Saç Dökülmesi

338 görüntüleme
Ö

Özge Ç.

7 Haziran 2026 20:04
Üç buçuk aylık bebeğim. Şampuanımda içeriği temiz olmasına rağmen avuç dolusu saç dökülmesi oluyor. Duşta ayrı sonra tarakta ayrı dökülüyor
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
7 Haziran 2026 20:04
Doğum Sonrası Saç Dökülmesi

Üç buçuk aylık bebeğinizin olması ve saç dökülmesi problemi yaşıyor olmanız, birçok anne adayının karşılaştığı bir durumdur. Doğum sonrası saç dökülmesi, genellikle hormonal değişiklikler ve vitamin eksiklikleri nedeniyle ortaya çıkabilir.

Nedenleri:

Hormonal değişiklikler: Hamilelik ve doğum sonrası dönemde hormonal dalgalanmalar yaşanır. Bu değişiklikler, saç dökülmesine neden olabilir.
Vitamin eksiklikleri: Demir, B vitamini, C vitamini ve D vitamini gibi vitaminlerin eksikliği, saç dökülmesini tetikleyebilir.

Öneriler:

1. Kan tahlili yaptırın: Vitamin değerlerinizi kontrol ettirin, özellikle demir ve B vitamini seviyelerinizi kontrol ettirin.
2. Vitamin takviyesi alın: Eksik vitaminlerinizi takviye edebilirsiniz. Demir, B vitamini, C vitamini ve D vitamini içeren multivitaminler kullanabilirsiniz.
3. Saç bakımı: Saçlarınızı nazikçe tarayın, sert tarak veya fırça kullanmayın. Saçlarınızı düzenli olarak yıkayın, ancak aşırı sık yıkamayın.
4. Biberiye suyu: Biberiye suyu, saç dökülmesini azaltmaya yardımcı olabilir. Ancak, biberiye suyunun saç beyazlattığı için önerilmeyen bir yöntem olduğunu unutmayın.

Normal mi?

Evet, doğum sonrası saç dökülmesi normal bir durumdur. Çoğu kadın, doğumdan sonra saç dökülmesi problemi yaşar. Ancak, şiddetli saç dökülmesi devam ediyorsa, bir doktora danışmanız önerilir.

Süreç:

Saç dökülmesi süreci, genellikle 3-6 ay arasında devam eder. Bu süre zarfında, saç dökülmesi azalabilir veya durabilir. Ancak, her kadının vücudu farklıdır, bu nedenle süreç de farklı olabilir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Saç Dökülmesi
2. Saç Dökülmesi
3. Saç Dökülmesi Lütfen Bilgi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
A

Ayşe Ş. ..

Premium Üye
7 Haziran 2026 21:50
Merhaba Özge Hanım. Saç dökülmesi şampuan ile alakalı bir durum değil siz doğum ve sonrasında emzirirken vitamin ve mineraller kaybediyorsunuz. Eğer şimdi yerine konmaz ise bu dönemde kaybedilen vitaminlerin düzelmesi zor oluyor imiş. Benimde çok dökülüyor idi. Kontrole gidince doğum yaptıran doktoruma söyledim imom diye bir vitamin verdi ondan sonra geçti şükür. Doktorunuz ile görüşün mutlaka
D

Dinara R.

Premium Üye
13 Haziran 2026 15:07
Ayşe Şahin
Merhaba Özge Hanım. Saç dökülmesi şampuan ile alakalı bir durum değil siz doğum ve sonrasında emzirirken vitamin ve mineraller kaybediyorsunuz. Eğer şimdi yerine konmaz ise bu dönemde kaybedilen vitaminlerin düzelmesi zor oluyor imiş. Benimde çok dökülüyor idi. Kontrole gidince doğum yaptıran doktoruma söyledim imom diye bir vitamin verdi ondan sonra geçti şükür. Doktorunuz ile görüşün mutlaka
Merhabalar Ayşe hanım, dediğiniz vitamin imom lattemi acaba. Ben onu kullanıyorum yeterli olur mu diye endişeliyim.
A

Ayşe Ş. ..

Premium Üye
17 Haziran 2026 02:37
Dinara Rahmedova
Merhabalar Ayşe hanım, dediğiniz vitamin imom lattemi acaba. Ben onu kullanıyorum yeterli olur mu diye endişeliyim.
Evet biraz kullanın 15-20 gün kadar dökülme yavaş yavaş durmaya başlar ama durmuyor ise tekrardan doktordan destek alın. Doğumdan önceki ne kadar dökülüyor ise eskiye dönmesi lazım. 1 yıl oldu bebeğim doğalı dökülen saçlarında tekrar çıktı vitamin alınca
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir