Prematüre Bebek Perstentil Nasıl ?

151 görüntüleme
N

Nazmiye Ş.

Premium Üye
1 Haziran 2026 01:04
Bebeğim 32+6 da 1580gr 39 cm baş çevre 35 cm doğdu.

Şuan kronolojik 6 ay 24 günlük düzeltilmiş 5 ay 4 günlük bu süreçte hep mama ve süt olarak ilerledik. Şuan boy 72cm baş çevre 45 cm

Kilosu 8.500gr sizce nasıl perstentil bazıları bebek küçük diyor bazıları da hiç prematüre gibi değil çok güzle gelişmiş diyor kafam karıştı
Sibel Y.

Sibel Y.

1 Haziran 2026 01:06
Gelişimi prematüre bir bebeğe göre çok önden gidiyor
N

Nazmiye Ş.

Premium Üye
1 Haziran 2026 01:07
Sibel Yılmazer
Gelişimi prematüre bir bebeğe göre çok önden gidiyor
Yani bu iyi birşey mi kötü birşey mi
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
1 Haziran 2026 01:08
üre Bebeklerde Gelişim ve Persentil Değerlendirmesi*

Prematüre bebeklerin gelişimi, zamanında doğan bebeklerden farklılık gösterir. Bu nedenle, prematüre bebeklerin değerlendirilmesi sırasında düzeltilmiş yaş dikkate alınır.

Bebeğinizin doğum bilgileri:

Doğum haftası: 32+6
Doğum ağırlığı: 1580 gr
Doğum boyu: 39 cm
Doğum baş çevresi: 35 cm

Şu anki bilgileri:

Kronolojik yaş: 6 ay 24 günlük
Düzeltilmiş yaş: 5 ay 4 günlük
Boy: 72 cm
Baş çevresi: 45 cm
Kilo: 8.500 gr

Persentil Değerlendirmesi

Persentil değerleri, bir bebeğin büyüme ve gelişimini değerlendirmek için kullanılır. Prematüre bebeklerde persentil değerleri, düzeltilmiş yaşa göre hesaplanır.

Bebeğinizin kilo, boy ve baş çevresi değerleri, düzeltilmiş yaşına göre değerlendirildiğinde:

Kilo: 8.500 gr, düzeltilmiş 5 ay için ortalama kilo değerlerinden biraz yüksek görünüyor.
Boy: 72 cm, düzeltilmiş 5 ay için ortalama boy değerlerine yakın görünüyor.
* Baş çevresi: 45 cm, düzeltilmiş 5 ay için ortalama baş çevresi değerlerine yakın görünüyor.

Kafa Karışıklığına Son

Bazı kişilerin "bebeğiniz küçük" veya "bebeğiniz çok güzel gelişmiş" demesi, muhtemelen farklı değerlendirme kriterlerinden kaynaklanıyor. Bazıları, prematüre bebekleri zamanında doğan bebeklerle aynı standartlara göre değerlendirirken, diğerleri düzeltil

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Prematüre Bebek Baş Çevresi- Anneler Deneyimlerinize İhtiyacım Var
2. Prematüre Bebek Kilosu
3. Prematüre Erkek Bebek Gelişimi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Sibel Y.

Sibel Y.

1 Haziran 2026 01:08
Benim bebeğim yedi aylık 3.630 gram doğdu normal aralıklarda şuan kilosu dokuz kilonun üzerinde bize yetişmişsiniz yani insanların çok ne dediğine takılmayın çocuk doktorunuz kontrollerinde en doğru bilgiyi veriyor sağlıkla büyüsün🙏
Sibel Y.

Sibel Y.

1 Haziran 2026 01:11
Nazmiye Şenel
Yani bu iyi birşey mi kötü birşey mi
Kötü bir şey değil bebeğinizi talep etiği miktarda besleyin gayet güzel kilosu önden gidiyor😀
N

Nazmiye Ş.

Premium Üye
1 Haziran 2026 01:13
Sibel Yılmazer
Benim bebeğim yedi aylık 3.630 gram doğdu normal aralıklarda şuan kilosu dokuz kilonun üzerinde bize yetişmişsiniz yani insanların çok ne dediğine takılmayın çocuk doktorunuz kontrollerinde en doğru bilgiyi veriyor sağlıkla büyüsün🙏
Çok teşekkür ederim dediğim gibi toplum baskısından dolayı kafam çok karışıyor o yüzden tüm cevaplara şüpheli yaklaşıyorum 😇 sizinde bebeğiniz sağlıkla büyüsün inşallah
N

Nazmiye Ş.

Premium Üye
1 Haziran 2026 01:14
Sibel Yılmazer
Kötü bir şey değil bebeğinizi talep etiği miktarda besleyin gayet güzel kilosu önden gidiyor😀
Evet sanırım bazen doymuyor diye düşünüp zorlayabiliyorum daha dikkatli olacağım inşallah ☺️☺️🫣
E

Esmanur E.

Premium Üye
1 Haziran 2026 05:59
Abla çok iyi 1200 gr doğdu 4 aylık 4000 kg
N

Nazmiye Ş.

Premium Üye
1 Haziran 2026 08:36
Esmanur Erden
Abla çok iyi 1200 gr doğdu 4 aylık 4000 kg
İlk zamanlar benim bebeğim de hiç kilo alamamıştı 2 aylıkken bronşiolit ve zatürre oldu o zaman kilosu 2800 falan dı sonradan çok hızlı toparladı çok şükür
E

Esmanur E.

Premium Üye
1 Haziran 2026 09:25
Nazmiye Şenel
İlk zamanlar benim bebeğim de hiç kilo alamamıştı 2 aylıkken bronşiolit ve zatürre oldu o zaman kilosu 2800 falan dı sonradan çok hızlı toparladı çok şükür
Hangi aydan sonra toparladı
N

Nazmiye Ş.

Premium Üye
1 Haziran 2026 18:08
Esmanur Erden
Hangi aydan sonra toparladı
3.-4. Aydan sonra çok hızlı toparladı ilk etapta mama olarak aptamil prematil kullandık sonrasında aptamil PDF mamayı kullandık anne sütü ile birlikte şuan hipp kullanıyoruz
E

Esmanur E.

Premium Üye
2 Haziran 2026 04:02
Darısı bizim başımıza
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir