Rsv Sonrası Geniz Akıntısı

59 görüntüleme
N

Nuray K.

4 Nisan 2026 21:03
Bebeğim 4 aylık bundan 3 hafta önce Rsv tanısı aldı.

ciğerlerine inmedi fakat bronşlarda hırıltı oluyordu. Hastalık geçmesine rağmen geceleri uyurken geniz tıkanıklığı yaşıyor ve boğulacak gibi uyanıyor yutkunuyor. Burnunu serumla açıyorum sürekli nefes alıp verişi iyi fakat yatarken yaşanan geniz tıkanıklığı geçmiyor. Ne zaman geçecek ya da bir çözümü var mı ?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
5 Nisan 2026 21:25
Rsv Sonrası Geniz Tıkanıklığı Sorunu

Bebeğinizin Rsv tanısı alması ve sonrasında yaşadığı geniz tıkanıklığı problemi oldukça yaygındır. Rsv enfeksiyonu sonrasında bazı bebeklerde uzun süreli solunum problemleri yaşanabilir.

Geniz Tıkanıklığı Nedenleri

Geniz tıkanıklığı problemi genellikle Rsv enfeksiyonu sonrasında ortaya çıkan bir komplikasyondur. Bu durum, bebeklerin solunum yollarının daralması ve şişmesi sonucu ortaya çıkabilir.

Çözüm Önerileri

1. Burun Temizliği: Bebeğinizin burnunu serumla açmaya devam edin. Bu, geniz tıkanıklığını azaltmaya yardımcı olacaktır.
2. Nem Verme: Bebeğinizin odasını nemli tutun. Bu, solunum yollarının nemlenmesine ve geniz tıkanıklığının azalmasına yardımcı olacaktır.
3. Sırtına Patpat Yapma: Bebeğinizin sırtına patpat yaparak, balgamın atılmasına yardımcı olun.
4. Buhar Verme: Bebeğinizin buharlı bir banyo veya buhar verici cihaz kullanarak solunum yollarının nemlenmesine yardımcı olun.
5. Doktor Takibi: Bebeğinizin durumunu yakından takip edin ve doktorunuzla düzenli kontroller yapın.

Ne Zaman Geçer?

Geniz tıkanıklığı problemi genellikle Rsv enfeksiyonu sonrasında 2-4 hafta içinde kendiliğinden geçer. Ancak, bazı bebeklerde bu süre daha uzun olabilir. Bebeğinizin durumunu yakından takip edin ve doktorunuzla düzenli kontroller yapın.

Umarım, bu öneriler bebeğinizin geniz tıkanıklığı probleminin çözümünde yardımcı olacaktır.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Rsv Pozitif
2. Rsv Pozitif
3. Burun Tıkanıklığı ve Akıntısı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
T

Tuğçe Y.

Premium Üye
6 Nisan 2026 06:52
Bizimde aynen böyle bende bir çare aramak için buraya bakıyordum uyurken bogulur gibi diye geceleri uyuyamaz oldum :(
N

Nuray K.

6 Nisan 2026 10:19
Tuğçe Yunus
Bizimde aynen böyle bende bir çare aramak için buraya bakıyordum uyurken bogulur gibi diye geceleri uyuyamaz oldum :(
Serum fizyolojikle temizlik yapıyor musunuz ?
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir