Prematüre Bebek Baş Çevresi- Anneler Deneyimlerinize İhtiyacım Var

111 görüntüleme
S

Sifa D.

22 Temmuz 2025 18:25
Bebeğim 25+2de 830 gr, 24 cm baş çevresi ile doğdu, şu an düzeltilmiş 6.5 kronolojik 10 aylık kilosu 6400, baş çevresi 39,7 cm.
Düzenli büyüyor çok şükür ama düzeltilmiş yaşına göre 3 persentilde, nörolojik gelişimini değerlendirdiler her şey normal görünüyor, ayıyla uyumluama anlamıyorum önce kafa büyüyor diye düşünüyordum hep. Benim gibi özellikle ileri prematüre doğum yapanların baş çevresi persentilleriniz nasıl ilerledi ne zaman yaşıtlarını yakaladı benimle paylaşırsanız çok sevinirim.
İlsu O.

İlsu O.

22 Temmuz 2025 20:12
Sifa hanım merhaba; daha önce bu konuyu bende açmıştım aynı durumdan dertliyiz.

31 hafta 1570gr / 31cm baş / 44 boy doğdu
Düzeltilmiş 2,5 aylık bugün ki son ölçüm baş 42cm

Rop kontrollerinde kafa içi basınçtan süphelenildi rop geçince doktorumuz aralıklığı sık tutup ölçtüğünde kafa hızlı büyüyünce beyin cerrahına yönlendirdi bıngıldak kontrolü oldu, hidrosefalimi acaba diye o da bulgu bulamadı herhangi bir görüntüleme yöntemiyle bakılmadı riskli diye şimdi 10 günlük ara ile hala ölçülüyor.

Sorun şu ki doktor kontrolüne gittiğimiz gün sağlık ocağındada baş takibimiz var nasıl oluyorsa boy, kilo ve baş çevresi farklı ölçülüyor sağlık ocağında 40 olan baş çocuk doktorunda 4 kere ölçmesine rağmen 42.

Şuan baş 42, boy 59 , kilo 6100gr düzeltilmiş 2 bucuk ay

Taburculuk sonrası 1 ayda nöroloji kontrolümüz oldu bi sıkıntı yok dedin önümüzdeki ay tekrar kontrol var. Çocuk gelişimi ilede takip ediliyoruz ayına göre beklenen gelişimi iyi ilerliyor. Boy ve kilo olarakta gelişmeye devam ediyoruz.
Aileden ırsıde olabiliyormuş ben zamanında 4 kilo doğmuşum kafamda oldukça iritmiş anasınıfına kadar yani anne babanında etkisi olabiliyor, ama takip ediliyor.

Beyin cerrahının evde takip için bize söylediği
Aşırı fışkırır tarzfa kusma
Gün batımı şeklinde gözlerin aşağı kayar şekilde kalması
Bıngıldakta şişlik bombe
Aşırı uyku
Gibi belirtileri gözlemlerseniz sizi tekrar göreyim onun dışında çocuk doktorunuz takip edecek dedi
B

Betül I.

22 Temmuz 2025 20:23
Benim kızım 26 hafta 3 günlük 900 gr doğdu
Şimdi 2 yaş 10 aylık
Hala kafası küçük ve kilo almıyo ama doktorlar bir sıkıntı olmadığını prematürelerde hele bizim gibi çok küçük doğan bebelerde kafa biraz geç büyüyebiliyormuş. Nörolojiden takibinizi devam edin tabii ki biz hala takipteyiz nörolojik problem olmadığı sürece bir sıkıntı yok.
(Bu arada maşallah sizinki güzel kilo almış benimki şu an 11 kilo 😅)
S

Sifa D.

23 Temmuz 2025 08:08
@ilsu olcahan çok teşekkür ederim cevapladığınız için sizde bizim tam tersimiz üst persentil sebebiyle takip ediyorsunuz. Kafa ölçüsünde genetik çok etkili gerçekten, size çekmiştir inşallah. Normalde benim kafam da küçük değil, babasının da öyle sayılmaz o yüzden takılıyorum biraz ama iyi olacak inşallah
S

Sifa D.

23 Temmuz 2025 08:11
@betül ışık cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Nöroloji takibine devam ediyoruz tabii, kafa grafisi vs de çekildi her şey yolunda görünüyor çok şükür, inşallah hep her şey yolunda devam eder🙏🏻
Kilo alma sebebi, taburcu olurken og+biberon ile taburcu oldu, sondadan verdiğimizde hızlı düzenli kilo alıyordu şimdi 4 aydır biberondan ne verebilirsek olduğu için kilo alımı baya yavaşladı ama çok şükür diyelim 🙏🏻❤️ Sağlıkla, afiyetle, sağlı sınırlarda büyüsünler hep inş🙏🏻
B

Betül I.

23 Temmuz 2025 11:38
@sifa d. Ben de hastaneden çıkarken og ile çıkmasın diye çok çabaladım. Biberon+emmeyle ayrıldık hastaneden şimdi küvez fotolarında dediğiniz gibi tosuncukmuş şimdi bi çubuk kraker 😂 ama olsun kan değerleri yerinde olduğu için hiç dert etmiyorum. Hem bi kıyafeti 2 sene giyiyor iyi yanından bakmak lazım 😋 bizim gibi ileri prematüre annesi olmak çok zor bir sürü etken var zaten üzülmek için o yüzden böyle şeyleri dert edemiyorum siz de etmeyin.
Benim size naçizane önerim ben zamanında kıyamadım çok ağlıyor diye çok yapmadım bol bol tummytime yapın yüzüstü vakit geçirsin bol bol egzersiz yapın. Kilo yavaş aldıkları için kasları biraz yavaş ilerliyor zayıf kalabiliyor o konularda destek olun bebişinize. Sizin mucizenize de bol öpücükler 🥰 aminnn dualarınıza
S

Sifa D.

23 Temmuz 2025 19:38
Biz de çok çabaladık ama hastane maalesef oral denemelere geç başlattı bizi😞 neyse geçti bitti çok şükür 🙏🏻 önerileriniz için çok teşekkür ederim, elimizden geleni yapıyoruz tummy time sevmese de biraz daha alıştı şimdi 🙏🏻
Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için🙏🏻 aklen, bedenen, ruhen, kalben her şeyleriyle kalıcı ve tam sağlıkla, takvim yaşlarıyla uyumlu büyüsünler inşallah 🙏🏻

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir