Rsv
131 görüntüleme
D
Dilan K.
13 Nisan 2026 15:30
Bebegim 27 şubatta öksürük ve hiriltili solunum şikayetiyle hastaneye [yatırıldı.maleswfki](yatırıldı.maleswfki) 16 gün yogun bakim sürecimiz basladi rsv pozitif olduğu için. Hastaneden çıkalı yaklaşık birbucuk ay oluyo fakat burnunu maksimum 5 saat aralıklarla açmama rağmen burnu hala tıkalı ve uyurken bazen hirilti [geliyor.Evde](geliyor.Evde) nasıl bir tedavi uygulayabilirsiniz.

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
13 Nisan 2026 15:31
RSV Tedavisi ve Evde Bakım
Bebeğinizin RSV (Respiratory Syncytial Virus) pozitif olduğu ve yoğun bakım sürecinden geçtiği için öncelikle çok geçmiş olsun. Hastaneden çıktıktan sonra evde bakım ve tedavi oldukça önemlidir.
Evde Uygulanabilecek Tedavi Yöntemleri:
1. Burun Temizliği: Bebeğinizin burnunu düzenli olarak temizlemek, tıkanıklığın giderilmesine yardımcı olacaktır. Burnunu açmak için fizyolojik serum veya burun damlası kullanabilirsiniz.
2. Buhar Uygulaması: Buhar uygulaması, bebeğinizin solunum yollarını nemlendirerek tıkanıklığın giderilmesine yardımcı olacaktır. Buhar banyosu veya buhar makinesi kullanabilirsiniz.
3. Sıvı Alımı: Bebeğinizin yeterli sıvı alması önemlidir. Anne sütü veya formül mama ile besleniyorsa, düzenli olarak beslenmesini sağlayın.
4. Ventolin ve Diğer İlaçlar: Doktorunuzun önerdiği ilaçları düzenli olarak kullanmak önemlidir. Ventolin gibi ilaçlar, solunum yollarını genişleterek nefes almayı kolaylaştırır.
Uyurken Hırıltı ve Tıkanıklık:
Bebeğinizin uyurken hırıltı yapması ve burnunun tıkanık olması, solunum yollarının daralması nedeniyle olabilir.
Bu durumlar için, doktorunuzun önerdiği pozisyonu denemek yardımcı olabilir. Bebeğinizi yan yatırarak veya başını hafifçe yükseltmek, solunumunu kolaylaştırabilir.
Doktor Kontrolü:
Bebeğinizin durumunu izlemek ve herhangi bir komplikasyonun önüne geçmek için düzenli doktor kontrolleri önemlidir.
Doktorunuz, bebeğinizin durumunu değerlendirerek gerekli tavsiyeleri ve tedavileri önerecektir.
Bebeğinizin sağlığı için endişelenmeniz doğal, ancak doğru tedavi ve bakım ile çoğu bebek RSV'den hızla iyileşir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Rsv mi İnfluenza mi
2. Rsv Pozitif
3. Sars Covid Saptanmıştır…
Bebeğinizin RSV (Respiratory Syncytial Virus) pozitif olduğu ve yoğun bakım sürecinden geçtiği için öncelikle çok geçmiş olsun. Hastaneden çıktıktan sonra evde bakım ve tedavi oldukça önemlidir.
Evde Uygulanabilecek Tedavi Yöntemleri:
1. Burun Temizliği: Bebeğinizin burnunu düzenli olarak temizlemek, tıkanıklığın giderilmesine yardımcı olacaktır. Burnunu açmak için fizyolojik serum veya burun damlası kullanabilirsiniz.
2. Buhar Uygulaması: Buhar uygulaması, bebeğinizin solunum yollarını nemlendirerek tıkanıklığın giderilmesine yardımcı olacaktır. Buhar banyosu veya buhar makinesi kullanabilirsiniz.
3. Sıvı Alımı: Bebeğinizin yeterli sıvı alması önemlidir. Anne sütü veya formül mama ile besleniyorsa, düzenli olarak beslenmesini sağlayın.
4. Ventolin ve Diğer İlaçlar: Doktorunuzun önerdiği ilaçları düzenli olarak kullanmak önemlidir. Ventolin gibi ilaçlar, solunum yollarını genişleterek nefes almayı kolaylaştırır.
Uyurken Hırıltı ve Tıkanıklık:
Bebeğinizin uyurken hırıltı yapması ve burnunun tıkanık olması, solunum yollarının daralması nedeniyle olabilir.
Bu durumlar için, doktorunuzun önerdiği pozisyonu denemek yardımcı olabilir. Bebeğinizi yan yatırarak veya başını hafifçe yükseltmek, solunumunu kolaylaştırabilir.
Doktor Kontrolü:
Bebeğinizin durumunu izlemek ve herhangi bir komplikasyonun önüne geçmek için düzenli doktor kontrolleri önemlidir.
Doktorunuz, bebeğinizin durumunu değerlendirerek gerekli tavsiyeleri ve tedavileri önerecektir.
Bebeğinizin sağlığı için endişelenmeniz doğal, ancak doğru tedavi ve bakım ile çoğu bebek RSV'den hızla iyileşir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Rsv mi İnfluenza mi
2. Rsv Pozitif
3. Sars Covid Saptanmıştır…
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
D
Dilan K.
13 Nisan 2026 15:32
Hocamıza buhar makinasi sorduğumda gerek yok dedi ve 8lac vermedi isterseniz bstuhanin akciğer filmini atabilirim
G
Gülşen O.
14 Nisan 2026 10:45
Benim de bebeğim RSV geçirdiği için çok araştırmıştım maalesef bebeklerde Rsv atlatsak bile hırıltı bazen balgam öksürük 2 3 ay bile sürebiliyor evde ne kadar burnunu açsak da yapacak bir şey yok tek çözüm bu dua edelim de kendi kendilerine kısa sürede geçsin geçmiş olsun
D
Dilan K.
15 Nisan 2026 00:01
Benim de bebeğim RSV geçirdiği için çok araştırmıştım maalesef bebeklerde Rsv atlatsak bile hırıltı bazen balgam öksürük 2 3 ay bile sürebiliyor evde ne kadar burnunu açsak da yapacak bir şey yok tek çözüm bu dua edelim de kendi kendilerine kısa sürede geçsin geçmiş olsun
G
Gülşen O.
15 Nisan 2026 11:40
Öncelikle sizede çok geçmiş olsun benim bebeğimin ciğerine inmişti zatureye cev8rdi belkide ondan hala hiriltisi filan vardır.Sizin bebeğiniz kaç aylikti gecirdiginde

Afranur K.
15 Nisan 2026 11:43
Biz rsv atlatmadık ama yenidoğan döneminde akciğerlerinde bir enfeksiyon oldu 21 gün yattı, 4. Aya kadar neredeyse hırıltısı devam etti, 3 saatte bir serum ile yıkıyordum. Bazen gece bile hırıltısı artıyordu ama 4. Aydan sonra geçti.
Tahminimce 2-3 ay sürecek sonra sizin de geçer. Hatta inşallah daha erken geçer çünkü insan sesini duydukça üzülüyor 😔
Tahminimce 2-3 ay sürecek sonra sizin de geçer. Hatta inşallah daha erken geçer çünkü insan sesini duydukça üzülüyor 😔
D
Dilan K.
15 Nisan 2026 11:57
Insallah gecer doktor demeden buhar makinasi uygulamakta istemiyorum ters tepki yapabilir diye ama umarım gecer

Afranur K.
15 Nisan 2026 11:58
Insallah gecer doktor demeden buhar makinasi uygulamakta istemiyorum ters tepki yapabilir diye ama umarım gecer
E
Elif Ş.
15 Nisan 2026 13:56
2 yaşındaki oğlumu da öksürük ateş ve hırıltı şikayetiyle dra götürdüm. Röntgende bronşları dolu ama zatüre durumu yok dedi. Hava ilaçları dekort antibiyotik iburamin yazdı. Dekort yüzünden çocuğum çok aksileşti. İyiyken bi anda sinir krizi geçirircesine ağlamaya başlıyor. Umarım ilaç bitince geçer. Antibiyotik konusunda da emin değilim kullanmalı mıyım? 3. Gün balgam azaldı burundaki mukus yoğunluğu gitti sadece beyaz sıvı qkıyo. Ama hırıltı var.
A
Ayşe T. Ü.
16 Nisan 2026 09:05
Oğlum 2 hafta önce rsv oldu tedavisi oldu iyileşti şükür ama kulak ağrısı kaldı, kulaktada enfeksiyon vardı genta kullandık geçti ama ağrı hala geçmedi eli kulağında sürekli ve huzursuz, ne yapabiliriz bunun için
D
Dilan K.
16 Nisan 2026 11:53
Kulak ağrısı neden oluştu tedavisinde antibiyotikmi kullanildi
G
Gülşen O.
16 Nisan 2026 11:58
Oğlum 2 hafta önce rsv oldu tedavisi oldu iyileşti şükür ama kulak ağrısı kaldı, kulaktada enfeksiyon vardı genta kullandık geçti ama ağrı hala geçmedi eli kulağında sürekli ve huzursuz, ne yapabiliriz bunun için
Yükleniyor...