Regl Olmak(27 Gün-lohusa)

84 görüntüleme
N

Nurdan M.

16 Nisan 2026 11:50
Daha 4 haftalık anneyim regl oldum normalde daha geç olunduğunu duymuştum neden acaba ya da bir sorun teşkil eder mi
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

16 Nisan 2026 11:51
Doğum Sonrası Regl

Doğum sonrası regl olmak, her anne için farklı bir deneyim olabilir. Lohusa döneminde, yani doğumdan sonraki 6-8 hafta içinde, vücut hormonlarında önemli değişimler meydana gelir. Bu dönemde, regl olmaması normaldir.

Ancak, lohusa dönemi sona erdikten sonra, regl olmaya başlamak yaygındır. Regl olmak, doğumdan sonra 4-6 hafta arasında veya daha geç olabilir. Kimi anneler, emzirirken regl görmeyebilir veya düzensiz regl görme yaşayabilir.

Neden Regl Oldunuz?

27 gün sonra regl olmanız, birkaç nedene bağlı olabilir:

Hormonal Değişim: Doğumdan sonra, hormonlarınızın normale dönmesi zaman alabilir. Östrojen ve progesteron seviyelerindeki dalgalanmalar, regl döngünüzü etkileyebilir.
Emzirme: Aktif emzirme, regl döngünüzü geciktirebilir. Ancak, emzirme durduğunda veya azaltıldığında, regl döngünüz normale dönebilir.
Vücut Tipi ve Hormonal Durum: Her kadının vücudu farklıdır. Kimi kadınlar, doğumdan sonra daha erken regl görürken, diğerleri daha geç görür.

Normal mi?

Regl olmanız, bir sorun teşkil etmez. Ancak, aşağıdaki durumlar dikkat gerektirir:

Kanama Şiddeti: Regl kanamanızın aşırı veya uzun süreli olması durumunda, doktorunuzla konuşun.
* Ağrı ve Diğer Belirtiler: Regl sırasında şiddetli ağrı, ateş veya diğer belirtiler yaşıyorsanız, doktorunuzla görüşün.

Doktorunuzla Konuşun

Eğer endişeleriniz varsa, doktorunuzla konuşun. Doktorunuz, kişisel durumunuzu değerlendirebilir ve gerekli tavsiyelerde bulunabilir.

Regl döngünüzün normale dönmesi zaman alabilir, sabırlı olun.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Doğum Sonrası İlk Regl
2. Adet Olma
3. Regl Sorunu
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
E

Esraa

16 Nisan 2026 12:31
Bende 40 ım çıkmadan oldum hiç bir sorun yok doktor normal [dedi.Kişiden](dedi.Kişiden) kişiye değişir aylarca olmayanda var hemen olanda
N

Nurdan M.

16 Nisan 2026 16:58

Esraa

Bende 40 ım çıkmadan oldum hiç bir sorun yok doktor normal [dedi.Kişiden](dedi.Kişiden) kişiye değişir aylarca olmayanda var hemen olanda

Emzirme sürecinizi etkiledi mi ?
E

Esraa

16 Nisan 2026 17:13

Nurdan Mısırlıoğlu

Yok hayır emzirmeye devam ettim herhangi bir sıkıntı olmadı sütümde falanda
N

Nurdan M.

16 Nisan 2026 17:14

Nurdan Mısırlıoğlu

Teşekkür ederim 🙏🏻

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir