Sadece Ateş 38 Derece

510 görüntüleme
T

Tuğçe

18 Temmuz 2026 16:19
Merhabalar

Oğlum tam bugün 1 yaşında üç gündür 38 derece seyreden ateşi vardı bugün calpol başladım şurubu içtiğinde düşüyor ama 3 4 saat sonra tekrar ediyor. Doğdundan beri hiç ilaç kullanmadık hastalandığında da serum fizyolojik ile burun temizliği yaparak geçirmiştik. Doktora götürdüm boğazda kızarıklık var dedi ve dolven calpol agumentin yazdı. Ne yapmalıyım? Antibiyotik kullanmak istemiyorum ne test ne bişey sadece ağzına bakarak bu ilaçları yazdı. Not: ön iki dişi yeni çıkmaya başladı sol yarısına kadar çıktı sağ ucu görünüyor. Tecrübesi olanlardan fikir bekliyorum. Teşekkürler
H

Hatice K. ..

18 Temmuz 2026 16:29
Diş 38 derece ateş yapmaz demişti doktorumuz

galiba yeni bir salgın var çocuklar arasında ne soğuk birşey yedirdim kızıma ne başka birşey boğaz kızarıklığı ve 38 .38-5 ateş var 4 gündür calpol ibufen ibicold ve antibiyotik kullanıyoruz klamoks hala aynıyız akşam dirençli ateş gündüzleri normal seyrediyor 4 saate bir dönüşümlü ateş düşürücü kullanıyoruz
T

Tuğçe

18 Temmuz 2026 17:20
Calpol dolven verdim dönüşümlü şuan ilk defa 36 oldu umarım tekrar yükselmez teşekkür ederim hepinize şifa diliyorum
T

Tuğçe

18 Temmuz 2026 17:23
Berfin Öz
Dolven vermenizi tavsiye etmem. 4 saat arayla calpol devam edin. Cok direncli olursa dolven ekleyin.
Evet dolven calpol gitmemi doktor söyledi fakat ben vermemiştim bugün 5ml kadar verdim. Tekrar ederse calpol devam ederiz.
Fatma A. U.

Fatma A. U.

18 Temmuz 2026 20:25
Eğer 1 yaş aşısını yaptırdıysanız o yapıyor biz çok zor atlattık aşının yan etkilerini dediğiniz gibiydi
T

Tuğçe

18 Temmuz 2026 20:55
Fatma Albina U
Eğer 1 yaş aşısını yaptırdıysanız o yapıyor biz çok zor atlattık aşının yan etkilerini dediğiniz gibiydi
Aşı henüz yaptırmadım fakat ateş çok güzel 36 ya düşmüştü şimdi yavaş yavaş yine sükseliyor. Çocuklara kimyasal ilaç kullanırsak zarar verecek yada zaten doktorlar herşeye antibiyotik yazıyor diye güvenimiz kalmadı zor durumda anneler kalıyor Allah yardımcımız olsun çok zor gerçekten.
Fatma A. U.

Fatma A. U.

18 Temmuz 2026 21:02
Tuğçe
Aşı henüz yaptırmadım fakat ateş çok güzel 36 ya düşmüştü şimdi yavaş yavaş yine sükseliyor. Çocuklara kimyasal ilaç kullanırsak zarar verecek yada zaten doktorlar herşeye antibiyotik yazıyor diye güvenimiz kalmadı zor durumda anneler kalıyor Allah yardımcımız olsun çok zor gerçekten.
Ozaman başka bir sebebi vardır durduk yere ateş çıkmaz
T

Tuğçe

18 Temmuz 2026 21:04
Fatma Albina U
Ozaman başka bir sebebi vardır durduk yere ateş çıkmaz
Acildeki doktor bogazda hafif kızarıklık var dedi antibiyotik dolven calpol yazdı calpol dolven dönüşümlü kullan antibiyotik de ver dedi bende vermek istemedim bu kadar ilacı napıcamı şaşırdım açıkçası ilk defa başımıza geliyor bir yaşına kadar hiç yaşamadık böyle bir durum.
S

Semihanur E.

18 Temmuz 2026 21:22
Merhaba öncelikle geçmiş olsun 🙏 benim bu yazacağım sadece bir tahmin geçen hafta yiğenimde de aynı belirtiler oldu ve ishal vardı ekstra özele gittiler ve altıncı hastalık diye bir hastalık varmış salgın ondan kaynaklıymış
Fatma A. U.

Fatma A. U.

18 Temmuz 2026 21:24
Tuğçe
Acildeki doktor bogazda hafif kızarıklık var dedi antibiyotik dolven calpol yazdı calpol dolven dönüşümlü kullan antibiyotik de ver dedi bende vermek istemedim bu kadar ilacı napıcamı şaşırdım açıkçası ilk defa başımıza geliyor bir yaşına kadar hiç yaşamadık böyle bir durum.
Çok geçmiş olsun bebeğinizin genel durumu nasıl peki bakın yukarı bir hanımefendi 6. Hastalık diye birşey yazmış olabilirmi inşallah değildir tabiki
T

Tuğçe

18 Temmuz 2026 21:24
Semihanur Ergan
Merhaba öncelikle geçmiş olsun 🙏 benim bu yazacağım sadece bir tahmin geçen hafta yiğenimde de aynı belirtiler oldu ve ishal vardı ekstra özele gittiler ve altıncı hastalık diye bir hastalık varmış salgın ondan kaynaklıymış
Merhaba ishal kusma vs yok sadece 38 ateş var.
T

Tuğçe

18 Temmuz 2026 21:26
Fatma Albina U
Çok geçmiş olsun bebeğinizin genel durumu nasıl peki bakın yukarı bir hanımefendi 6. Hastalık diye birşey yazmış olabilirmi inşallah değildir tabiki
Genel durumu iyi gülüyor oynuyor sadece ek gıda yemiyor anne sütü alıyor. O da diş kaynaklı diye düşünmüştüm zaten bu ateşde 3 gündür böyle şimdi dolven verdim yine terlemeye başladı düşüyor sanırım.
Fatma A. U.

Fatma A. U.

18 Temmuz 2026 21:27
Siz bilirsiniz tabiki ama başka bir doktora daha götürmenizi tavsiye ederim inşallah çabucak iyi olsun
T

Tuğçe

18 Temmuz 2026 21:28
6. hastalık (Roseola Infantum), genellikle 6 ay ile 2 yaş arasındaki çocuklarda görülen, HHV-6 (İnsan Herpes Virüsü 6) adlı virüsün neden olduğu bulaşıcı ve döküntülü bir çocukluk çağı hastalığıdır.

Hastalık genellikle hafif atlatılır ve şu belirgin aşamalarla kendini gösterir:

Yüksek Ateş: Hastalık, aniden yükselen ve 3 ila 5 gün süren yüksek ateşle (39-40^\circ\text{C}) başlar. Bu dönemde çocukta huzursuzluk ve iştahsızlık görülebilir.

Ateşin Düşmesi ve Döküntü: Ateş aniden normale döner dönmez, vücutta pembe veya kırmızı renkli, kaşıntısız ve hafif kabarık döküntüler başlar. Döküntüler genellikle gövdede yoğunlaşır; kollara, bacaklara ve yüze yayılabilir.

İyileşme: Döküntüler genellikle birkaç saat ile birkaç gün içinde, iz bırakmadan kendiliğinden kaybolur.

Bilmeniz Gereken Önemli Noktalar:

Tedavi: Özel bir ilacı yoktur. Tedavi; ateş düşürücüler (parasetamol veya ibuprofen) ve bol sıvı takviyesi ile çocuğun rahatlatılmasına yöneliktir. Asla aspirin kullanılmamalıdır.

Ateşli Havale Riski: Ateş aniden çok yükseldiği için bazı çocuklarda ateşli havaleye (febril konvülsiyon) yol açabilir. Bu durum korkutucu görünse de genellikle kalıcı bir hasar bırakmaz; ancak yaşanması durumunda acil tıbbi müdahale gerekir. Bahsettiğiniz hastalık bu olabilir gerçekten.
T

Tuğçe

18 Temmuz 2026 21:29
Fatma Albina U
Siz bilirsiniz tabiki ama başka bir doktora daha götürmenizi tavsiye ederim inşallah çabucak iyi olsun
Allah razı olsun böyle devam ederse yarın özele götüreceğim.
S

Semihanur E.

18 Temmuz 2026 21:31
Tuğçe
Merhaba ishal kusma vs yok sadece 38 ateş var.
Anlıyorum çok geçmiş olsun inşallah bir an önce toparlanır ilk günler onda da yoktu fitile başlayınca ishal oldu kusma hiç olmadı
T

Tuğçe

18 Temmuz 2026 21:33
Semihanur Ergan
Anlıyorum çok geçmiş olsun inşallah bir an önce toparlanır ilk günler onda da yoktu fitile başlayınca ishal oldu kusma hiç olmadı
Allah razı olsun Rabbim tüm hastalara şifa versin.爐
T

Tuğçe

20 Temmuz 2026 15:15
Merhabalar aynı durumu yaşayanlara fikir olması adına yazıyorum bebeğim ateşi için calpol dolven dönüşümlü olarak iki gün kullandım ateşi olmadığı sürece vermedim burnunu serum fizyolojik ile yıkadım temiz tuttum sadece anne sütü aldığı için bu dönemde bol bol kemik suyu içtim. 3. Gün akşamında ateş bitti çok şükür şuan iyi herkese teşekkürler
Gözde C.

Gözde C.

20 Temmuz 2026 20:14
Merhaba. 1 yaşında oğlumla aynı durumdayız. Geçen hafta ateşi çıktı 38-38,6 arasındaydı. Aynı gün acile götürdük boğazında kızarıklık var diyip dolven calpol yazdı antibiyotik gerek görmedi. Ama 3,5 - 4 gün boyunca ateşi devam etti 6 saat arayla kullandık. Sonra ateşi kesildi ve vücudu dökmeye başladı ve gözleri kızardı. İki gündür tam toparladı derken bugün yine ateş 37,8-38. Ne yapacağımı şaşırdım. Sizde böyle bir durum oldu mu?
T

Tuğçe

20 Temmuz 2026 21:07
Gözde Cengiz
Merhaba. 1 yaşında oğlumla aynı durumdayız. Geçen hafta ateşi çıktı 38-38,6 arasındaydı. Aynı gün acile götürdük boğazında kızarıklık var diyip dolven calpol yazdı antibiyotik gerek görmedi. Ama 3,5 - 4 gün boyunca ateşi devam etti 6 saat arayla kullandık. Sonra ateşi kesildi ve vücudu dökmeye başladı ve gözleri kızardı. İki gündür tam toparladı derken bugün yine ateş 37,8-38. Ne yapacağımı şaşırdım. Sizde böyle bir durum oldu mu?
3 gün ateş 38 38.5 derece arası oynadı ben boğazda kızarıklık var dediği için dolven 6 saat sonra calpol sonra yine dolven olarak iki gün kullandım 3. Gün sonunda ateş durdu şuan genel durumu iyi ateş yok çok şükür. Vücudunda minik minik bölgesel kızarıklıklar oldu ama ilacın yan etkisi mi sıcaktan mı bilmiyorum. Bişeyler yiyebiliyorsa kemik suyu yoğurt yedirmeye çalışın ben yemediği için kendim içtim hızlı toparladı. Serum fizyolojik burun temizliği yapın burun temizliği çoğu hastalığı önlüyor yada tedavide yardımcı oluyor. ben ilk defa ilaç kullandım bebeğimde normalde hep serum yıkama olarak atlatmıştık. İshali var mı yada kusma?
Gözde C.

Gözde C.

20 Temmuz 2026 21:10
Tuğçe
3 gün ateş 38 38.5 derece arası oynadı ben boğazda kızarıklık var dediği için dolven 6 saat sonra calpol sonra yine dolven olarak iki gün kullandım 3. Gün sonunda ateş durdu şuan genel durumu iyi ateş yok çok şükür. Vücudunda minik minik bölgesel kızarıklıklar oldu ama ilacın yan etkisi mi sıcaktan mı bilmiyorum. Bişeyler yiyebiliyorsa kemik suyu yoğurt yedirmeye çalışın ben yemediği için kendim içtim hızlı toparladı. Serum fizyolojik burun temizliği yapın burun temizliği çoğu hastalığı önlüyor yada tedavide yardımcı oluyor. ben ilk defa ilaç kullandım bebeğimde normalde hep serum yıkama olarak atlatmıştık. İshali var mı yada kusma?
Kusma ishal yok burnu tıkalı değil kulaklarında da bir şey yok. Kan idrar akciğer filmleri temiz. Bende sizn gibi dönüşümlü kullandım ateş kesilmişti 4 gündür yoktu bugün tekrar başladı. Yarın tekrar götüreceğim😔 sağolun geçmiş olsun tüm bebişlere
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir