Rsv mi İnfluenza mi
116 görüntüleme
R
Rabia K. ..
27 Şubat 2026 03:05
Pazartesi günü hafif öksürük geniz akıntısı şikayeti ile doktora götürdüm viral enfeksiyon dedi enfluvir ve buhar verdi kullandık hemen kötüleşmesin diye gittikçe daha kötü oldu şuan balgam Burun akıntısı öksürük hapşırık ve halsizlik var gün içinde süt bile içse balgam kusuyor dün gece acile götürdük ciğerler temiz kan tahlili temiz mahfoldum lütfen biri yardımcı oldun çok küçük 4 ay 12 günlük
Ş
Şuleyy
27 Şubat 2026 03:08
Merhaba bizde 5 aylıkken yaşadık böyle bir durum doktor rsv dedi yüksek ihtimalle ufak bir hırıltısı ve öksürüğü vardı bizde hava kullanmaya başladık ventolin pulmicort ve antibiyotik tabi o ilaçların etkileri de öksürüğü fazlalaştırıyor endişelenmeyin burnunu temiz tutun sürekli ateşi çıkmıyorsa sıkıntı yaşamazsınız
R
Rabia K. ..
27 Şubat 2026 03:10
Merhaba bizde 5 aylıkken yaşadık böyle bir durum doktor rsv dedi yüksek ihtimalle ufak bir hırıltısı ve öksürüğü vardı bizde hava kullanmaya başladık ventolin pulmicort ve antibiyotik tabi o ilaçların etkileri de öksürüğü fazlalaştırıyor endişelenmeyin burnunu temiz tutun sürekli ateşi çıkmıyorsa sıkıntı yaşamazsınız
Ş
Şuleyy
27 Şubat 2026 03:11
Yani tamamen iyileşmesi 15 günü buldu diyebilirim
R
Rabia K. ..
27 Şubat 2026 03:21
Yani tamamen iyileşmesi 15 günü buldu diyebilirim

Betül ..
27 Şubat 2026 09:14
Sürüntü testi yapmadan neden enfluvir veriyor onu anlamadım.Viral enfeksiyon ise antibiyotik vermesi lazım değil mi?
R
Rabia K. ..
27 Şubat 2026 09:38
Sürüntü testi yapmadan neden enfluvir veriyor onu anlamadım.Viral enfeksiyon ise antibiyotik vermesi lazım değil mi?

Betül ..
27 Şubat 2026 09:41
Mesela biz rsv olduğumuzu semptomlar varken sürüntü testi ile öğrendik öyle ilerledik.
R
Rabia K. ..
27 Şubat 2026 09:47
Mesela biz rsv olduğumuzu semptomlar varken sürüntü testi ile öğrendik öyle ilerledik.

Betül ..
27 Şubat 2026 09:57
Geniz akıntısı olduğu için kusuyor muhtemelen Nebülizatör ile sf hava verin.Devlet hastaneleri öyle maalesef biz çocuk aciline gittik öksürük grip için yapacak bir şey yok kendi geçecek diyor.Zorla kullandığımız antibiyotiği yazdırdık maalesef ml olarak fazla söylemiş çocuk hep uyuyordu artık kendi doktorumuza yazdık ölçeği düzeltti sabah 1 akşam yarım diye.Yani acile de gitmezdik de klinik doktoru muayenesi fazla olunca küçük birşey için gitmeyelim dedik ama bize ders oldu.