Rsv Pozitif
99 görüntüleme
K
Kübra S.
6 Nisan 2026 22:45
Bebeğim 3 ay 26 günlük bugün rsv pozitif çıktı. Dr Cortair ve Ventolin veriyordu ama ben Osman hocanın videolarında ve anlattıklarında bu tarz astım ilaçlarının rsv için gerekli olmadığını söylediği için doktora bu ilacı kullanmak istemediğimi söyledim. Şuan sadece günde 5-6 kere burun temizliği ve nebül ile serum izatonik vereceğim. Bu şekilde rsv atlatabilir miyiz? Bugün 2.günündeyiz, atlatmak ne kadar sürer?
S
Songül A.
6 Nisan 2026 22:54
20 aylık oğlum geçen ay atlattı. 3. günden sonra tablo biraz ağırlaşabiliyor korkmayın sakın. Yemeden içmeden kesilebilir ishalde eşlik ediyor. Bol sıvı takviyesi vermeye çalışın. 6.-7. günden sonra toparlamaya başlarsınız. Ama tamamen iyileşmesi 3-4 haftayı buluyor. Doktorumuz bize ishal için probiyotik ve balgam inceltici verdi. Birde sık burun temizliği önermişti
A
Ayşe E. ..
6 Nisan 2026 22:59
Bebeğime de üç aylıkken bronşolit için ventolin verilmişti ve çarpıntı yaptı. Eli ayağı seyiriyordu. Osman Hoca'ya götürmüştüm ve vermemem gerektiğini söyledi. Bebeğin solunumu ve beslenmesi önemli diye biliyorum. Bol bol besleyin. Biz şuan 19 aylığız bir ay önce rsv olduk. Bir haftada atlattık. İlk iki üç gün ateşi oldu. Ilık uygulama burun temizliği buhar tedavisi uyguladık. Tabi sizin bebeğiniz küçük ekstra ne yapmak gerekir bilmiyorum 🙂 çok geçmiş olsun

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
7 Nisan 2026 01:45
RSV Pozitif Tedavisi ve Süresi
Bebeğinizin 3 ay 26 günlükken RSV pozitif çıkması endişe verici olabilir. Tedavi sürecinde doktorunuzun önerileriyle birlikte alternatif yöntemleri de değerlendirebilirsiniz.
Uyguladığınız Tedavi Yöntemleri:
Günde 5-6 kez burun temizliği
Nebül ile serum izotonik verme
Bu yöntemlerin etkili olabilmesi için düzenli ve doğru şekilde uygulanması önemlidir.
RSV Atlama Süresi:
RSV'nin atlatma süresi genellikle 7-14 gün arasında değişebilir. Ancak bu süre her bebek için farklılık gösterebilir. Uyguladığınız tedavi yöntemleriyle bebeğinizin durumunu yakından takip etmeniz gerekir.
İlaç Kullanımı Hakkında:
Cortair ve Ventolin gibi astım ilaçları genellikle RSV tedavisinde kullanılabilen ilaçlardır. Ancak her ilaç gibi bunların da yan etkileri ve riskleri bulunmaktadır. Doktorunuzla bu ilaçların gerekliliği hakkında detaylı bir şekilde konuşmanız önemlidir.
Öneriler:
1. Burun Temizliğini Düzenli Yapın: Bebeğinizin burun tıkanıklığını gidermek için düzenli burun temizliği yapmaya devam edin.
2. Nebül ile Serum İzotonik Verme: Uyguladığınız bu tedavi yöntemini düzenli olarak devam ettirin.
3. Bebeğinizin Durumunu İzleyin: Ateş, öksürük, hırıltı gibi belirtileri yakından takip edin ve herhangi bir olumsuzluk durumunda doktorunuzla iletişime geçin.
4. Doktorunuzla İletişimde Kalın: Tedavi sürecinde doktorunuzla düzenli olarak iletişimde kalın ve gerekirse tedavi planını ayarlayın.
Bebeğinizin sağlığı için her zaman dikkatli olun ve gerekirse uzman bir doktordan destek alın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Rsv Pozitif
2. Rsv Pozitif
3. Öksürük Nasıl Hafifletilir
Bebeğinizin 3 ay 26 günlükken RSV pozitif çıkması endişe verici olabilir. Tedavi sürecinde doktorunuzun önerileriyle birlikte alternatif yöntemleri de değerlendirebilirsiniz.
Uyguladığınız Tedavi Yöntemleri:
Günde 5-6 kez burun temizliği
Nebül ile serum izotonik verme
Bu yöntemlerin etkili olabilmesi için düzenli ve doğru şekilde uygulanması önemlidir.
RSV Atlama Süresi:
RSV'nin atlatma süresi genellikle 7-14 gün arasında değişebilir. Ancak bu süre her bebek için farklılık gösterebilir. Uyguladığınız tedavi yöntemleriyle bebeğinizin durumunu yakından takip etmeniz gerekir.
İlaç Kullanımı Hakkında:
Cortair ve Ventolin gibi astım ilaçları genellikle RSV tedavisinde kullanılabilen ilaçlardır. Ancak her ilaç gibi bunların da yan etkileri ve riskleri bulunmaktadır. Doktorunuzla bu ilaçların gerekliliği hakkında detaylı bir şekilde konuşmanız önemlidir.
Öneriler:
1. Burun Temizliğini Düzenli Yapın: Bebeğinizin burun tıkanıklığını gidermek için düzenli burun temizliği yapmaya devam edin.
2. Nebül ile Serum İzotonik Verme: Uyguladığınız bu tedavi yöntemini düzenli olarak devam ettirin.
3. Bebeğinizin Durumunu İzleyin: Ateş, öksürük, hırıltı gibi belirtileri yakından takip edin ve herhangi bir olumsuzluk durumunda doktorunuzla iletişime geçin.
4. Doktorunuzla İletişimde Kalın: Tedavi sürecinde doktorunuzla düzenli olarak iletişimde kalın ve gerekirse tedavi planını ayarlayın.
Bebeğinizin sağlığı için her zaman dikkatli olun ve gerekirse uzman bir doktordan destek alın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Rsv Pozitif
2. Rsv Pozitif
3. Öksürük Nasıl Hafifletilir
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
H
Havin
7 Nisan 2026 03:53
Benzer durum yaşadım 5.5 aylıktı rsv pozitif aynı iki buharı bize verdi ama buharı seyretip kullandık günde 3 kez ventolin bir cortair ve soğuk buhar olacak şekilde yarısını ilaç koyup sonra üstüne 3 ml serum fizyolojik koyduk öyle buhar veriyorduk her buhardan sonra yüzünü temizleyin agizinin içini temizleyin ama bizim emmdigi için 3. Günden sonra ağırlaştı öksürük çok oldu kusturuyordu kendini burnundan dolayı emmek istemiyordu ne kadar temizlersek temizleyelim hemen tikaniyordu o yüzden yatış yapıldı serum takıldı serumun içine antibiyotik ve ağızdan antibiyotik çünkü boğazda hafif kizarirklikta vardı bizim ateş çıkmamıştı ama arkadaşım geç götürdü hastahaneye ateşten çocuğu bayilmisti damar yolu zor bulundu o yüzden 3
Gün taburcu olduk kısa sürede atlatmamizin nedeni hastahanede uygulanan tedavi idi arkadaşım geç götürdü atesde vardı 5 gün çıktılar hastahaneden
Gün taburcu olduk kısa sürede atlatmamizin nedeni hastahanede uygulanan tedavi idi arkadaşım geç götürdü atesde vardı 5 gün çıktılar hastahaneden
H
Havin
7 Nisan 2026 03:55
Bebeğime de üç aylıkken bronşolit için ventolin verilmişti ve çarpıntı yaptı. Eli ayağı seyiriyordu. Osman Hoca'ya götürmüştüm ve vermemem gerektiğini söyledi. Bebeğin solunumu ve beslenmesi önemli diye biliyorum. Bol bol besleyin. Biz şuan 19 aylığız bir ay önce rsv olduk. Bir haftada atlattık. İlk iki üç gün ateşi oldu. Ilık uygulama burun temizliği buhar tedavisi uyguladık. Tabi sizin bebeğiniz küçük ekstra ne yapmak gerekir bilmiyorum çok geçmiş olsun
A
Ayşe E. ..
7 Nisan 2026 05:18
Genelde bunu ventolin şurup yapar buharı seyreltip kullanın yarısını ilaç 3 ml serum fizyolojik ile kullanın buhar ciğere etki eder
H
Havin
7 Nisan 2026 12:33
Buhar olarak seyreltip kullandık ama yine de yaptı