Sabah Erken Uyanma

194 görüntüleme
Z

Z.G

8 Mayıs 2026 07:11
Arkadaşlar iki aylık bebeğim saat dörtte uyanıyor ve bir daha uyumak istemiyor aşırı huzursuzlanıyor. Uykusunu uzatmak için ne yapabilirim?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
9 Mayıs 2026 07:30
ebeğinizin sabah erken uyanması ve huzursuzlanması endişe verici olabilir. İki aylık bebeklerde uyku düzeninin kurulması bazen zor olabilir. İşte uykusunu uzatmak için deneyebileceğiniz bazı öneriler:

1. Uyku ortamını düzenleyin: Bebeğinizin odasını karanlık, sessiz ve serin tutun. Işık, gürültü ve sıcaklık, bebeğinizin uykusunu etkileyebilir.

2. Uykudan önce rutin oluşturun: Bebeğiniz için bir uyku rutini oluşturun. Bu, banyo, masaj, kitap okuma veya ninni gibi aktiviteler olabilir. Bu rutin, bebeğinizin uykuya hazırlanmasına yardımcı olabilir.

3. Bebeği doğru zamanda yatırın: Bebeğinizin uyku saatlerini gözlemleyin ve onu yorgun olduğu zaman yatırın. Genellikle bebekler yemek sonrası, oyun oynadıktan sonra veya bez değişimi sonrası uykulu hale gelirler.

4. Gündüz uykusunu düzenleyin: Bebeğinizin gündüz uykusunu düzenli hale. Bu, gece uykusunu da düzenleyebilir.

5. Gaz sancısına dikkat edin: İki aylık bebeklerde gaz sancısı yaygındır. Gaz sancısı, bebeğinizin uykusunu etkileyebilir. Bebeğinizin gazını çıkarmak için onu dik tutun veya gaz giderici damla kullanın.

6. Anne-baba desteği: Ebeveynlerin dönüşümlü olarak bebeği uyutması veya gece beslemelerini paylaşması, uykusuzluğu azaltabilir.

7. Karartma perde kullanın: Dış ışığın bebeğinizin odasına girmesini engellemek için karartma perde kullanın. Bu, bebeğinizin uykusunu düzenleyebilir.

8. Bebeği aşırı uyarıdan kaçının: Bebeğinizin uykudan önce aşırı uyarılmasına dikkat edin. Oyun oynarken veya aktiviteler sırasında bebeğinizin aşırı uyarılmamasına özen gösterin.

Bu önerileri deneyerek bebeğinizin uykusunu düzenleyebilirsiniz. Ancak her bebek farklıdır, bu nedenle deneme-yanılma yoluyla bebeğinizin ihtiyaçlarına uygun çözümler bulmanız gerekebilir

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 6. Ay Uyku
2. 7 Ay Uyku Bozukluğu
3. Sağlıklı Uyku Alışkanlıklar
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Ş

Şevval

10 Mayıs 2026 14:40
Yargılanmayacaksam mama takviyesi yapın mide dolu olduğunda ne derseniz diyin bebekler uyuyor. Ben anne sütü artı mama yapıyorum geceleri uzun uyku yapsın diye. Uzun uykuya saat 1 gibi anca geçiyor bu 2yide bulduğu oluyor ancak sabah hiç yoktan 8:30 gibi kalkıyor. Bunun sebebi mama vermem olduğuna çok çok eminim. Benimde bebeğim 3 aylık ve 25 günlükten itibaren gece uykusundan asla uyandırıp emzirme yapmadım sadece gece dediğim şekilde emzirme ve mama yaptım. Birde şunu deneyin bu çılgın bebeklerimiz kolay kolay kendilerini sakinleştiremiyolar uykuya geçerkende çok zoruluyolar benim oğlum beni çok zorluyor hala daha ama büyük ölçüde hafiflettim eksiden 1 saatte uyuyordu şimdi 15dkda uyuyor ama 15 dk yinede sürüyor. Önce kabullenin kısa sürede uyumayacak ve sabırlı olun. besledikten sonrs dik tutun 10-15dk kadar gazını çıkarın ki sancıdanda uyanmasın, şuan en gazlı dönemidir zaten gaz damlası kullanıyosanızda çok geç saatlerde vermeyin inanın bu bağırsakta hareket oluşturduğundan yine bebeğiniz uyanıcak ben bi çok kez deneme yanılma yaptım ve bunun bile bi etken olduğunu farkettim, güzelce bu işleri hallettikten sonra çok göz teması kurup bebeğinizle konuşmayın ayağa kalkın yürüyün, sallandırın pışpış diyin bu çok iyi geliyor ekstra olarak ağlamaya devam ediyorsa şşşşş diye yüksek ses çıkarın emin olun çok işe yarıyor, ben hep bu şekilde yaptım dediğim gibi uzun uyku yapıyor bebeğim deneyin derim hem sizde biraz olsun rahatlamış olursunuz🫶🏻
Z

Z.G

10 Mayıs 2026 14:49
Şevval
Yargılanmayacaksam mama takviyesi yapın mide dolu olduğunda ne derseniz diyin bebekler uyuyor. Ben anne sütü artı mama yapıyorum geceleri uzun uyku yapsın diye. Uzun uykuya saat 1 gibi anca geçiyor bu 2yide bulduğu oluyor ancak sabah hiç yoktan 8:30 gibi kalkıyor. Bunun sebebi mama vermem olduğuna çok çok eminim. Benimde bebeğim 3 aylık ve 25 günlükten itibaren gece uykusundan asla uyandırıp emzirme yapmadım sadece gece dediğim şekilde emzirme ve mama yaptım. Birde şunu deneyin bu çılgın bebeklerimiz kolay kolay kendilerini sakinleştiremiyolar uykuya geçerkende çok zoruluyolar benim oğlum beni çok zorluyor hala daha ama büyük ölçüde hafiflettim eksiden 1 saatte uyuyordu şimdi 15dkda uyuyor ama 15 dk yinede sürüyor. Önce kabullenin kısa sürede uyumayacak ve sabırlı olun. besledikten sonrs dik tutun 10-15dk kadar gazını çıkarın ki sancıdanda uyanmasın, şuan en gazlı dönemidir zaten gaz damlası kullanıyosanızda çok geç saatlerde vermeyin inanın bu bağırsakta hareket oluşturduğundan yine bebeğiniz uyanıcak ben bi çok kez deneme yanılma yaptım ve bunun bile bi etken olduğunu farkettim, güzelce bu işleri hallettikten sonra çok göz teması kurup bebeğinizle konuşmayın ayağa kalkın yürüyün, sallandırın pışpış diyin bu çok iyi geliyor ekstra olarak ağlamaya devam ediyorsa şşşşş diye yüksek ses çıkarın emin olun çok işe yarıyor, ben hep bu şekilde yaptım dediğim gibi uzun uyku yapıyor bebeğim deneyin derim hem sizde biraz olsun rahatlamış olursunuz🫶🏻
Benim bebeğim de çok geç dalıyor nasıl süReyi düşürdünüz
Ş

Şevval

10 Mayıs 2026 16:46
Z.G
Benim bebeğim de çok geç dalıyor nasıl süReyi düşürdünüz
Biraz büyümesi gerekiyo süreç yıpratıcı tabiki ama şuan dediğim gibi regüle edemiyo kendini sakinleştiremiyo bu yüzden siz sakinleştiriceksiniz yani o uyumak istiyo ancak uyutulması lazım kendi kendine yorulup uyuyamaz, yoruldukça dahada uyku gerilemesi yaşıyor hatta. Uyutma süremi nasıl kısalttığımı soruyırsunuz yine dediğim gibi hem zamanla sakinleşmeyi öğrendi hemde gaz sancıları bitti. Yani tamamen zamanla dahada kısalarak ilerleyecek süreciniz. Birde Gece çok gerekmedikçe altını değiştirmeyin inanın çok farkediyor, zamanla alışıcak, bana şuan bile 15 dk uzun geliyor çünkü ilk günden itibaren böyle uğraştım. Ancak geriye baktığımda 1 saat nerde 15dk nerde diyorum. Kanguru deneyin onda da kolay uykuya geçiyolar. Yani önerebildiklerim bunlar umarım yararı olur 🥹
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir