski: Ateş aniden çok yükseldiği için bazı çocuklarda ateşli havaleye (febril konvülsiyon) yol açabilir. Bu durum korkutucu görünse de genellikle kalıcı bir hasar bırakmaz; ancak yaşanması durumunda acil tıbbi müdahale gerekir. Bahsettiğiniz hastalık bu olabilir gerçekten.
Hastalık genellikle hafif atlatılır ve şu belirgin aşamalarla kendini gösterir:
Yüksek Ateş: Hastalık, aniden yükselen ve 3 ila 5 gün süren yüksek ateşle (39-40^\circ\text{C}) başlar. Bu dönemde çocukta huzursuzluk ve iştahsızlık görülebilir.
Ateşin Düşmesi ve Döküntü: Ateş aniden normale döner dönmez, vücutta pembe veya kırmızı renkli, kaşıntısız ve hafif kabarık döküntüler başlar. Döküntüler genellikle gövdede yoğunlaşır; kollara, bacaklara ve yüze yayılabilir.
İyileşme: Döküntüler genellikle birkaç saat ile birkaç gün içinde, iz bırakmadan kendiliğinden kaybolur.
Bilmeniz Gereken Önemli Noktalar:
Tedavi: Özel bir ilacı yoktur. Tedavi; ateş düşürücüler (parasetamol veya ibuprofen) ve bol sıvı takviyesi ile çocuğun rahatlatılmasına yöneliktir. Asla aspirin kullanılmamalıdır.
Ateşli Havale Riski: Ateş aniden çok yükseldiği için bazı çocuklarda ateşli havaleye (febril konvülsiyon) yol açabilir. Bu durum korkutucu görünse de genellikle kalıcı bir hasar bırakmaz; ancak yaşanması durumunda acil tıbbi müdahale gerekir. Bahsettiğiniz hastalık bu olabilir gerçekten.
T
Tuğçe
18 Temmuz 2026 21:29
Siz bilirsiniz tabiki ama başka bir doktora daha götürmenizi tavsiye ederim inşallah çabucak iyi olsun
S
Semihanur E.
18 Temmuz 2026 21:31
Merhaba ishal kusma vs yok sadece 38 ateş var.
T
Tuğçe
18 Temmuz 2026 21:33
Anlıyorum çok geçmiş olsun inşallah bir an önce toparlanır ilk günler onda da yoktu fitile başlayınca ishal oldu kusma hiç olmadı
T
Tuğçe
20 Temmuz 2026 15:15
Merhabalar aynı durumu yaşayanlara fikir olması adına yazıyorum bebeğim ateşi için calpol dolven dönüşümlü olarak iki gün kullandım ateşi olmadığı sürece vermedim burnunu serum fizyolojik ile yıkadım temiz tuttum sadece anne sütü aldığı için bu dönemde bol bol kemik suyu içtim. 3. Gün akşamında ateş bitti çok şükür şuan iyi herkese teşekkürler

Gözde C.
20 Temmuz 2026 20:14
Merhaba. 1 yaşında oğlumla aynı durumdayız. Geçen hafta ateşi çıktı 38-38,6 arasındaydı. Aynı gün acile götürdük boğazında kızarıklık var diyip dolven calpol yazdı antibiyotik gerek görmedi. Ama 3,5 - 4 gün boyunca ateşi devam etti 6 saat arayla kullandık. Sonra ateşi kesildi ve vücudu dökmeye başladı ve gözleri kızardı. İki gündür tam toparladı derken bugün yine ateş 37,8-38. Ne yapacağımı şaşırdım. Sizde böyle bir durum oldu mu?
T
Tuğçe
20 Temmuz 2026 21:07
Merhaba. 1 yaşında oğlumla aynı durumdayız. Geçen hafta ateşi çıktı 38-38,6 arasındaydı. Aynı gün acile götürdük boğazında kızarıklık var diyip dolven calpol yazdı antibiyotik gerek görmedi. Ama 3,5 - 4 gün boyunca ateşi devam etti 6 saat arayla kullandık. Sonra ateşi kesildi ve vücudu dökmeye başladı ve gözleri kızardı. İki gündür tam toparladı derken bugün yine ateş 37,8-38. Ne yapacağımı şaşırdım. Sizde böyle bir durum oldu mu?

Gözde C.
20 Temmuz 2026 21:10
3 gün ateş 38 38.5 derece arası oynadı ben boğazda kızarıklık var dediği için dolven 6 saat sonra calpol sonra yine dolven olarak iki gün kullandım 3. Gün sonunda ateş durdu şuan genel durumu iyi ateş yok çok şükür. Vücudunda minik minik bölgesel kızarıklıklar oldu ama ilacın yan etkisi mi sıcaktan mı bilmiyorum. Bişeyler yiyebiliyorsa kemik suyu yoğurt yedirmeye çalışın ben yemediği için kendim içtim hızlı toparladı. Serum fizyolojik burun temizliği yapın burun temizliği çoğu hastalığı önlüyor yada tedavide yardımcı oluyor. ben ilk defa ilaç kullandım bebeğimde normalde hep serum yıkama olarak atlatmıştık. İshali var mı yada kusma?
Yükleniyor...